CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 900 din 18 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (36): DECODĂRI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu, stimate domn! Rămân la convingerea că Ştiinţa e ceea ce Religia vrea să ne arate! Ştiinţa nu este împotriva Religiei şi nici invers! Sunt complementare. Mulţi confundă slujitorii diferitelor biserici (oameni şi ei) cu Religia în sine, ca şi pe slujitorii Ştiinţei! Atât pentru Religie, cât şi pentru Ştiinţă trebuie să ai har! Nu întâmplător, când modulul Vulturul aseleniza, tot stafful se ruga lui Dumnezeu pentru reuşita misiunii Apollo XI, pe care unii ignoranţi o contestă şi astăzi!  
 
Biblia e una singură. Interpretările sunt diferite. Mă refer la partea program a Bibliei (Pentateuh-ul). Parte pe care o regăsim, aproape identică, în Tora, în Coran şi în mai toate scrierile străvechi. Mai mult sau mai puţin religioase. Cred cu tărie că Programul biblic e o permanentă provocare pentru toţi oamenii. Cultivaţi sau mai puţin educaţi. Din toate domeniile cunoaşterii, inclusiv pentru cei din domeniul ştiinţei. Programul biblic cuprinde, în mod coerent, toate temele eterne, fundamentale şi general-umane. E viaţa însăşi! Cheia întregului program? Propria libertate de a opta. În cunoştinţă de cauză. De aceea, consider partea-program a Bibliei, obiect de studiu obligatoriu. Atunci când omul se apropie de majorat. Când are deja un cumul de cunoştinţe. Studierea Bibliei în clasele mici nu poate decât să ducă la îndepărtarea copiilor de Religie. Mai ales, când se face neprofesionist.  
 
La anumite etape ale evoluţiei, omenirea a redescoperit sau şi-a putut explica lucruri, fapte, întâmplări, pe care Biblia le-a cuprins, in nuce, încă de la începuturi. „Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare” (Eclesiastul, Cap. 1/9), s-a verificat, de mii şi mii de ori, de-a lungul istoriei. Abia, când s-a ajuns la un anumit nivel de dezvoltare şi înţelegere a mersului lumii s-au putut decoda corect unele texte biblice. Multe mistere, minuni, au azi o logică atât de clară şi simplă, încât te întrebi cum de nu le-a trecut prin cap înaintaşilor!? De acum cincizeci, o sută, o mie, cinci mii de ani ... Aşa e programul conceput de Managerul Şef. „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor. El a pus în inima lor şi veşnicia, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit.” (Eclesiastul, Cap. 3/11), Spre bucuria şi plăcerea noastră! A credincioşilor. Abia acum, după mii de ani, intuim cum a fost cu naşterea lui Iisus. Cum Maica Maria, fecioară fiind, l-a putut naşte pe trimisul lui Dumnezeu. Pentru a resuscita programul, ce intrase într-o criză profundă.  
 
Intuim, acum, cum se ţinea în timpuri biblice legătura cu Dumnezeu. Inclusiv HD 3, 4, 5 ... Chivotul legii: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=32&cap=25, a fost considerat, mii de ani, un simplu obiect de cult. Se ştie cum se ţine legătura şi în aceste timpuri, dar nu se recunoaşte. Se păstrează un secret, pe care tot mai mulţi îl intuim! Cică s-ar speria omenirea! Aiureli! Din contra, am fi mult mai linştiţi. Am fi siguri că paranoicii planetari sau naţionali nu-şi pot face de cap la nesfârşit! Lucru demonstrat, deseori, în istorie. Recentă sau îndepărtată. Dar, cine să tragă învăţăminte? Cine să citească?  
 
Intuim, acum, ce era slava lui Dumnezeu, cu care a călătorit pământeanul Iezechiel: http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/33/Iezechiel. Mult timp a părut o simplă poveste de adormit copiii. Ca multe dintre basmele lumii. Nu am descoperit, încă, cum funcţiona la viteze superluminice. Dar ce mai contează câteva zeci de ani de cercetări intense, faţă de miile de ani depănaţi, până la transpunerea în realitatea cea de toate zilele? Ştia şi Albert Einstein câte ceva despre timp! Timpul prin care trecem sau el trece prin noi sau ... Filosofăm adânc! Ne tot dăm cu părerea. De la filozofii de grad 0 până la Lelea Safta!  
 
