CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 927 din 15 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (40): PARA POŞTALO-FILATELICĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu voia dumneavoastră scrisoare deschisă!  
 
Am primit un mesaj, de la preşedintele Federaţiei Filatelice Române, prin care mi se aduce la cunoştinţă că există o propunere: „Datoriile C.N. Poşta Română S.A. să fie acoperite cu emisiuni de timbre aflate în Conservatorul Poştal.”  
 
De acord. Plata să se facă, însă, numai şi numai cu falsurile existente în Conservatorul Poştal, emisiuni clasice şi postclasice, care au înlocuit originalele (e vorba de celebre CAP de BOUR, precum şi piese din emisiunile Principatele Unite, Paris, Bucureşti, Perle, Vulturi, Spic de grâu...) şi, mai ales, cu emisiuni poştale româneşti emise între anii 1969 şi 2013. Să nu se atingă nimeni, însă, de fondul poştalo-filatelic din perioada 1858-1968, precum şi dinainte de 1858. Acest tezaur aparţine poporului român. Ca şi cel numismatic. Tezaurul să rămână ca instituţie, cu regim muzeal de grad maxim, în clădirea Muzeului Naţional de Istorie (fost Palatul Poştelor (sic !).  
 
Înaintaşii, angajaţi ai administraţiei româneşti, făceau poştă adevărată. Profesionistă. Pe când urmaşii lor democrat-populari şi căpuşele lor post-decembriste, în special romfilanii şi-au bătut joc de români şi România. În ansamblu. Iar de colecţionarii mărcilor poştale româneşti, în mod special, toţi fiind aduşi în stare falimentară. Managerii postdecembrişti ai Poştei Române, în complicitate cu căpuşele au jefuit făţiş ţara prin manopere ordinare în dauna bugetului şi a imaginii statului român, aducându-ne la statut de ţară bananieră.  
 
Se ştie că marca poştală constituie un puternic vector de imagine pentru orice ţară a lumii. Administraţiile poştale serioase obţin venituri deloc de neglijat la bugetul de stat dintr-o astfel de activitate. Pagubele, cele mai mari, le-au produs, fără nicio îndoială, ”managerii” din ultimii 12 ani ! Pe ei îi va trage cineva la răspundere, pentru activitatea premeditată de distrugere şi băgarea în faliment a C.N. Poşta Română, o companie ce a fost întotdeauna pe profit?  
 
Într-un proiect legislativ al Parlamentului scrie că la Muzeu se va preda un exemplar din fiecare timbru tipărit (???). Înclin să cred că deputaţii sunt uşor iresponsabili (sic!). Mă întreb de ce mai au oare consilieri? La Muzeu s-a predat în buna tradiţie, coala de tipar pe care s-a dat BT (bunul de tipar), ea însăşi fiind o valoare filatelică. Din păcate, din Muzeul Naţional Poştalo-Filatelic, şi nu doar Filatelic, cum este numit impropriu, s-a furat, printre multe altele, jumătatea din aceste coli de tipar, rămânând doar una din cele două părţi ale colii. S-a profitat, din plin, de superficiala consemnare în registrele inventar.  
 
„Ciocul mic, tovarăşi!”  
 
De multe ori şi-au însuşit chiar partea pe care era dat bunul de tipar! Asta dovedeşte hoţia la drumul mare! Raportul Curţii de Conturi (p. 133 ş.u.) este extrem de edificator:  
 
http://www.curteadeconturi.ro/sites/ccr/RO/Publicatii/Documente%20publice/Raportul%20public%20pe%20anul%202010.pdf Valori de miliarde de lei, dacă nu de euro, au fost mânărite de custozii(!?!) inestimabilelor colecţii de-a lungul anilor posdecembrişti. Se cunosc de ani de zile aceste lucruri, dar justiţiarii ţării se fac că nu văd. Inclusiv, ministrul Dan Nica are o mare vină în această privinţă, acoperind paraşuta-colonel de la Romfilatelia. Unii vorbesc că după ce şi-a primit ”dreptul” a dat celebra parolă: „Ciocul mic, tovarăşi!”  
 
