CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 919 din 07 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (39): SECRETUL LUI POLICHINELLE LA COTROCENI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am aflat, pe surse, de ce îşi spune ŞEF de STAT. Demisul stă şi cujetă. Cică, ar consulta intens volume cu patru cuburi de gheaţă!? Nu pot crede! Pentru asta trebuie să înţelegi ceea ce citeşti! Dacă ar fi înţeles, de mult era linşte în ţară. Apoi, iese în piaţă. Şi dă pe goarnă! Hâc, puciul lui Ponta... Hâc, Constituţia unei găşti... Hâc, le-am pus frână la regionalizare... Hâc, gazele de şist, hâc, fac ce vreau eu.. hâc, am să vă urmăresc pe toţi!  
 
Văd că a căzut în păcatul, din urmă, al ciuruitului. Dă indicaţii preţioase boborului, care nu munceşte eficient, oferindu-i Guvernului pontist tot felul de sfaturi şi strategii, nesolicitate de careva, Într-un cuvânt o face pe şeful de stat. Se bagă unde nu-i fierbe oala. Demis oficial... dar şef! De stat degeaba. Sunt declaraţii iresponsabile, ce cad sub incidenţa multor legi, inclusiv româneşti.  
 
Cum reacţionează aleşii. Cu 70%! Ca nişte papagali. Ori se fac (a câta oară?), că nu aud gravele acuzaţii, hipnotizaţi de această javră naţională! Ordinară! Cu tam-tam, televiziunile, tabloidiotizante, anivesează anul de la puciul nereuşit al Parlamentului(!?!), cu Ponta în frunte, ca lider PSD! Şi Antonescu, de şase! Parcă văd că intervin operativ cei de la protecţia de profil a ţării!? Să fim serioşi. Aici nu e Egipt. Aici e haos organizat. Cu voie de la... şi de la... Oare să nu avem niciun procuror adevărat prin ţară? Chiar nu mai există ace prin ţara asta? Unde-i Amedeo Lăzărescu, care te opera din trei cuvinte, de nu mai ieşeai o săptămână din casă?  
 
Uriaşa fraudă la BAC!  
 
Moto:  
„Singular: Un BAC  
Plural: Doi BACI”  
 
Lume, lume, BAC-ul a fost fraudat! Să se reia examenul! Să... să... să... Opoziţia e în delir ! Zoaiele curg peste tot. Mă mir că nu s-a dat Marin Preda la prima rundă! E clar! Aici e mâna ştim noi cui! Aud că FBI-iul românesc era de mult timp pe urmele grupului de interese de la Liceul Bolintineanu. Ştiau, de fapt, ce semnalează o ţară întreagă de ani buni ceea ce se petrece şi în sănătate şi în poliţie şi în primării şi în consilii judeţene şi în agenţiile şi alte structuri ale Guvernului, în orice instituţie a statului român cu şpăguitori de toate calibrele. Şi mulţi sclavi. Păi, dacă erau urmăriţi, de ce nu i-a umflat până acum? Dar, nimeni nu se întreabă ce căuta SRI-ul în şcoală? Ce fac inspectoratele şcolare, miliţia, procurorii? Au vrut să facă spectacol cu televiziuni şi tiribombe la momentul potrivit. L-au făcut. Şi? Unde-i frauda? Cine credeţi că se uita pe internet la acea oră, când toţi examinaţii erau, deja, în incinta colegiilor/ liceelor? E doar un alt băţ băgat prin gard, doar, doar...  
 
Toţi cunoaştem starea învăţământului românesc adus în pragul disperării. Ca şi starea sistemului sanitar, ca şi starea bibliotecilor publice, precum şi a celorlalte instituţii civilizatoare la nivel local. Total ignorate de ani de zile. Şi vrem să evoluăm?  
 
Când văd, cum semianalfabeta lui Băsescu, împreună cu alte loaze sunt promovate în funcţii de reprezentare a României la Uniunea Europeană sau prin diverse ambasade cum să nu îi apuce damblaua? Exemplele, fără număr, oferite mulţimii de decidenţii puşcăriabili postdecembrişti, iresponsabili ai patriei, au condus la această stare de lucruri îngrozitoare. Full coruption mate!  
 
De aceea şi amărăşteanul încearcă, umilit, cu ţârâita dacă nu poate cu milionul/miliardul. De euro ! Prin plicuri, chiloţi, sutiene, halate, caschete, cizme... Corupţia, adusă la perfecţiune de Demis şi gaşca portocalie în ultimii opt ani, pleacă de la vârf. Nu vorbesc de cei dinaintea lui. Tocmai de aceea a fost votat! Să facă ceea ce a promis: ordine şi să-i bage în puşcării pe distrugători. Iar el a îngropat şi mai rău România! Şi pe români! De am rămas tot mai puţini. Să nu o mai dăm cotită! Să tăiem răul din rădăcină, până nu e prea târziu!  
 
Marea noutate!  
 
Repet, dacă Demisul-jucător de step şi-a trimis, fără nicio jenă, semianalfabeta în Parlamentul Europei, dăcă el însuşi a făcut atâtea mânării ordinare, ce era să facă bietul judecător-jucător de „Tot pe loc, pe loc”, de la Curtea Constituţională a României?  
 
Nu era nebun să-şi lase nepoata pe drumuri! Te pomeneşti că-l sancţionează cineva sau îşi va da demisia! Ca profesorii, conducători de liceu, care au fost fulgerător executaţi! Gândiţi-vă, însă! cine-l mai sprijină pe demisul-jucător? Cu o erată, cu o interpretare contra naturii... Să fim serioşi!  
 
Ultima oră  
 
Domnul doctor primar general are relaţii mari. Sus! Nici nu l-am informat bine (vezi tableta „PRIN BUCUREŞTIUL IUBIT”! pe http://blogulluigabu.blogspot.ro/), cu privire la pudra de pe străzi, livrată gratuit pietonilor, precum şi alte mici probleme de interes public, că s-a şi grăbit să dea dispoziţie să fie spălate străzile cu apă şi detergenţi noaptea. Pe la două noaptea! L-a ajutat din plin, însuşi, Sf. Ilie! Ce înseamnă să ai relaţii!  
 
Iată-mă şi consilier voluntar, întrucât cei pe bani vegetează, se ocupă de propriile afaceri sau îi pun contre propriului primar! Se pare că, în urma sfaturilor date gratuit, drept recompensă, mi-a băgat Şoseaua Iancului în reparaţie capitală. Mulţumiri! Să vedem cât durează refrişarea arterei de numai un kilometru? Lungime! Sper ca până în toamna asta, să fie gata cei o mie de metri. Mai mult, primarul Onţanu, alt destinatar al tabletei, mi-a băgat blocul, de ieri, în anvelopare totală. Poate schimbă şi firma de cimitir „Străuleşti IV” de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” şi redenumeşte staţiile despre care am vorbit ş.a.  
 
Până şi preşedintele de bloc, Şuteu (alt nume predestinat, intelectual care a absolvit cursul scurt de democraţie originală, urmaş vrednic al lui ceaşcă, iliescu, băsescu...!) a tăiat, tot ieri, pe înserat, în prezenţa unui grup de tovarăşi, panglica la liftul cel nou. Ăla pentru sicrie şi alte piese de mobilă! În fine, ardeleanca mi-a făcut mult visata ciulama de ciuperci! Stranii coincidenţe! Caut o pisică. M-am hotărât, plec la Piatra...  
 
***  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 7 iulie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (39): SECRETUL LUI POLICHINELLE LA COTROCENI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 919, Anul III, 07 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!