Intuim, de asemenea, mecanismele teleportării lui Iisus, prin diverse locuri. Şi ale apostolilor, care au răspândit noul program. Ale misiunii sale pământene şi intergalactice. În prezent, teleportarea cuantică exactă este posibilă numai pentru fotoni şi atomi. Se tot vorbeşte că, într-unul din laboratoarele lumii a fost teleportată prima fiinţă. O molie! După alte experimente neelucidate. Vezi cazul Philadelphia... Şi în ale clonării (biata Dolly) am obţinut rezultate revoluţionare! Firave! Nu mai amintesc de modificările genetice, care creează o inutilă îngrijorare planetară ş.a.m.d.  
 
Aţi văzut? În Biblie nu se spune, nicăieri, ce fruct a primit Eva! Toţi îi dau, însă, cu mărul. De fapt, e un alt mesaj. Codificat. Şarpele fiind un banal USB conectat la sursa de informaţii. Pomul Vieţii (pomul cunoştinţei binelui şi răului)! La îndemnul, ştim noi cui, cele două prototipuri, Adam şi Eva, au accesat şi zona cu informaţii interzise. Deoarece nu aveau, încă, puterea de a le înţelege corect. De aceea erau interzise. Dar ţi-ai găsit cu doamna Eba? Informaţii, care nici în prezent nu sunt pricepute. De aici a pornit balamucul. Odiseea milenară a lui homo sapiens 3.  
 
O ştire bulversantă. România ocupă primul loc în Europa la numărul de avorturi. 400 de avorturi pe zi anul trecut! Lipsa educaţiei religioase, combinată cu cea sanitară, îşi spun, din plin, cuvântul. Instinctele primare au repus, tot mai mult, stâpânire şi pe români. Cercetătorii au început să înţeleagă cum se pedepseşte păcatul întreţinerii relaţiilor sexuale înainte de căsătorie. Pare halucinant, dar asta ne arată de ce ţăranii aveau obiceiul „barbar” de expunere a cămăşii miresei, după noaptea nunţii. De unde ştiau analfabeţii, chestii demonstrate azi ştiinţific? Oamenii de ştiinţă din domeniu afirmă că progeniturile nu au amprenta soţului, ci a celui cu care soţia s-a culcat prima dată. La îndemnul instinctului primar, promovat acerb de vedete de Dorobanţi sau locale. Încurajat, zi şi noapte, la nivel planetar de mass media. În mod inconştient sau, de ce nu, premeditat. Mai mult, se constată, o mare vulnerabilitate a urmaşilor, extrem de expuşi la tot felul de boli! Iată o explicaţie ştiinţifică, logică, a celor născuţi cu tot felul de handicapuri. Fizice şi psihice.  
 
Credem că e de joacă cu regulile/poruncile biblice? Nu e de joacă, domnule ateu sau ingnorant! Lipsa bisericilor din spaţiul românesc, construcţii realizate conform unor indicaţii foarte clare, a condus la involuţia spiritului românesc. La decăderea morală a naţiunii. După 1989 s-a recuperat foarte mult, în această privinţă, dar răul a fost făcut. Refacerea lanţului energetic protector al naţiunii e greu de refăcut. Lipsa Catedralei Neamului, piatra spirituală de căpătâi a oricărei naţiuni, face ca poporul român să se zbată într-o neputinţă continuă. De zeci şi zeci de ani. De care profită loazele neamului căţărate la vârf. Cu sprijinul celor imorali, cu care se aseamănă! Interni sau externi. Nu, nu am luat-o razna! Ştiinţa descoperă, pe zi ce trece, că întreg programul biblic are o logică implacabilă! Totul este contorizat de hardul nostru, care declanşează mecanismele de autoreglare. Ori de câte ori linia generală este încălcată.  
 