Aşa, n-a mai rămas nica de valoare prin Muzeu/Conservatorul poştal. Aşa a fost jefuită o ţară! Prin căpuşare zdravănă şi falimentare premeditată! Aştept punctul de vedere, al „amicilor” din ministerul de resort, Guvern, Parlament, SRI, Poliţie, DNA, procurori, judecători... La dezvăluirile privind clanurile din Justiţia independentă nu s-a autosesizat nimeni? Vezi: http://stirile.rol.ro/print/clanurile-justitiei-20216.html N-am auzit zăngănit de cătuşe, n-am văzut ridicări cu duba-autocar, condamnarea, măcar pe sticla securistă, cu mânie proletară de către oamenii muncii... Nici dezbateri interminabile la televiziunile ştiriste. Când dau de o gâscă beată fac breaking news nopţi şi zile... Acum, mucles!  
 
Justiţia independentă nu e bine, nu e bine deloc! E în moarte clinică! La balamucul regizat cu BAC-ul, ultima ediţie, ca a încercat să acopere potlogoria cu referendumul, dovedit a fi legal, organele s-au mişcat, una-două! Tembelviziunile crăpau de fericire! Animatoarele, pe post de jurnaliste, se prefac, a câta oară, că nu ştiu de şpăgarii din toate domeniile publice? Nu ştiu cât e ciubucul pentru cearşaful de schimbat într-un spital, o adeverinţă la primărie, micşorarea unei amenzi, vama superficială, o inspecţie cu ochii întredeschişi ş.a.m.d. Nu au auzit de CORUPŢIA GENERALIZATĂ, care bântuie România ultimilor ani?! „Vai, cum e posibil? Şpagă în şcoli! Au găsit bani în sutiene? Vai, vai, vai! Of, of!...” Mai dura puţin şi-l arestau, în direct, pe însuşi Dimitrie Bolintineanu. Noroc că l-au confundat cu Dimitrie Leonida, pe care nu l-au găsit acasă. Era teleportat! Să-i văd acum!... La Poştă şi căpuşele ei, birjar!... Tiptil-tiptil, nu cu sirene, mascaţi, reflectoare...  
 
Aniversare  
 
De ziua statelor unchiului Sam, adevărul a ieşit la suprafaţă. Ca untdelemnul! Încă din 2011, iarna, cvorumul era îndeplinit, cu mult sub numărul de votanţi din 29 iulie 2012. Între timp, populaţia României a mai scăzut, cu câteva zeci de mii bune! Băsescu este de un an de zile preşedinte ilegal! Orice zi întârziere a menţinerii sale pe post, îi dă posibilitatea să facă o nouă manipulare ordinară, să mai pună o strâmbă golănească, o frână în revenirea ţării pe un făgaş normal. Atentează, în continuare, la siguranţa naţională. Dacă avea puţin obraz, foarte puţin obraz, pleca singur. Aşa, rămâne pe veci ruşinea neamului românesc! Licheaua perfectă! Caţavencu era o biată nulitate. Imperfectă!  
 
Anunţ pe dr. Sorin Oprescu, primarul nostru general, şi organele de profil că protestatarii ASCORE vor sărbători pe cei 8,5 milioane de români, care au avut coloană vertebrală şi au fost la vot la referendumul boicotat de însuşi preşedintele-jucător, autointitulat şef de stat!  
 
Contează gestul tuturor votanţilor. Nu interesează cum au votat. Votul, în sine, a fost un gest total responsabil. Patriotic. Acum dovedit a fi valid pe deplin. Ştiam cu toţii că este, chiar de atunci, inclusiv Demisul. Dar s-a acţionat, în forţă, pe toate canalele, cu toate canaliile din armata băsistă. Văd şi acum, ca şi atunci, cum CCR dă cinstea pe ruşine. Nu vede, n-aude! Îşi cere Curtea Constituţională scuze pentru jongleriile făcute? Ca să nu le zic mârlănii. Mai dă, cumva, o erată? Mică, mică! Prin care să repare ilegalitatea făcută la vedere. USL-laşii, tot mai jenaţi, coabitează cu spor!?! La ordinul comisarilor. Bravos! Iar noi, boborul, care am pus bază pe ei, am rămas cu ochii-n soare!?  
 
Ghişe a avut şi are dreptate! Pe el şi pe alţi câţiva îi aşteptăm, cu simpatie, pe 29 iulie, între orele 20:30 şi 22:30 în Piaţa Universităţii, când vom sărbători, un an de la alungarea ilegitimului.  
 
