AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 550 din 03 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (7): AUTODENUNŢ !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Lectura poate crea un disconfort accentuat.  
(SG)  
 
Frământat de marile probleme ale plagiatului, mi-am dat seama că sunt, la rându-mi, plagiator. Aşa că autorii DEX-ului, toate ediţiile, precum şi cei ai altor dicţionare de cuvinte româneşti, uneori şi străine, mă pot acţiona în instanţă şi condamna pe viaţă. Mai mult de-atât. De multe ori m-am autoplagiat, fiindu-mi dragi anumite sintagme, propoziţii. Simple sau mai complicate.  
 
Grupul de avocaţi mi-a comunicat, că e posibil, totuşi, ca autorii de dicţionare să fi plagiat pe alţii. Chiar pe analfabeţi. Dovadă, cei mulţi. Care folosesc diverse cuvinte fără a şti să citească. E drept, într-un număr limitat. Ceea, ce se verifică şi în cazul meu. Până spre vârsta de şapte ani.  
 
Singura mea scăpare, circumstanţe atenuante, ar fi că sunt un simplu plagiator. Unul din cei 30.000.000, care folosesc cotidian limba română. Prin tinereţe am scris câteva versuri, pe care le-am rostit în varii împrejurări. Nu ştiu de ce, vreau să mă mai plagiez odată. Poate mi se dublează sentinţa.  
 
MAGIA CUVINTELOR  
 
Călcăm cuvintele în fiecare zi.  
Permanent le amestecăm sensurile  
şi noi înţelesuri se nasc.  
 
E un proces continuu  
spre bucuria noastră.  
A celor care murim  
cu fiecare noapte.  
 
Ce-ar fi să încetez a mai uni diverse cuvinte pentru a-mi exprima gândurile? În fond de ce ar trebui să mai raţionăm şi să ne dăm cu părerea? O avem pe domnişoara Macovei, care veghează. Sora şefă ! (na, iar am plagiat!). Veghează ca râul, ramul să nu-şi mai facă de cap fără voie de la Codul penal. De aceea, unii mai vor să şi moară. Oricum, aş vrea să-mi ispăşesc condamnarea, la sud de taigaua siberiană. Nu spun unde! Aş fi, din nou, acuzat de plagiat.  
 
Ultima oră!  
 
Diferenţa dintre Ponta şi Băsescu?! Ponta se rade singur, pe Băsescu îl rad alţii!  
 
N.B. La sfatul amicilor, mi-am tras şi blog: http://blogulluigabu.blogspot.ro/.  
Nu de alta, dar ca să existe dovada Big Brother.  
 
Toate bune,  
 
Sergiu GĂBUREAC  
Sâmbătă, 30 iunie 2012  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (7): AUTODENUNŢ ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 550, Anul II, 03 iulie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!