CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 554 din 07 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (8): ASTĂ SEARĂ MAREA FINALĂ!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Lectura poate crea un disconfort accentuat. (SG)  
 
„Minierii”, aduşi ieri seară în Piaţa George Enescu, nu au fost prea entuziasmaţi de misiunea primită. Locaţia, bine aleasă, o pieţucă de vreo câteva sute de metri pătraţi, lângă Piaţa Revoluţiei a fost pregătită, in micro, ca pe timpul lui Ceauşescu. Organizarea impecabilă, precum cămăşile albe ale marilor lideri, a dovedit că sunt bani negri în visterie. Scenă, microfoane, muzici scadate de război, megafoane uriaşe ... În spatele scenei: sucuri, apă minerală, icre negre, fructe, funii de usturoi ...  
 
Intrarea pe bază de tabele. Doar lume bună. Autocarele, unele de lux, altele după buget, coane Traiane, puse la dispoziţie de baronii portocalii din vreo 20 de judeţe ale patriei, au parcurs, la plecare, furcile caudine (Piaţa Universităţii). În huiduielile celor care, fie iarnă, fie vară, au cerut plecarea preşedintelului dezbinator de ţară. A celui care a plagiat execrabil funcţia, inexistentă la noi, de „şef de stat”. A celui care a semănat vânt, siluind biata Constituţie ori de câte a vrut.  
 
Nici cuvintele buldogului de serviciu nu le-a dat cadrelor de partid, aduse cu anasâna, impulsul necesar. Tot spectacolul, organizat clasic în trei acte, s-a terminat după actul I.  
 
Mesajul fratelui Ungureanu întâiul “Vrem ţara înapoi !” a rămas fără ecou. Nu de ţară au ei nevoie, ci de banii şi de bogăţiile ei.  
 
Culmea, a lipsit Videanu! Sau l-am ratat eu? Udrea şi-a făcut, deja, mutaţia la Pleşcoi. Eba, bronzată de atâta muncă la euro-parlament, mută ca o lebădă. Toader-papion asudat (pentru necunoscători - transpirat).  
 
Doar câţiva ameţiţi de caniculă (!) au luat-o, apoi, spre Piaţa Universităţii. La Fântână au crezut că vor prinde vreun bărbos mai slab să-l păruiască. Pesemne îi bântuiau amintirile. Poliţia şi jandarmii nu le-au mai dat, însă, largul concurs de altădată, conflictul terminându-se înainte de a începe.  
 
Pe fondul evenimentelor, derulate cu o repeziciune de Star Trek, pieţele s-au reactivat de la sine. Vorbe noi, din popor, răsună: „Ne-ai furat şi ne-ai minţit/ Pe mulţi tu ne-ai păcălit./ După opt ani de domnie/ 20 de puşcărie”! Cinci mandate la Racova, pare cam mult! Cum este descurcăreţ, precis îi face şi pe gardieni, membrii clanului său!  
 
A căzut solicitarea pieţei: „DEMISIA ! DEMISIA !”, devenită caducă. A fost înlocuită cu „Suspendat, judecat/ Şi la Racova băgat”. Ce să-i faci dacă nu a ascultat la timp de glasul prostimii!?!  
 
„La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua/  
Băsescu şi gaşca lui şi-au găsit beleaua!”  
 
Unii nu mai vor s-audă de partide. Aiasta, însă, nu se poate. Fără ele nema democraţie!  
 
Multe rime noi la refrenele din sezonul iarnă-primăvară 2012, reluate la unison în plină arşită. Cca 60 de grade diferenţă. E clar! Suntem masochişti.  
 
Mass media lucrează tare la capitolele Zvonuri şi Manipulare. În funcţie de grupurile de interese. Zap! Brusc apar trei gospodine, care au stat concomitent sub apartamentul lui Antonescu. Şi, mamă, ce făcea şi dregea! Zap! Domnişoara procuror se jeluie că preşedintelui i s-a furat Justiţia. Aia legată la ochi. CXorect. Dacă ar fi fost dezlegată, fugea de rupea pământul, numai cât îl vedea. Zap! Ponta, comunistul precoce ... Zap! Atacul USL la ... Zap! Şeful Filialei din România a Băncii Mondiale: „Sincer, nu văd niciun impact economic al tulburărilor politice” ... Noroc cu telecomanda. I-am pus baterii noi. Zap! Zap! Zap! ...  
 
Din tot şi din toate se desprinde o singură concluzie. Distrugătorul Băsescu trebuie sabordat. Până şi mulţi pedelei sunt de acord cu ideea. Numai să intre în Parlament. La toamnă. Asta e miza şi se joacă dur. Extrem de dur. Dacă Băsescu şi-a redeschis twitter-ul înseamnă că e groasă rău ! Postacii sunt peste tot. Va fi o noapte caniculară în Parlament! Cu tot aerul lor condiţionat. Unchiul Sam a dat undă verde. U.E. nu se bagă.  
 
Se vor verifica, din nou, spusele lui Lincoln: „Votul este mai puternic decât glonţul!”.  
 
Atenţie la graniţe ! Prevăd un trafic greu. La plecări. Pe timp de noapte. Şi aşa, la Otopeni, nu ne dădea voie să aterizăm. Am tot văzut luna plină de vreo două-trei ori, prin hubloul airbus-ului, de era să ratez Piaţa Universităţii!  
 
Ultima oră!  
 
S-a finalizat ancheta judiciară!  
“- De ce s-a împuşcat Năstase în gât ?  
- Acolo îi stătea Băsescu.”  
Acum, de bucurie, a renunţat official la rejudecare şi-şi aşteaptă noul coleg de celulă.  
 
N.B. Sper să fi pus toate ghilimelele.  
Pe diseară. În piaţă.  
 
Toate bune,  
 
Sergiu GĂBUREAC  
vineri, 6 iulie 2012  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (8): ASTĂ SEARĂ MAREA FINALĂ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 554, Anul II, 07 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!