CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+8): FABULĂM, FABULĂM, FABULĂM !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prietenul meu, Nicolae Costan, îmi reaminteşte cât de vizionari au fost, în 1968, rompresfilanii timpurilor de-atunci, plasând cei doi „ochi” în craterul Fra Mauro de pe marca poştală omagială dedicată zborului Terra – Selena cu nava spaţială Apollo 8. Sau machetatorul? Sau întâmplarea! Una are, alta n-are! Spre bucuria eroriştilor! Ce-i cu specia asta, voi spune cu altă ocazie.  
 
Peste ce-au dat astronauţii americani, începând cu misiunea Apollo 11 (din cadrul programului omonim) rămâne încă top secret. Pe surse, am intrat şi în posesia a două-trei imagini exploziv-incendiare. Nu, nu! Nu este vorba de păcătoasa Zăvoranca făcând strip-tease în miez de noapte. Cu noii sâni! Clipocitori. Poate-poate! (răutăcism XXL)  
 
Despre existenţa bazelor extraterestre ştiam de la Doru Davidovici (&Co), care a redat în Lumi galactice, celebra conversaţie dintre Huston şi echipaj, la prima aselenizare cu Vulturul [20.07.1069, ora 20:17 TU (23:17 TLR)], ţinută la secret de aproape 35 de ani! Atât de americani, cât şi de ruşi! Noroc cu radioamatorii!  
 
Armstrong: Ce a fost asta? Ce-a fost asta? Asta e tot ce vreau să ştiu!  
Houston: Ce se întâmplă acolo? (întreruperi, paraziţi) Apollo 11, mă auzi? Ce se întâmplă?  
Apollo 11: Chestiile alea sunt imen¬se, domnule! ... Enorme ... Oh, Doamne! Nu-mi vine să cred! Repet, mai sunt şi alte nave spaţiale aici ... , aliniate pe marginea cealaltă a craterului! Ei sunt pe Lună şi ne privesc acum!  
Armstrong&Aldrin: Astea sunt lucruri gigantice. Nu, nu, nu este o iluzie optică. Nimeni nu va crede asta!  
Houston: Ce ... ce ... ce ... ? Ce naiba se întâmplă? Ce s-a întâmplat cu voi?  
Armstrong&Aldrin: Ei sunt aici, sub suprafaţă.  
Houston: Ce e acolo? (paraziţi, emisie întrerupta, interferenţe) Controlul cheamă Apollo 11.  
Armstrong&Aldrin: Am văzut nişte vizitatori. Ei au fost aici pentru un timp, observând instrumentele.  
Houston: Neclar! Repetaţi ultima informaţie!  
Armstrong&Aldrin: Spun că aici sunt şi alte nave spaţiale. Sunt aliniate pe marginea cealaltă a craterului!  
Houston: Repetaţi, repetaţi comunicarea!  
Armstrong&Aldrin: Am conectat transmisia automată. Îmi tremură rău mâinile şi nu mai pot face nimic. Incercăm să filmăm. Dar, dacă aceste camere nu vor înregistra nimic, cine ne va crede?  
Houston: Aţi înregistrat ceva pe film?  
Armstrong&Aldrin: Nu avem niciun film la noi. Am făcut trei fotografii. Farfuriile zburatoare sau ce-or fi ne-au stricat filmul.  
Houston: Aici controlul. Unde sunteţi acum? Ce-i cu gălăgia asta despre OZN-uri? Terminat.  
Armstrong&Aldrin: Au aterizat aici. Sunt aici şi ne privesc. Se uită la noi.  
Houston: Oglinzile, oglinzile le-aţi instalat?  
Armstrong&Aldrin: Da sunt puse unde trebuie. Dar oricine a venit cu navele alea spaţiale, cu siguranţă mâine poate veni să ni le demonteze. Terminat.  
 
Armstrong a declarat că fuseseră avertizaţi că vor întâlni ceva pe Lună. De la încheierea programului Apollo (decembrie 1972), mai devreme cu trei misiuni din cele planificate iniţial(!), cu multe peripeţii şi OZN-uri de diferite mărci şi calibre însoţitoare, niciun homo sapines nu a mai călcat pe acolo. Ni s-o fi arătat cartonaşul galben?!? Aşa cum păţim şi pe Marte! Chinezii ne promit mari surprize filmate, recent, de satelitul Chang'e-2 Orbiter. Pe Selena.  
 
Văd că şi terrienii noştri fac planuri de construcţii. Pe Lună. Dar, nu e mai bine să închirieze locaţiile existente? Mai dau cu un var şi sunt funcţionale! Licitaţia o face Elena. Udrea. Ieftin! ieftin! Bonus, telegondolă!  
 
Suntem aici! Cu ochii pe voi! Să nu faceţi prostioare prea mari!  
 
Toate bune?  
 
 
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
Bucuresti - 39  
 
Ai nevoie de o informatie ?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 24 februarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+8): FABULĂM, FABULĂM, FABULĂM ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 787, Anul III, 25 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!