Se tot întreabă unii de ce nu se transmit bolile prin sărutatul icoanelor? Da, de sute şi sute de ani se sărută icoanele şi nu se răspândeşte nicio epidemie ca lumea! La şcoală abia atingi clanţa uşii şi hepatita (tip a, b, c, d, g, z) se răspândeşte ca fulgerul! Ce se întâmplă cu icoanele, aceste portaluri de comunicare cu divinitatea? „Ce se întâmplă cu cei care CRED în Dumnezeu?”, întreabă, tendenţios şi maliţios, un post tv. Ce să se întâmple? Credincioşii, indiferent de biserica de care aparţin, îşi trăiesc viaţa cu multă mulţumire sufletească. În linişte şi multă cumpătare. Ceea ce nu se poate cumpăra de la Catena şi nici de la vreun guru autodeclarat!  
 
Lanţul energetic spiritual ce protejează Terra se dovedeşte fiabil. Numai lanţul energetic al naţiunii române este fracturat prin lipsa bazelor acumulatoare şi purtătoare de energie spirituală. Bisericile sunt releele, care fac ca sistemul să funcţioneze normal. Prin cumularea şi redistribuirea tuturor energiilor credincioşilor, care le frecventează şi se roagă în comun. Cu credinţa poţi muta munţii nu e o metaforă!  
 
4C357 M354J D3M0N57R34Z4 C4 M1N73A N0457R4 E573 C4P4B1L4 D3 4B57R4C71Z4R1 3X7R40RD1N4R3 ! 4B50LU7 1MPR3510N4N7! L4 1NC3PU7 A FO57 M41 GR3U, D4R 4CUM, L4 4L D01L34 R4ND, M1N73A 74 1NC3P3 54 C17345C4 4U70M4T, F4R4 54 M41 G4ND345C4. P071 54 73 M4NDR3571 ! NU 7071 04M3N11 P07 C171 73X7UL 4574 !  
 
Biblia trebuie decodată în cheia modernă. Doar n-o să cred că Raiul e dependent de cărbune şi petrol!? Visul meu? Captarea, conservarea şi distribuirea energiei produsă de fulgere. Nu am mai avea nevoie de nicio altă sursă de energie. Am termina cu poluarea Terrei în proporţie de 95%. Va veni şi momentul acela!  
 
Tot ce am scris nu înseamnă trimiterea în derizoriu a lui Dumnezeu şi a echipei sale. Din contra. Dacă, după mii şi mii de ani, abia desluşim câteva minuni ale tehnologiilor divine, cât ne mai trebuie pentru a ajunge la altele şi altele? E greu de explicat. Şi mai greu de înţeles. Au tot încercat, unii şi alţii! Vezi completările primelor cinci cărţi ale Bibliei. De la Cartea lui Iosua Navi (Cartea a VI-a) până la Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, scrise de către mari şi înţelepţi slujitori ai Bisericii, dovezi ale acestor încercări milenare. La care se adaugă tonele de cărţi scrise de laici. Credincioşi sau atei! Mai mult sau mai puţin alfabetizaţi! Absolvenţi de Harvard, Standford, Massachusetts, Berkeley, Cambridge, Sorbona ... sau proletcultişti!  
 
„Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ şi nu ucid/ cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc/ în calea mea,/ ... / eu cu lumina mea sporesc a lumii taină -/ şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna/ nu micşorează, ci tremurătoare/ măreşte şi mai tare taina nopţii,/ aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare/ cu largi fiori de sfânt mister/ şi tot ce-i neînţeles/ se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari/ sub ochii mei/ ... ” scria atât de inspirat, cel trecut prin multele încercări ale segmentului său de viaţă, Lucian Blaga. Întâmplător sau nu, un credincios român, absolvent al Facultăţii de Teologie din Sibiu şi Oradea! E drept, pe la 1914, când dicta harul şi nu banul!  
 
HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT !  
-----------------------------------------------------------  
*  
Important !  
 
Întrucât baza de adrese s-a mărit considerabil, peste 4.000 de adrese, încetez trimiterea textelor pe mail! Ele pot fi accesibile pe BLOGUL lui GĂBU click pe:  
sau pe  
 
Odată logaţi veţi primi automat semnalarea unei noi postări.  
Totodată pot realiza şi o paginare mai bună.  
Vă mulţumesc pentru înţelegere.  
 
Dacă doriţi ceva nou:  
 
***  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 16 iunie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (36): DECODĂRI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 900, Anul III, 18 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!