CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 542 din 25 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (6): ŞOCANT !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Lectura poate crea un disconfort accentuat. (SG)  
 
Sinuciderea francofonului Adrian Năstase mă duce cu gândul la fostul premier francez, tot socialist, Pierre Beregovoy, care a reuşit, prin acelaşi procedeu, să-şi pună căpăt zilelor în 1993. Acum, ratarea actului suicid se datorează ofiţerului cu prezenţă de spirit şi a intervenţiei divine. De ce? O să aflaţi la timpul potrivit. Până una-alta, ştirea are numărul 666 în Stareanaţiunii.com şi face ocolul lumii.  
 
Suntem în plin Shakespeare.  
 
Nu ăsta l-a plagiat pe Bacon?!? Cinismul celor de la Kamikaze şi Noua Republică (!) m-a luat prin surprindere. Băieţii l-ar fi vrut cu găurile la vedere, cu sângele gâlgâind şiroaie, iar reporterii, de tot soiul, să-l întrebe insistent: „Cum vă simţiţi, domnule Năstase, cu cătuşele la mâini?” Faptul că avem şi noi câţiva poliţişti profesionişti este de condamnat. N-ar fi exclus să fie daţi afară! Se pare că unii dintre noi au mari probleme la mansardă. Înclin să cred în statistica cu privire la sănătatea mintală a naţiunii române. Peste 50% din populaţie cu probleme de ordin psihic.  
 
Să fie canicula de vină?  
 
Mă gândesc. Dacă lui Năstase i-au dat 2 ani pentru o bagatelă de 2-3 milioane+nişte termopane, câţi ani va lua preşedintele în funcţie, căruia i se pun în sarcină fapte mult mai grave? Nu e cazul să le mai enumăr. Sunt arhicunoscute.  
 
Ipoteză. Dacă tot au fost vecini, prin tinereţe, nu ar putea fi vecini şi la noua locaţie?  
 
22 iunie 1941: „Ostaşi, vă ordon: treceţi Prutul !... Înainte. Să luptaţi pentru gloria Nemului. Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri ... ”. Cine să-şi mai aducă aminte? Cohorta falşilor colonei şi generali expune Armata Română la un ridicol total. De fapt, la ce puteai aştepta de generalul-izmană? Mai multă înjosire nu cred că există în istoria noastră militară. Se repetă istoria anilor ‘50, când pe Ceauşescu&Co partidul au fost făcuţi generali din analfabeţi. Dar, există o motivaţie. Atunci era dictatură şi ocupaţie străină !  
 
Se joacă, în Capitală, cu un cu cassa închisă piesa „Dineu cu proşti”.  
 
Succesul este asigurat de numeroasele dubluri pentru rolurile principale, atent selecţionate din viaţa politică, culturală, sportivă. Astfel, niciun spectacol nu seamănă cu cel din seara anterioară.  
 
Tânărul plagiator (!) Ponta va demisiona.  
 
PSD-ul pregăteşte, deja, un nou premier. Se propune o replică a celui aflat la Cotro srl. Incult, bădăran, cinic, prost crescut, răzbunător, plin de ifose, şmecher, bişniţar, colonel... Suntem în Anul Caragiale. Orice e posibil.  
 
Ultima oră!  
 
Au început săpăturile la Ulpia Traiana Sarmisegetuza. Se caută de zor lucrarea de diplomă a lui Traian... Băsescu. Despre cea de doctorat nu se pune problema!  
 
A trecut şi cea mai lungă zi din 2012!  
Caniculă uşoară!  
 
Sergiu GĂBUREAC  
Sâmbătă, 23 iunie 2012  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (6): ŞOCANT ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 542, Anul II, 25 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!