CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 561 din 14 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (9): VARA ASTA SE POARTĂ ALB, CU DUNGI NEGRE !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
  
Lectura poate crea un disconfort accentuat. (SG)  
  
E clar ! De când sunt nu am trăit vremuri mai interesante. Nu mă pot plânge. Am parcurs, de-a lungul segmentului de timp, hărăzit de Dumnezeu pe Terra, multe momente importante din existenţa României. Sigur, în decursul istoriei noastre au mai fost, unele chiar mai importante, dar nu atât de concentrate pe unitatea de timp, ca în ultimii 60-70 de ani. 
  
Am văzut la lucru cinci “şefi de stat” ai României. Îl includ aici şi pe Gheorghiu-Dej. Specialiştii vor strâmba din nas. Sunt cu toţii istorie, inclusiv ultimul. Tot cu năravuri comunisto-securiste. Unii se mai îndoiesc că vom scăpa de el. Iar alţii mai speră în protecţia distrugătorului Băsescu. 
  
Într-un prestigios ziar al diasporei româneşti MIORIŢA (SUA) (www.ziarulmiorita.com.) a apărut, luni, 9 iulie a.c., articolul „Preşedintele României, jucăria Parlamentului” (Cele şapte păcate ale actului de suspendare a preşedintelui). 
  
Simt nevoia să dau o replică celor scrise în „Singurul ziar românesc INDEPENDENT din America” la adresa instituţiilor statului şi chiar a poporului roman. De care aparţin. Articolul publicat este mult prea lung pentru o cauză deja demonstrată de Parlamentul României, şi girată parţial (66%) de Curtea Constituţională a României. 
  
Ce mai gravă încălcare a Constituţiei, dintre zecile de încălcări (nu doar cele şapte prezentate în Parlament), constă în preluarea atribuţiilor Guvernului, Parlamentului şi luarea deciziei aberante de tăierea salariilor, îngheţarea pensiilor, amputarea unor programe sociale, toate combinate cu majorări de impozite, creşterea TVA-ului. Plus alte decizii criminale luate, repet, fără consultarea instituţiilor statului, guvern, parlament, care au dus la prăbuşirea fulgerătoare a economiei României. Zeci de specialişti, români şi străini, chiar de la U.E. şi F.M.I. şi însuşi preşedintele-jucător, recunosc că au fost mari greşeli. Punct. Cum scrie autorul. 
  
Domnia sa afirmă, pe bună dreptate, că România a ajuns să împrumute bani. Cine a împrumutat aceşti bani, nu tov. colonel Băsescu, trecând peste capul specialiştilor care se opuneau?  
  
Referitor la cele şapte puncte de vedere exprimate în materialul publicat.  
  
1. La ce articol a citit în Constituţie că România este republică semiprezidenţială? „Statul român este republică.” [(Art.1 (2)] în care „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării” [(Art. 61(1)]. Mai clar de atât nu se poate!  
  
Buni, răi, aceştia sunt parlamentarii aleşi de poporul român. Nici mie nu-mi convin mulţi, dar sunt ai noştri. Doar ei au sarcina să hotărască, conform prevederilor constituţionale.  
  
2. Nu a fost lovitură de stat, nici atentat la democraţia din România. Între timp, Curtea Constituţională a României s-a exprimat fără echivoc. Acum aveţi toate elementele pe masă. Nimic nu susţine afirmaţiile autorului. Poate acum să-şi ceară scuze pentru denigrare şi calomnie? 
  
3. Mai întâi, să-l vedem pe Crin Antonescu cum îşi exercită atribuţiile şi după aceea să ne exprimăm. Până atunci totul sună a bârfă. Ieftină. Nu-mi amintesc ca în calitate de ministru să i se fi reproşat vreun matrapazlâc. De altfel, prima prestaţie ne-a arătat un altfel de preşedinte. 
  
4. Referitor la Victor Ponta sunt exprimate şi multe neadevăruri, fără a fi prezentată măcar o singură minciună exprimată în calitate de prim ministru. Nici eu nu sunt de acord cu plagiatul. Dar, până nu se dă un verdict ştiinţific nu ne putem pronunţa. Să vedem ce afirmă specialiştii. Văd că acea comisie a început să lucreze. De fapt, pe mine mă interesează mult mai mult deciziile concrete pe care le ia guvernul. Şi, deja, a luat câteva. Autorul se face că nu le ştie. 
  
