CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 961 din 18 august 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (45): JUSTIŢIA-I MOARTĂ-N COTEŢ!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vai, s-a sesizat Justiţia României! Asta, da, ştire! Cei 14.000 de specialişti, în demolarea României, tremură din toate balamalele. Unii vorbesc de mai puţini. Plus, mai nou, torţionarii! Micii torţionari.  
 
S-a sesizat tocmai instituţia infestată de urmaşii şi neamurile foştilor torţionari. Să fim serioşi. Cea a foştilor securişti şi informatori, revopsită periodic, rămâne tabu! Doar capul lui Vişinescu va fi sacrificat. Să se mai distreze şi ea, săraca! Populaţia de la poale de Carpaţi.  
 
Tovarăşi, credeţi că odată cu revenirea în actualitate a crimelor în masă din anii '40-'50, făcute de români contra românilor, e drept sub baghete străine, va duce şi la redeschiderea dosarului Mişcării Oamenilor Dreptăţii din România (M.O.D.R.)? Organizaţie anticomunistă despre care nu am auzit vreun cuvânt prin media noastră. Democratică! Parol!  
 
Oare colonelul securist Mihail Dülberger (devenit, generalul Mihail Dulgheru, pentru prieteni Mişu) şi conaţionalul, col. Iosif Zeller, or fi străini de reprimarea sălbatică a celor 27 de „elemente” ale organizaţiei locale de la Bârlad? Date despre membrii aceastei organizaţii „subversive”, care nu doreau colonizarea şi comunizarea României, le-am găsi în dosarul bunicului meu. Nu au putut fi aduse toate la CNSAS, fiind stocate undeva pe lângă Bucureşti. Doar pentru lotul Bârlad 25 de volume. Grele. Lucra Justiţia independentă! Şi democrat-populară. Acum, numai democrată. Ne adaptăm din mers. În curând, democrat-europeană! Reiese în mod clar, tot mai mult, existenţa unei ample mişcări româneşti de rezistenţă anticomunistă, la nivel naţional, cu organizaţii locale în mai toate oraşele ţării. Negată de tovarăşii justiţiari. Mai mult. Era constituită din români proveniţi din armată, justiţie, poliţie, dar şi alte categorii sociale, oameni în toată puterea vârstei, curajoşi, conştienţi de riscurile la care se expuneau. Listele cu cei care au dat ordine în numele regimului „democrat-popular”, care au dus la uciderea a sute de mii de români doar pentru faptul că vroiau să trăiască liberi şi nu într-o colonie sovietică, au fost abil ascunse de urmaşii acestora. La adăpostul generalizărilor postdecembriste, ne-am trezit cu urmaşii lor, cu noua mască democrată, infiltraţi în posturi de mare responsabilitate. Din aceste posturi frânează, de mai bine de 20 de ani, democratizarea reală a societăţii româneşti. Ce „Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara din decembrie 1989”? Care „Punct 8”, care proclamaţie? Bunicuţa, a lucrat ca la carte. Cu măiestria-i cunoscută a dat liber la jaful naţional. Justiţia, mucles! Serviciile, mucles! Românii? Marea majoritate: „Nu ne vindem ţara!/ Noi muncim, nu gândim!”  
 
Pierit-au dacii ? Se întreba enciclopedicul B. P. Hasdeu. Sigur, au pierit! Mai precis, dacii au migrat prin alte părţi, când şi-au văzut urmaşii? Mitici şi Miţe, trăncănitori de tot soiul. Asist contrariat la resuscitarea lui Ceauşescu. Prin toate metodele. Foştii şi actualii „democraţi” nici nu se mai feresc. Îi vedem pe toate ecranele! Deşi comunismul a fost înfierat cu mânie proletară de însuşi preşedintele-jucător. Sau asta a fost parola pentru declanşarea de spălare a ciruitului? Dacă tot s-a ajuns să se facă muzeu preşedintelui-criminal Ceauşescu, la cererea turiştilor din străinătate(!?!), de ce nu-i fac muzeu şi generalului Antonescu? Asta, ca să ştim că între criminalii naţiunii nu se face nicio discriminare!  
 
Bine că s-a făcut grâul! De colivă pentru cei peste 200.000 de români anticomunişti ucişi tot de români! La care şi Nicolae Ceauşescu a fost complice şi executant fidel. Ca şi Iliescu. Disidentul! Apoi a preluat conducerea cu mănuşi de catifea. Democrat-feseniste. Ce-a mai contat o mie de morţi în plus. Şi crimele din Piaţa Universităţii! Justiţia? Care Justiţie?  
 
Să mai vindem grâu străinătăţii, pentru a avea bani să plătim „drepturile” torţionarilor, securiştilor şi foştilor decidenţi comunişti. Unii, şi astăzi, prin funcţii de stat! Iar Demisul să mai condamne odată, cu mânie capitalistă, comunismul!  
 
*  
 
Liderului partidului maghiar „Jobbik”, Vona Gabor, i s-a făcut de ghioaga lui Mitruţ al Joldii? Da, şi noi avem servicii de doi lei! Trebuia, imediat, ridicat şi amendat usturător. Dar, procurorii noştri(?) hărţuiesc pe cei care au votat demiterea iubitului conducător-jucător sau pe cei din Piaţa Universităţii. Biblia, unde-i Biblia?... Cum poporul se hrăneşte cu scandal, spectacolul continuă. Iresponsabilul, demis de propriul popor, iese, periodic, la rampă. Ca şi pupila, proaspăt refrişată. Poporului îi plac la nebunie ţăţismele. Televiziunile paparazzi ne alimentează ceas de ceas cu ştiri tip mahala. Între timp, ungurii, cei raţionali, ne dau lecţii! Dar de unde să ştie Demisul astfel de fineţuri diplomatice? Băsescu Traian, impostorul neamului, dă, a enşpea oară, cu piatra-n baltă. Ca şi nemuritorul Vadim&Co ! Alt pupincurist ceauşist, mereu prezent pe micile ecrane. E timpul, să fie lăsaţi profesioniştii să acţioneze! Aşa cum a procedat, corect, cu tact, Ministerul de Externe. O bilă albă.  
 
