CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (57): AUZI... !?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Auzi, mai multe articole din Constituţia USL-istă sunt neconstituţionale! Foarte tare! Înseamnă că cei din Comisia de la Veneţia sunt nişte tâmpiţi! Să aprobe ăia interzicerea traseismului politic?! Păi, este un drept inalienabil. Pentru mafioţii noştri parlamentari. Ce faci, domnule Barosso? Schimbă-i pe cei de la Veneţia, cu CCR-iştii noştri. De maximă valoare!  
 
Auzi, CCR? Da, unde este frauda masivă de la Referendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea lui Băsescu? Concret unde sunt cele 2.5 milioane de voturi fraudate? Cum rămâne cu lovitura de stat? Poate ne informează DNA-ul, care este numărul persoanelor urmărite penal, precum şi a celor trimise în judecată pentru fraude la Referendumul amintit?  
 
Auzi? E clar, Demisul naţional are probleme cu bibilica! Mai zilele trecute, urla la B1 că nicio instituţie a statului român nu mai funcţionează. Vorbea despre lovituri de stat, de scos oamenii în stradă. A doua zi, la Bruxelles, declară senin/senil: „Faptul că instituţiile funcţionează mă îndreptăţeşte să cer dreptul de intrare în Schengen!” Ce să mai înţeleagă, madam Reading? Personal, m-am lămurit de mult. Unul din cei 7,4 milioane!  
 
Auzi? Minimum 50 de miliarde de euro sunt furate, anual, prin evaziune fiscală, corupţie, şpagă, licitaţii cu dedicaţie... într-un cuvânt prin sistemul mafiot instalat în plan naţional, judeţean şi local. Raptul este confirmat de Curtea de Conturi. A României.  
 
Auzi, Justiţia independentă?! Aşa era şi pe timpul PCR-ului. Întreaga familie, comunistă de comunistă, avea funcţii. Grase. Unii la partid, alţii la securitate, alţii la comerţul exterior ş.a.m.d. până la nivelul judeţelor. Acum şi la nivelul autorităţilor locale. Nu o fi, asta, organizare de tip mafiot?  
 
Auzi? În perioada interbelică, cheltuielile suportate de bugetul statului pentru întreţinerea parlamentarilor erau destul de mari. Şi, totuşi, luând ca reper anul 1926, salariile parlamentarilor erau mai mici decât ale profesorilor! Măi, să fie! Ştiam, de la bunicul Ioan, că primarii comunelor nici nu erau remuneraţi! Era o onoare să fii primar, gospodarul numărul unu al comunei!  
 
Auzi? Nu-mi pun problema dacă ruşii au sau nu acte pe Basarabia. Pe mine să mă lămurească cum a ajuns jumătate din Moldova lui Ştefan cel Mare în mâini străine? E frumos ca un popor să fie despărţit de sârmă ghimpată? Asta e clamata nouă democraţie rusească? De tip sovietic.  
 
Auzi? La Kiev, ies în stradă, de luni de zile, sute de mii de ucrainieni. Mor cu zecile pentru principiile U.E. La noi, portocaliii au ieşit cu mascaţii, în timp ce la Cluj-Napoca, Demisul îi face ochi dulci lui boccianului, via udreniana, să treacă la Mişcarea Ineptă Populară! Golden Blitz de Cluj-Napoca? Văd că primarul pedelist Boc îi trădează pe cei care l-au făcut prim ministru şi valsează către Mişcare. Şmechereşte, prin fundaţie! Aşa l-a învăţat Demisul naţional. Păi, ce fel de ardelean eşti tu, măi băiete?  
 
Auzi, Vaticanul confirmă! Nici nu aveau cum să fie romanizaţi dacii în doar 200 şi ceva de ani. Dar, să fie clar, nici urmaşii dacilor nu suntem! 100%. Au stat peste noi cumanii sute de ani... goţii, alte sute... turcii, alte secole... ruşii... şi nu ne-au asimilat. Din contra. E adevărat, de la ei am luat tot felul de obiceiuri, de cuvinte... Am spus-o mai demult. Am şi declarat în scris. Când Vaticanul nu confirma!  
 