Oricum, Ponta arată mult mai bine decât infantilul Boc sau infatuatul spy Ungureanu.  
  
Apropo! Credeţi că Băsescu şi-a reînnoit, în ultimii ani, carnetul de comandant de navă pe bune? Cu trecerea tuturor testelor necesare? Cinstit, şi-ar da autorul mineralierul personal pe mâna marinarului Băsescu, bişniţarul flotei româneşti? 
  
5. Iată, s-a deschis şi Justiţia. ANAFUL îi pune deja întrebări incomode lui Sorin Blejnar. Pe surse, aflăm că a fost reţinut de DNA şi fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă&Co. Urmează toată caracatiţa. Poate aflăm ce e şi cu flota, rolul colonelului Băsescu la mineriade, 13-15 iunie şi alte dosare „îngheţate”, care aşteaptă să fie finalizate.  
  
Plus zecile de şmecherii şi manopere puse în sarcina lui Băsescu şi camarila sa: câte ceva despre traficul de tiribombe prin fratele Mircea, casa din Mihăileanu, Eba europarlamentar sau despre vânzările anterioare, votarea la secundă de la Paris, fuga lui Haysam, ALRO, Porţile de Fier etc. etc.  
  
Recent, Bulgaria a invitat procurori şi judecători din cinci ţări europene să analizeze marile lor procese. Un exemplu demn de urmat.  
  
6. Cunoaştem cu toţii şmecheria cu acel referendum. S-a văzut de ce urmărea un parlament cu o singură cameră. Era mult mai uşor de manipulat. Cât priveşte reducerea numărului de parlamentari putea fi făcută de câteva de ori până acum. De ce nu a făcut-o pedeleii? Mai ales că exista şi propunerea PSD-ului privind reducerea numărului de parlamentari la 318, depusă oficial, la Parlamentul României! Să nu fie informat domnu' autor?  
  
7. Fals. Nu e vorba de o nouă democraţie originală, cum afirmă maliţios autorul. Iliescu este istorie. Trebuie doar judecat pentru modul în care a manageriat Revoluţia sud-est europeană în România şi mineriadele. 
  
N.B. Da, atunci când întrebi poporul, e vorba de democraţie! Şi asta a făcut Parlamentul actual. De unde şi până unde lovitură de stat, gulgută infirmată până şi de CCR atotascultător de palat?  
  
Ce instituţie a statului a propus desfiinţarea PDL? Din contra, este nevoie de un PDL reformat, care să facă o bună opoziţie. Reformă necesară, dealtfel, şi la PSD, PNL, UDMR...  
  
Băsescu e, deja, şi el istorie. Chiar dacă nu va cădea la referendum. E ultimul preşedinte comunist din ţările fostului lagăr. Rămâne un exemplu de referinţă. Cum nu trebuie să fie un preşedinte al unei ţări membre a Uniunii Europene. 
  
Culmea ! El vorbeşte de cinste! Şi apare cu copilul în braţe la cerşit voturi! Se va minuna U.E. şi diaspora, intoxicate la refuz de bubuli portocalii, de ce vor afla în curând!  
  
Din păcate, atunci, scuzele, unora, nu vor mai folosi la nimic. 
  
In fine, despre cele două litere.  
  
A. In primul rând, „judecătorii” de la CCR trebuie să fie judecători cu adevărat. Dintre actualii, unul singur e judecător calificat. Ei nu trebuie puşi politic. Chiar să nu ştie autorul cine i-a pus acolo?!  
  
Văd că mulţi fac confuzie între CCR şi Justiţie. CCR-ul nu face parte din Justiţie!  
  
B. Cu privire la traseism. Cine a făcut din traseism politică de stat? Cine a rupt PNL-ul? Cine a înfiinţat UNPR-ul? Cine a trecut Partidul Democrat de la stânga la dreapta într-o singură noapte? Nu cumva tot colonelul Băsescu? 
  
