AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 895 din 13 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (34): GÂNDURI (1)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deşi se dau imediat dezminţiri, tembelviziunile, în special, dar şi hotnews-urile, dau, zi de zi, mesaje apocaliptice pe temă dezmembrării USL-ului. Nu pot crede, deşi vor să ne facă! Oare într-o Românie apatică nu există oameni, care pot muri pentru o idee? Ideea de demnitate. Sau a ţinerii cuvântului dat. E timpul ca Ponta şi Antonescu să dovedească încrederea, care li s-a acordat într-un procent atât de mare. Calm, Victore, calm, Crin! Măcar voi să aveţi onoare! Nimic nou sub soare!  
 
O nouă conservă securistă, implantată în PNL, a explodat!  
Deşi cei doi lideri au tranşat rapid subiectul SRS, postul securisto-comunistoid RTv dezbate, la nesfârşit, subiectul reluând declaraţii vechi de două-trei zile, o săptămână, o lună ... doar, doar! E clar! Cei, care au condus premeditat la dezastrul ţării, sunt cuprinşi de panică. Presimt că se apropie momentul când vor trebui să dea socoteală pentru ceea ce au făcut românilor în ultimele decenii. Nu uitaţi! Păpuşarii României vor face orice pentru ca proiectul USL să nu fie dus la capăt. Culmea, sunt şi factori externi, care doresc ca acest proiect să nu reuşească! Pentru ei este mai bun statutul de colonie, acceptat de Demis şi gaşca sa portocalie.  
 
Un amic se plânge! Păi, cine e vinovat, monşer, că nu ezistă opoziţie? Nu trebuia ca actuala Opoziţie să se fi gândit la asta când era la Putere? Credeau că sunt veşnici! Acum, culeg roadele acelei politici. Să vedem ce vor face şi actualii! Deocamdată, de bine, de rău, sunt în grafic, deşi păpuşarii vor să-i spulbere! Cam presimt ce-i aşteaptă cu Antonescu preşedinte. Un nume predestinat?!?  
 
Omagiu lui Vasile Neagu!  
Un alt individ, Teodor Drăghici, revoluţionar plătit, cu foncţii, afirmă că mulţi din Piaţa Universităţii au fost plătiţi. Cu câte 50 de lei de diverse forţe interesate. Cine-i individul? Unul dintre cei mulţi care s-au repezit din plin la caşcavalul Revoluţiei. Un alt domn, disident, de prin târgul Ieşilor, nu ştie cum să-şi mai dea importanţă cu rolul său, antemergător, la Revoluţia din Decembrie. Ca mulţi alţii. Vreau să-i amintesc că hărţuirea de către securitate de prin anii '80 şi mai ales după 1985, a fost floare la ureche. Mizilic!  
 
Sute de mii români au plătit cu viaţa pentru atitudinile lor anticomuniste, cu două decenii mai înainte. Alte sute de mii de români, au decontat curajul exprimării libere, cu ani grei de închisoare. Şi altele hărţuiri zi şi şi noapte! Ani în şir! Aşa a dispărut floarea românimii! Din toate categoriile sociale. Şi am rămas noi, neutrii, laşii, caracudele şi jigodiile, care o facem pe eroii. Din când în când. La zile aniversare!  
 
O să discut într-o bună zi pe larg despre marii ciolănari ai revoluţiei. Poate într-o carte. Şi despre fenomenul Piaţa Universităţii 2012. Ştim, cu toţii, că mai există români care luptă împotriva imposturii şi a javrelor autoinstalate la cârma ţării! Media îi ignoră. Nu fac rating! Piaţa Universităţii 2012 şi alte pieţe rămân o pagină luminoasă în istoria recentă a românilor. Puţine gesturi de acest gen în ultimele decenii. De curând a mai murit un pieţar revoluţionar. Onoare şi pios omagiu, Vasile Neagu!  
 