Va detona Europa? Nem! După ce s-au sprijinit reciproc atâţia ani, în atâtea nemernicii, Tökes şi Băsescu se spurcă indirect! Demisul o face, brusc, pe patriotul. Naţionalist. Dar, ce pretenţii poţi avea de la ungargaragiu, jucător de alba-neagra cu ţara, promovat de colegii de partid în zona decizională? Are loc o nouă regrupare a lichelelor interne. Din mişcare. Halal, caractere! Mari demnitari! Oare cuvântul demnitar vine de la DEMNITATE? Mă îndoiesc.  
 
Numitul, Băsescu Traian, e în stare să ne bage într-o nouă belea. Europeană. Doar ca să-şi satisfacă poftele de prim-scandalagiu al ţării şi „şef de stat”. Interesant cum unele posturi tv se fac că nu ştiu ce funcţie ocupă! Abuziv. Dacă-i place Demisului-oficial să-şi spună şef de stat, cum să nu se conformeze? E ordin! Manipulare securistă ordinară.  
 
*  
 
Văd că unii patrioţi autohtoni reproşează Vestului că nu ar cunoaşte istoria străveche a celor care au trăit în antichitate pe plaiurilor noastre. Mă întreb, la ce le-ar folosi? Popoarele din Vestul Europei nu sunt prea interesate nici de propria lor istorie. Ei ştiu că nu au cum să fie urmaşii celor din vechime. Îi interesează, normal, prezentul şi, într-o oarecare măsură, viitorul. Dacă ceva nu-i în regulă cu prezentul lor, reacţionează rapid. Destul de rar, deoarece ştiu să-şi aleagă conducătorii. Dacă nu, îi dau jos. La timp! Vezi Franţa, Italia, Germania, Spania, Grecia, Cehia... Asta-i diferenţa! Noi, îi tot dăm cu trecutul şi trăim ca-n trecut. Votând, cu sârg, trecutul!  
 
ULTIMA ORĂ  
 
Prim-pisicul a revenit din concediul de lucru (sic!) de la Miami. Maestre Avramescu, deşi te admir, aici ai înjurat gratuit! Acolo te duci dacă eşti in-vi-tat! Chiar dacă e mai ieftin decât un concediu în România! La Neptun-Cireşica! Sau pe Găina!  
 
E mult mai bine, pentru români, că nu a fost acolo Elena ot Pleşcoi! S-a cam lămurit şi Unchiul Sam. Şi, apoi, cine îşi mai etala şunculiţele Patriot pe la Mamaia! Văd că nici, măcar, la Neptun nu a fost invitată divorţata naţiunii! Să nu se facă vreo legătură cu mişcarea. Ilegalitate, la greu! Am auzit că au dat-o afară şi de la doctorat... E trist! Pare decisă să o ia de la capăt. Cică, pleacă în agricultură. Cultura mare.  
 
Începe noul sezon toamnă-iarnă. Prin politică, aceeaşi ciorovăială de uzură, tipic dâmboviţeană. Prevăd ceva tunete şi fulgere prin administraţia centrală şi locală. Între timp, iese, tot mai mult, la suprafaţă faţa reală a Justiţiei independente a Demisului. Surprize! Surprize! Bravo, domnule ministru! Aşa se face. Pe tăcute şi cu probe de netăgăduit!... Da, s-ar putea să fii neutralizat, dacă-i deranjezi prea tare!...  
 
Marinarul are un nou brevet de comandant de navă. Aşa, pentru colecţie! Cine-i nebunul să-i mai dea o navă pe mână? Ca s-o vândă ca pe flotă port sau să însceneze un incendiu ca la Rouen. La asta se pricepe. A dat foc la o ţară, ce mai contează o navă!  
 
„Un avion indonezian cu 110 pasageri la bord a ieşit de pe pistă după ce a lovit o vacă, la aterizarea pe aeroportul Gorontalo, pe insula indoneziană Sulawesi, au anunţat miercuri oficiali, citaţi de AFP”. Cine o fi fost vaca? De la noi, nu lipseşte niciuna.  
 
*  
 
N.B. Constat, cu tristeţe, că marea majoritate a conaţionalilor are probleme, tot mai mari, cu scrisul. Unii semeni până găsesc literele ă, â, ş sau ţ, specifice doar limbii române, trece anul! Aşa că noi devenim, tot mai mult, románi!?! Săracu' Vanghelie! Măcar, el recunoaşte că nu-i torţionarul limbii române, ci, mai degrabă, invers! Nu mă mai refer la stilul şi modul în care se exprimă „formatorii” din mass media. Cu ăştia m-am lămurit demult. Cei mai slabi din toate timpurile, inclusiv comuniste!  
 
De când am eliminat, din lista mea de pe facebook, RTV-ul, B1 şi GÂNDUL mă simt mult mai bine! Tot timpul mă stresau cu tot felul de tâmpenii destinate celor dominaţi de instincte primare. Ce mâncă Fufi I, cum a slăbit udreniana (Fufi II), la ce număr au ajuns seismele în Vrancea, să vezi ce-a păţit vedeta..., uite canicula, opt judeţe s-au topit...  
 
Cu apocalipticii ăştia, parcă văd că rămânem fără regionalizare!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 18 august 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (45): JUSTIŢIA-I MOARTĂ-N COTEŢ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 961, Anul III, 18 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!