Autorul se tot cantonează în zona lui dacă. Dacă ar fi fost aplicată..., dacă acum nişte ani s-ar fi făcut ... Cu astfel de teorii nu vom face niciodată nimic. Ca şi cu „Da, tu nu ai făcut la fel?" Personal, nu am nicio satisfacţie că Băsescu e suspendat. E plină ţara de-alde el. De fapt, asta e şi greaua moştenire lăsată de Ceauşescu. Mă bucur, însă, că am putea scăpa de stilul de conducere ce frizează bunul simţ. Un stil de conducere securisto-şmecheresco-mârlănesc.  
  
Băsescu zice că nu ţine la scaun. Are dreptate. E mult mai grav. Ţine cu orice preţ să-şi apere propria piele. Ştie că noua locuinţă nu va mai fi de protocol. Armata sa de colonei, oficina ICR ş.a. ştiu, de asemenea, ce le aşteaptă. Aşa că au scos tot „armamentul” din dotare. Trag 24 din 24. Conservele pdl plantate peste tot, în ţară şi afară, au fost activate. Poate-poate!?! 
  
Oare, întâmplător, spun unii, pustnicul Varsanufie de la Marea Lavră l-a gonit pe Traian Băsescu afară din Muntele Athos anul trecut?!? Ştiţi de ce?  
  
Vă daţi seama că m-aş bucura ca autorul articolului şi alţii cu aceleaşi convingeri să nu aibă deloc dreptate şi România ar intra în normalitate. Sunt de acord cu desfiinţarea statutului de drepţi. Gata! Fără preşedinţi-jucători, udreniene, videni, berceni, hrebenciuci, becalieni, patricieni, blejnari ... Care să joace ţara la ruletă. La Monte Carlo sau pe Calea Victoriei. Asta depinde numai de noi. Să nu fim doar spectatori, ci direct implicaţi. Şi foarte bine informaţi. Atât românii din ţară, cât şi cei din diaspora.  
  
Uniunea Europeană cere respectarea tuturor standardelor Uniunii Europene. Corect. Să vedem ce va zice când îi vor fi prezentate dovezile oficiale de respectare a procedurilor de suspendare! 
  
Apropo! Când eram bătuţi, gazaţi, amendaţi şi arestaţi, prin iarnă-primăvară, Europa şi SUA nu erau îngrijorate?!? Nu vedeau, nu auzeau!  
  
O ultimă întrebare. Ce grad are autorul jucăriei Parlamentului? În învăţământ, fireşte! Din nefericire, nu avem de ales între bine şi rău. Doar între foarte rău şi mai puţin rău. Cronometrul porneşte luni, 30 iulie 2012. Urmează o sută de zile de foc sau continuăm politichia băsesciană de tip carpato-danubiano-pontic, cu influenţe balcanice! Vara asta se poartă alb. Cu dungi negre!?!  
  
N.B. Nevroticii, inepţii, ciumpalacii, viermii din Piaţa Universităţii şi din alte peste 60 de pieţe, din ţară şi diaspora, şi-au văzut visul cu ochii. S-au convins că nu numărul contează, ci adevărul cerinţelor exprimate. Quod erat demonstrandum! Le mulţumesc din toată inima tuturor şi să nu aştepte vreodată recunoştinţa cuiva. Nu e nevoie. Săptămânal trec prin Piaţa Obor să văd cât mai costă kilogramul de nepăsare, jumătatea de prostie, sfertul de neinformare sau gramul de conştiinţă. La ultimul produs preţul s-a prăbuşit, dar tot nu se prea vinde.  
  
Ferească Dumnezeu ca actualii să ne dezamăgească!  
  
Dacă doriţi să revedeţi PUB. ZIUA SUSPENDĂRII  
  
http://www.youtube.com/watch?v=ST70sXd_kRg&feature=plcp,  
  
Toate bune,  
  
Sergiu GĂBUREAC 
  
Vineri, 13 iulie 2012  
  
Bucureşti 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (9): VARA ASTA SE POARTĂ ALB, CU DUNGI NEGRE ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 561, Anul II, 14 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!