CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (51): DESPĂRŢIREA DE REPUBLICA A III-A (OBIECTIV 2014)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
N.B. Tableta sf poate crea disconfort la nivelul conştiinţei şobolanilor. Forwardaţi!  
 
Fără îndoială, subiectul numărul unu, pe care îl vom toca, zi de zi, în acest an este: Pe cine alegem preşedinte ? Nici nu au trecut sărbătorile de iarnă şi tembelviziunile ştiriste lucrează la manipularea boborului. Cu aceleaşi metode străvechi de tembelizare şi ademenire a alegătorului. Predicţii, horoscoape, profeţii, Baba Vanga, Nostradamus... Non stop. Ruperea USL-ului, dorită de şobolani încă înainte de a se închega oficial, e permanent pusă pe tapet. Picătura chinezească! Nu este gest, vorbă, care să nu fie întoarse pe toate părţile. Ăla a zis, celălalt a zâmbit pidosnic. Uite, că a evitat să răspundă ! Oooo, a fost extrem de dur cu decizia x ! Gata, se rupe! S-a rupt, dar nu recunosc! - Recunoaşteţi, băăă? - NU.  
 
Iată, într-un sondaj, pentru tâmpiţi (sic!), Demisul e peste Antonescu la încredere!?! PDL egal cu PNL!?! Astea sunt cele mai mari gogoriţe ale manipulatorilor. Logic, e imposibil ! În manipulare nu se lucrează, însă, cu logica. Asta se ştie de când lumea. Inamicul pentru toţi şobolanii roşii este Antonescu. E clar! Nu toţi liberalii. Unii sunt, deja, cumpăraţi, alţii sunt şobolani sub acoperire plantaţi acolo chiar din 1990. Întrebare firească: De ce le este atât de frică de Antonescu? Pentru că e mai mult decât evident că le este frică. Dacă nu le-ar fi, nu l-ar băga în seamă. E la mintea cocoşului! Inclusiv a Demisului, care îl curtează ca vrăjitoarea cu mărul otrăvit!?!  
 
În primul rând pentru că rebelul George Crin Laurenţiu Antonescu nu face parte din big bangul comunist decembrist. Din gaşca fesenistă. Aia cu confiscarea Revoluţiei. În al doilea rând, ştie ceva istorie. Veche, modernă şi, mai ales, contemporană! Puţini ştiu că în 1978 a câştigat olimpiada naţională de istorie şi este absolvent, cu studii aprofundate, al Facultăţii de Istorie-Filosofie. În al treilea rând este liberal, urmaş al celor care au făcut România modernă. Ei, aici e aici! Există pericolul real ca AC să reînnoade firului istoriei rupt, brutal, la sfârşitul anului 1947. Dorinţă pe care şi-o exprimă, în mod deschis, tot mai mulţi români. Români care, între timp, au pus mâna pe cartea de istorie a neamului. Au descoperit realităţi pe care le credeau poveşti de adormit copiii. Au înţeles că nu ne-am născut odată cu Republica Populară Română. Au constatat că inteligenţa românească nu a acţionat doar în Republica Socialistă România. Au văzut că, de fapt, marile proiecte, aplicate în anii „epocii de aur” au fost şi în atenţia înaintaşilor. Era doar o chestie de timp ca să fie aplicate. Devenind, însă, colonie sovietică, dezvoltarea noastră a fost plină de sincope şi frâne. Artificiale. Chiar şi în prezent influenţele persistă.  
 
Comportarea liderului liberal, cu un discurs brici, recunoscut până şi de opozanţi, nelinişteşte mult clasa politică. Inclusiv pe unii „colegi de partid”. Chiliman a explodat, dar n-a fost decât o fâsâitură. Penibilă. Mai sunt şi alte conserve fesenist-securiste, ce vor exploda telecomandat! Verticalitatea liberalului rebel îi sperie pe mulţi! De aceea, şobolanii dornici să-şi păstreze privilegiile, aruncă „câinilor de pază” ai democraţiei originale tot felul de „ştiri”, plăsmuiri, scenarii, dosare contrafăcute... care de care mai abracadabrante. Atacurile se vor multiplica pe zi ce trece. Vom vedea in action conservele sub acoperire, care se erijează în mari liberali şi oameni de dreapta din partide scoase din mâneca Demisului!?!  
 
Onoarea celor doi lideri USL va fi pusă la grea încercare. Vor fi în stare să ducă proiectul USL la capăt? Deocamdată, târâş-grăpiş sunt în grafic. Ambii sunt conştienţi că cine cedează psiho-politic va ieşi din scenă! Pentru totdeauna. Desigur, nu este soluţia perfectă, dar George-Crin-Laurenţiu Antonescu câştigă alegerile prezidenţiale indiferent de modificările ce vor interveni pe scena politică românească. Paradoxal, orice modificare pe eşicherul politic îi este favorabilă. Nu văd altă variantă viabilă. Totul e ca Antonescu să vrea să candideze!  
 
Presiunea axei este uriaşă. În rest, marketing politic! Că a făcut nu ştiu ce când era şoim al patriei, că a dres când era pionier... Ca la români! Doar aşa ne vom putea despărţi de Republica a III-a, care s-a dovedit cea mai nocivă pentru români! Cu o decădere morală şi mârlănie, nu numai în politică, greu de imaginat! Perioadă în care România a fost distrusă şi furată la vedere. Din interior şi din afară. Există două şanse: Republica a IV-a şi Regat. Cu orice alt preşedinte, scos din pălărie, rămâne numai varianta continuării Republicii a III-a. Cu Elodia - sezonul 7, în prim plan!  
 
Se împlineşte, totodată, termenul maxim dat de gurul Tache, cinicul ideolog al feseneului, pentru trezirea „stupid people”. Ştia că 2014 va fi Anul Luminii!?! Se deschide o nouă fereastră pentru România. Vom rata şi această ofertă, aşa cum am mai făcut-o în Duminicile Orbului anterioare? Cine înţelege şansa schimbării va acţiona. Cine va înţelege!?! Numai aşa ne vom redescoperi demnitatea şi vom începe o viaţă democratică normală.  
 
Nota Bene  
 
De Bobotează, tembeliziunile m-au dat pe spate! În loc să se ocupe de probleme ţării am fost manipulaţi, la greu, cu telenovela „Termopanul se întoarce!”. Astfel, nimeni n-a mai fost atent la perlele scoase de Demisul-penal la şedinţa CSM. O mostră: „D-le procuror general, o să vă mai sun. Şi pe dumneavoastră, şi pe şeful CSM!", sau la interviul Demisului naţional de pe B 1 tv. Doldora de inepţii. Mai ales cu privire la Basarabia. Într-o ţară democratică televiziunile, partidele, societatea civilă ar fi luat foc? M-a bucurat reluarea şlagărului de acum doi ani „Ieşi, afară/ Javră ordinară!”. Mai sunt 333 zile.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 10 ianuarie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (51): DESPĂRŢIREA DE REPUBLICA A III-A (OBIECTIV 2014) / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1107, Anul IV, 11 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!