Auzi? Analiza ADN a craniilor alungite, descoperite în Peru, demonstrează cu nu conţin ADN uman! Până şi Vaticanul confirmă existenţa extratreştrilor, numai oamenii de profil, nu şi nu ! Sau cred că Dumnezeu, Managerul general al actualului program Homo sapiens, e de la ... Gugeşti!?  
 
Auzi? Şobolanii, tot şobolani rămân. Sigur, au fost prin istorie tot felul de şobolani! Acum e invazia ăstora roşii, care s-au regrupat în USD. Am scris în Acţiunea, pe la începutul anilor 90, când Iliescu a dat ordinul să se facă sute de partide, cum urmaşii PCR-ului vor să creeze două entităţi politice puternice. Una de stânga şi alta, care să mimeze dreapta, pentru a-i înlătura pe cei care meritau să reocupe scena politică. În această situaţie ne aflăm acum. Demisul naţional se erijează în dreapta, dar la bază tot şobolan roşu este. Am spus că nu-l vor dori pe Johannis! L-au învăţat pe micul plagiator să mimeze alianţa cu PNL şi să-i lase cu bubele grele de rezolvat prin ministerele repartizate. La final, vor arate cu mânie proletară, cu degetul, spre liberali. Metodă veche, stalinistă! Cu cele două partide artificiale în coadă + cumpărarea a tot felul de otrepe numite, pompos, parlamentari, se zburlesc la liberali. Abia acum te-ai prins, Crinule?! Slabe speranţe ca USL-ul să-şi mai ducă la capăt ceea ce au început. Program pe care l-am votat plini de speranţă. Era ultima şansă pentru români! E greu cu şobolanii roşii care colcăie pe dedesubt, în frunte cu Hrebe şi tata socru! E bine că s-au strâns, în frunte cu generalul indispensabil, în USD. Dinozaurii pesedişti îşi joacă ultima carte. Vor termina cu mimarea democraţiei. Mai trebuie să se alăture şi găştile lui Băsescu iar FSN-ul, fost PCR, e reunit. La care se adaugă şobolanii din UDMR şi minorităţi. Nu toţi. Unii sunt oameni de onoare. Va fi spectacol grandios. Ca pe timpuri!  
 
Auzi? Spune Demisul naţional despre jegul de Voiculescu că şi-a turnat rudele la securitate! Aşa o fi?! Da, jegul de Băsescu, despre propriile rude puse în tot felul de sinecuri grase, grase, nu comentează? Măcar jegul de Voiculescu a făcut o Fundaţie prin care a răsplătit munca a sute de elevi, studenţi, semeni inteligenţi şi talentaţi! El ce-a făcut? În afară de îngroparea României pe care el o numeşte, cu tupeu, salvare! Mare jeg! Rememorez, zilnic, manoperele făcute de-a lungul carierei sale. Ante şi postdecembriste. „Aş fi un premier extraordinar de bun cu experienţa pe care o am.” E de o neruşinare crasă! În loc să se ducă să facă nani la Nana, încropeşte tot felul de artificii politice prin care să-şi salveze pielea. În speranţa că boborul va plânge pe umărul lui !?! Deja se pregătesc găleţile în care să-şi verse lacrimile!  
 
Auzi? Paranormal. Pe 25 mai, data alegerilor europarlamentare, e din nou Duminica Orbului! A treia oară în istoria recentă a românilor. Alegători.  
 
Auzi? Cică, parlamentarii suedezi au la dispoziţie garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de cca 40m2. O singură cameră utilizată atât ca living, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună. Demnitarii trebuie să se programeze din timp când vor să-şi spele aşternuturile. Sunt şi parlamentari suedezi care trăiesc într-un spaţiu şi mai mic, de doar 18m2. În aceste cazuri, bucătăria este împărţită în comun. Nu exista personal de serviciu. Biroul unui parlamentar are cca 18m2. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici maşini de serviciu cu şofer. Păi cum să nu aibă suedezii cel mai înalt nivel de trai? Principiul transparentei este inclus în Constituţia suedeză de mai bine de 200 de ani. El face ca excesele de putere sau cazurile de corupţie să fie extrem de rare. Se aude, sculer/matriţer Zgonea & Somnorici?  
 
Auzi, da de ce sălile parlamentului din România au acoperişul boltit? Cică nu s-a mai văzut circ cu tavan drept!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 22 februarie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (57): AUZI... !? / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1150, Anul IV, 23 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!