Statul cotizant...  
Constat că pierdem la CEDO sute de mii de euro în urma plângerilor depuse de oameni condamnaţi pe nedrept. Rezultă, firesc, o întrebare. De ce nu sunt puşi să plătească daunele cei care au dat sentinţele? Altfel ar judeca după aceea!  
 
Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întreţinerea puşcăriaşilor (31.679 la 31.12.2012) ajung, în medie, la 2.397 de lei. Lunar! Nu înţeleg de cu puşcăriaşii nu-şi plătesc întreţinerea! Mai mult aud că, dacă muncesc, li se scurtează pedeapsa. Sunt de acord, dar mai întâi, din banii obţinuţi, să-şi plătească întreţinerea (inclusiv hrana). De ce trebuie cheltuiţi bani publici pentru cei care încalcă legile ţării? În situaţia de faţă, pentru unii, pare mai avantajos să fie la închisoare decât în libertate. Mai ales iarna!  
 
Becaliada...  
Un adevărat circ mediatic. Becali în sus, Becali în jos! Lucrurile sunt simple. Becali, un semianalfabet, este victima propriului fariseism. De tip: Dă, Doamne, să nu mă prindă când fur! Care cumpără ieftin şi vinde scump oameni, pământuri, meciuri pe bani frumoşi! Apoi, se duce şi dă „dreptul" pe la Muntele Athos şi face diverse fapte de milostenie! La vedere. Cu circul afferent. La fariseism, se adaugă infatuarea şi exhibarea continuă. De la palat la palat! Cu Dumnezeu nu se fac astfel de înţelegeri. Totul se plăteşte, când se umblă cu şmecherii. Tipic dâmboviţene!  
 
N.B. Steaua ar trebui retrogradată pentru omenia din meciul cu Viitorul! La fel şi Dinamo. Nimeni nu sesizează gravitatea faptelor. Imoralitatea a dus la starea României de azi. Ceea ce se întâmplă de ani buni în fotbalul românesc se va finaliza în curând. Du-te, Reghe, nu sta în mocirla asta! O să te tragă la fund, becalianul. Sau şi tu eşti croit din aceeaşi stofă?  
 
Englejii noştri  
Mă bucur că o româncă din Basarabia a cântat româneşte şi s-a calificat în finală. FELICITĂRI, Aliona Munteanu! Ai dat o lecţie dâmboviţenilor plini de fiţe şi imitatori de limbă! Asta înseamnă să fii român! Să ţii la limba ta! Şi să fii normal. Păcat de vocea specială a lui Ouatu! Cezar, dacă ar fi cântat româneşte ar fi avut mult mai mult de câştigat! Aşa, maimuţărindu-se „pe engleză”, ca mai toate marile noastre vedete, cu un costum de tot râsul, asortat cu crucea de cocalar, era normal să fie apreciat ca atare. Când vezi ditamai bărbatul îmbrăcat ca o paţachină nu-ţi mai vine să-l votezi, în ciuda vocii de excepţie. De data asta am ţinut cu românca din Basarabia!  
 
Fericiţii ...  
Fericiţi cei fără cont pe facebook?!? Şi da, şi nu! Totul e să nu te plimbi prea mult. 5 Km! Seara de la 8. Şi să ai cu cine! Altfel, eşti ca la vânătoare. Te poţi culca cu tolba goală, de informaţii. No, comments mate! Adică, fără comentarii colega!  
 
*  
S-a redeschis pe 13 aprilie  
 
*  
 
Important !  
Întrucât baza de adrese s-a mărit considerabil, peste 4.000 de adrese, încetez trimiterea textelor pe mail! Ele pot fi accesibile pe BLOGUL lui GĂBU click pe:  
Odată logaţi veţi primi automat semnalarea unei noi postări.  
Totodată pot realiza şi o paginare mai bună.  
Vă mulţumesc pentru înţelegere.  
 
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 2 iunie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (34): GÂNDURI (1) / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 895, Anul III, 13 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!