CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+5): SCRISOARE DĂŞCHISĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mult stimată Comisie Europeană,  
 
Ca simplu cetăţean european din România am citit cu interes cele 25 de pagini ale Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu [European] privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare. Şi am înţeles, cât am putut să înţeleg ca aparţinător al clasei de mijloc! Din România.  
 
Vorbiţi de subminarea Curţii Constituţionale, când, în fapt, câţiva membri ai ei au subminat voinţa poporului român! Cât despre încălcarea unor proceduri, oare nu reprezentanţi ai Comisiei Europene, în special Viviane Reding, au răsturnat procedurile stabilite de Comisia de la Veneţia privind referendumul? Când 7,4 milioane de români cu drept de vot, l-au contestat pe Băsescu şi, prin el, instituţii gen ANI, CCR, Parchetul General, CSM, ICCJ, CNA + structuri de securitate, pe care le-a manipulat şi le manipulează doar în interes personal, nu poate fi vorba de un atac la adresa Justiţiei româneşti. Nu se vede, şi de la Bruxelles, că însăşi justiţiabilii români contestă conducerile propriilor instituţii? A se vedea, în acest sens, recenta contestare a conducerii CSM, de către marea majoritate a judecătorilor. Din România!  
 
În raport se afirmă: „La începutul anului 2011, mai multe cazuri de corupţie la nivel înalt au fost pierdute sau parţial pierdute ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie.” Dar, mă întreb, ca simplu ţugulan European, ce caută prescrierile în domeniul atât de sensibil al corupţiei? „Majoritatea hotărârilor în cazuri de corupţie la nivel înalt sunt încă suspendate” Aici sunt în totalitate de acord. A se vedea, printre altele, celebrul dosar Flota. „Progresele ANI au fost încetinite de o serie de obstacole. În 2010, temeiul juridic al ANI a fost declarat neconstituţional.” Păi, cine a declarat-o neconstituţională? Nu membri ai CCR-ului, o altă instituţie manipulată de marele Demis? Pe de altă parte, se vede cu ochiul liber, cum ANI şi DNA tergiversează finalizarea unor investigaţii asupra preferaţilor regimului băsescian.  
 
Interesantă informaţia cu privire la corupţii dovediţi (?!?) din noul guvern, pe care nimeni din Justiţia românească nu-i cunoaşte! Ceva nume, prenume? Între timp a apărut şi erata cu cei trei, care, sunt 2, dar se pare că sunt 0 (zero). Raportul prea seamănă, pe alocuri, a document ceauşist, plin de generalităţi. Dacă nu ştiţi cine a fost Ceauşescu, daţi un search pe dl Google. Băsescu fiind un fidel urmaş al său. Ca substanţă şi comportament. Nu înţeleg ce caută aluziile într-un astfel de raport. De ce nu sunt date nume, fapte concrete, precum şi conţinutul plângerilor depuse la Comisie? Pe marii anonimi-informatori îi cam cunoaştem! Dacă mecanismul de cooperare şi verificare ar fi funcţionat, sunt sigur că multe dintre afirmaţiile cu conţinut evaziv/ aluziv ar fi fost eliminate. Aşa, însă, Doamnă (!?!) Comisie v-aţi comportat ca un veritabil comisar. Est. Oare, cine pe cine a intimidat? Poporul român pe Băsescu sau procurorii Demisului, care au hăituit, la modul cel mai grotesc, poporul?  
 
Permiteţi-mi să vă spun cu respect că nu aţi înţeles, încă, cum a fost construit regimul Băsescu. Principiul a fost unul securisto-comunist. 200%. Au fost promovaţi, în principalele locuri decizionale, numai oameni cu probleme. Profesionale sau morale. Fără coloană vertebrală. Toţi fiind şantajabili. Fără onoare. Atâta timp cât toate frâiele instituţiilor amintite sunt la Băsescu, degeaba vorbim de independenţă. În rest, curat sprijin pentru România în procesul de reformare a justiţiei şi de combatere a corupţiei! Astfel, cereţi imperativ să încălcăm legi aflate în vigoare, legi adoptate în acord cu legislaţia europeană şi Comisia Europeană (a se vedea Legea 247/2005 a devastatoarei Monica Macovei)! Când aşa, când invers! Se poate? Sau recomandarea, extrem de ciudată, ca libertatea presei în România să fie restrânsă! O altă indicaţie preţioasă. Cum? Să fie strânsă cu... CNA-ul, ANI, DNA-ul, Parchetul general! ...  
 
Nu e bine, doamna Comisie! Nu e deloc bine!  
 
Antena 3, RTV, Realitatea, Digi24... mai sunteţi pe-aici?  
 
Cu cele mai bune sentimente!  
Sergiu Găbureac  
cetăţean european  
 
Ultima oră!  
 
A.La poza de familie, de la recentul summit UE-CELAC din cutremuratul Chile, planeta l-a pus la colţ pe marele Demis. Mai avea un pas şi era prin boscheţi! Unde sunt pozele de altădată? Vezi:  
 
 
B. Senzaţional! Înfrăţire istorică între două cârciumi europene. Una dintre ele se află în comuna doljeană Leu, în vreme ce sor-sa în Franţa, la Lyon. „Era normală această înfrăţire, întrucât denumirile noastre sunt aproximativ identice. De-abia aşteptăm să ne cunoaştem fraţii de băutură. Astăzi eliminăm o mare barieră între noi şi restul Europei”, a declarat primarul comunei Leu. Foarte tare!  
 
Beţivul - Alo, unde mă aflu?  
- Jos pe trotuar, str. Batiştei ...  
- Lasă, detaliile, în ce oraş?  
 
Toate bune?  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică ? O rezolvăm împreunã.  
 
Sergiu GĂBUREC  
nevrotic din Piaţa Universităţii  
Bucureşti  
duminică, 3 februarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+5): SCRISOARE DĂŞCHISĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 767, Anul III, 05 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!