Sunt tot mai multe semne că nici la ultimele alegeri prezidenţiale, jucătorul nu a fost ales tocmai legal! Ne-a ciuruit cu calculatorul, cu hoţul din Paris + serviciile. Toţi independenţi!... Mai ales, calculatorul! Declanşează vreun procuror o anchetă? Se autosesizează Parchetul, Parlamentul...? Toţi tac mâlc. Între timp, Demisul oficial îşi face numerele arhicunoscute! Dă, periodic, cu băţul prin gard. Poate, poate scapă de mâna Justiţiei! Un nemernic, ca toţi cei care au demolat premeditat România postdecembristă. Un individ paranoic, un urmaş al ciuruitului, nu mă sfiesc să o spun, care a jucat alba-neagra pe seama românilor timp de opt ani. Fără obraz, fără bun simţ, fără cei şapte ani de acasă. Un penal 100%.  
 
Dacă Fenechiu ia 5 ani, vă daţi seama câţi ani de puşcărie trebuie să ia inculpatul Traian Băsescu? Becalianul, mic copil! E plină ţara de urmaşii odiosului! Vreo mie la număr: „oameni de bine”, „oameni de bună credinţă”, „oameni de-ai noştri” patrihoţi adevăraţi, care au făcut ţara ţăndări, iar poporul a fost băgat până în gât în mocirla imoralităţii şi corupţiei, noncalităţi promovate pe post de „virtuţi" la nivel naţional. Promovarea făcută nonstop de majoritatea televiziunilor de ... ştiri (!?!). Nu-i aşa formatoare de opinie, factori educaţionali ai poporului?  
 
Ne vedem la aniversarea demiterii puşcăriabilului, pe 29 iulie, în Piaţa Universităţii şi în alte pieţe ale României sau din străinătate. Să sărbătorim victoria, băgată sub preş tocmai de cei puşi să vegheze legalitatea! Sloganul aniversar e cunoscut:  
 
POPORUL a DECIS ! BĂSESCU e DEMIS !  
 
Să ne amintim cum strigam atunci:  
„Afară, afară cu javra ordinară!”  
sau ce ne doream atunci şi îmi doresc şi acum:  
Atenţie! În piaţă nu se va da fasole cu cârnaţi! Poate, ceva jandarmi, ceva forţe speciale!  
 
N.B. Apropo de Ziua Naţională! Ne întoarcem, de anul viitor, la adevărata Zi Naţională a României ? 10 Mai. Ziua în care a fost declarată, oficial, Independenţa României. Fară independenţă nu se făcea nici o Românie. Mare sau mică. De atunci a început construcţia statului român, finalizată în decembrie 1918. Nu pe întâi, cum cred unii, ci mai spre sfârşit, recunoscută doi ani mai târziu. Datorită sprijinului decisiv al SUA.  
 
Nedumerire  
 
Nu intru bine pe internet şi sunt invitat, de vreo câteva zile, să-mi măresc sânii! De unde ştiu ăştia ce fel de sâni am? M-am obişnuit cu tot felul de ciudăţenii şi orientări, dar nici chiar aşa! Îi dau Delete. Degeaba! Mă gândesc! Dacă nu dau curs cererii, mă trezesc cu contul de facebook închis! Mai nou, sunt blocat, tot mai des, să mă exprim liber pe e-mail. Mă tot întreabă, unul, obsedant: „Nickname şi autorul preferat”. Îi spun „Ţigancă împuţită şi Jules Verne”! Apoi, îmi scrie că unii ar atenta la contul meu!?! Uimitor! Cine să fie? Au aflat că ştiu să citesc şi să scriu? Cum să procedez?  
 
In Memoriam  
 
Comemorăm un deceniu de la trecerea la veşnicie a dr. VALERIU NEAGA, care ne-a părăsit pe pământ pentru a se reuni cu marii filatelişti întru eternitate! Valeriu Neaga a fost fondatorul MAXIMAFILIEI organizate, din România, şi susţinătorul ei asiduu la nivel internaţional. Mărturisirile colegilor au întotdeauna menirea de a sublinia personalitatea marelui dispărut şi forţa Comunităţii filatelice în luptă cu uitarea! Vizitaţi:  
Pios omagiu !  
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe ! Mulţumiri ! Să se vadă ! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 14 iulie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (40): PARA POŞTALO-FILATELICĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 927, Anul III, 15 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!