CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 581 din 03 august 2012        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (12): DEMOCRAŢIA VIOLATĂ ŞI LUATĂ DE NEVASTĂ ... CU FORŢA !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Lectura poate crea un disconfort accentuat. (SG)  
 
Cu un scor de 1,1 la 8,7 ne-am înfrânt! Peste 7.200.000 de români din maximum 12.000.000 de votanţi permanenţi, se simt tot mai străini în propria ţară. Decăderea morală a atins cote de neimaginat. Să susţii surâzător că ai câştigat o competiţie fără să joci în teren este de un tupeism fără margini. Tipic dâmboviţean. Cred că şi în condiţiile realizării cvorumului, artificial fixat prin ignorarea recomandărilor Comisiei U.E. de la Veneţia, „şeful de stat” tot nu ar fi plecat capul.  
 
După ce s-au înfrânt victorioşi, pedeleiii au început, din nou, să schelălăie! Problema e că mulţi cred că a fost vorba doar de înlocuirea unui individ cu un alt individ. Alţii îl consideră pe actualul providenţial, faţă de cel care era fluturat ca fiind viitorul providenţial. O bună parte nu se bagă, declarând ritos „eu nu fac politică”, deşi clevetesc ca babele de pe margini, la care se adaugă o bună parte, care nu înţelege nimic. Nu numai din politică. În realitate, sunt convins, s-ar fi deschis o breşă prin care să-i înlăturăm pe toţi. Democratic. Fără urlete. Prin vot. Aşa am mai ratat o ocazie de a înlocui actuala clasă politică sau măcar de o împrospăta masiv.  
 
Cine îşi mai aminteşte de bătrânul candidat care rostea calm „Cine vrea politică " la Moscova să-l voteze pe dl Iliescu, cine vrea Londra se poate baza pe mine."? Din păcate, ca şi în Duminica Orbului din mai 1990, România a mai ratat o şansă. Oricum, suntem pe buza prăpastiei. Vorba lui Barosso!  
 
Întâmplător sau nu, pe 29 iulie a fost Ziua Imnului Naţional. În condiţiile date, sărbătorirea imnului „DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE” se amână! Sine die.  
 
Ungurii au făcut, din nou, jocurile în România!  
 
O complicitate între un român bişniţar, care şi-a încălcat jurământul depus, şi un ungur pragmatic. De aceea, binemerită Transilvania! Gurul Brucan a greşit. L-am dezavuat atunci. O fac şi acum. Bunicul meu împuşcat la canal de bestii râzătoare ca Băsescu, fără scrupule şi pic de onoare, nu cred că îmi poate reproşa ceva. Măcar am încercat.  
 
Noi, cei neînregimentaţi, rămânem voci singulare pentru că nu comunicăm şi nu urmărim obiective comune. Doar javrele merg în haită şi latră pe toate vocile. De aceea m-am implicat. În parte am reuşit, dar drumul este lung. Mă simt oarecum obosit.  
 
Ăsta e poporul meu şi nu mă dezic de el. Asta vrea, asta are! Mulţi români se complac cu viaţa de târâtoare clevetitoare. La calităţile mele de ciumpalac, nevrotic, revoluţionar-ciolonar, golan, inept, jidan împuţit, mason, derbedeu ş.a.m.d. nu mai contează o caracterizare în plus. Chiar mă menţin în formă!  
 
O să ne revenim şi din duşul ăsta.  
 
Europa are multe de învăţat în materie de democraţie. Un precedent extrem de periculos a fost creat, care se va întoarce împotriva tuturor. Inclusiv a celor din Uniunea Europeană. Orice alegere poate fi câştigată de acum de cel care invocă că susţinătorii lui au stat acasă! Singura soluţie este un nou referendum. Pot dona o sumă pentru organizare unei runde corecte. Cu toţi actorii şi susţinătorii în teren. Fără şmecherii de tip alba-neagra. Cu bărbaţi care au onoare. Până atunci să se stabilească câţi cetăţeni români cu drept de vot mai sunt pe Terra. Este jenant să defilăm cu tot felul de cifre şi să fie în listele electorale mai mulţi alegători decât toţi românii!?! Ca să nu mai existe tot felul de interpretări, alegătorii să se înscrie singuri pe aceste liste.  
 
Dansul miresei continuă sau mai mergem odată la altar?!? Pentru că n-au venit toţi nuntaşii. Să vedem ce hotărâşte naşul mare!  
 
La supermarket  
 
- De ce v-aţi călcat în picioare ca să cumpăraţi detergent la super ofertă?  
- Ne-a împins necuratuL!  
- De ce nu v-aţi dus la vot?  
 
Se pare că unii sunt mai europeni ca noi! Cântă „Oda bucuriei”:  
 
Forwardaţi mai departe vă rog!  
 
Toate bune,  
 
 
Sergiu GĂBUREAC  
vineri, 3 august 2012  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (12): DEMOCRAŢIA VIOLATĂ ŞI LUATĂ DE NEVASTĂ ... CU FORŢA ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 581, Anul II, 03 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!