CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE ÎNAINTE DE WEEKEND (15): JAVRA SE ÎNTOARCE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Nu citiţi! Disconfort total. Trimiteţi la neprieteni.(SG)  
 
Am avut ocazia să urmăresc, câteva zile la rând, la vreme de siestă, posturile româneşti tv de propagandă externă. Urmărind ştirile ProTv 1 ai sezaţia că România este o ţară de criminali şi violatori. De hoţi şi şmecheri gata să te facă la buzunare. De oameni fără Dumnezeu, dominaţi numai de instincte primare. O asemenea revărsare de urât şi ură nu întâlneşti nici la duşmanii României. M-am convins, definitiv, că duşmanii nu sunt în afară, ci în interiorul ei. Nu întâmplător, nici turcii, nici ruşii, nici alţii nu ne-au cucerit, ci ne-au lăsat la cheremul conducătorilor autohtoni. În schimbul unei taxe de protecţie (bir, haraci, cotizaţie). Cei mai mulţi şefi autohtoni s-au dovedit a fi mult mai răi decât străinii. Se pare că toţi ştiau câte ceva despre profilul nostru genetic! Multimilenar.  
 
Am numărat în ziua de 27 august a.c., în emisiunea reluată la ora dată, peste 30 de ştiri. Care de care mai oripilantă şi prezentată cu un sadism nedisimulat. Niciun cuvânt despre vreo faptă bună sau realizare pe plaiurile noastre mioritice. Cu o zi înainte, România obţinuse mai multe medalii, dintre care două de aur la olimpiada de geografie! Nimic. Celălalt post, TVR 1, a rămas la fel de prăfuit şi desuet că şi în anii anteriori. Cu voci de cavernă.  
 
Am văzut, ani în şir, cum şeful statului, Traian Băsescu, a alungat, în direct, românii din ţară. De la personal medical, ingineri, tehnicieni, profesori, muncitori supercalificaţi, agricultori destoinici, parte a celor mai buni profesionişti ai României. Acum, ai noştri din diaspora sunt, în marea lor majoritate, tineri, adulţi, oameni în puterea vârstei. Cam două-trei milioane. Cum percep ei asemenea veşti cutremurătoare şi acele emisiuni făcute, rudimentar, acum 30-40 de ani?  
 
Am mai aflat, la sfârşit de martie, că românii sunt în pline pregătiri pentru Sf. Paşti şi că nu se ştie dacă guvernul Ponta va fi investit!?! Mă întreb ce rol au astfel de ştiri? Cred că astfel de emisiuni desuete, asemenea ştiri apocaliptice au rolul de a-i speria, pe cei care au luat drumul bejeniei. De a le taia dorul şi cheful de a reveni în ţară.  
 
Situaţia nu e de azi, de ieri. Organele în drept nu se sesizează în acest caz evident de defăimarea premeditată a României. De ce? Rămâne un mister? Atenţie! Toate astea nu le fac străinii. O fac posturi tv româneşti(!). Dacă ai fi acasă, ai schimba canalul, dar aşa, accepţi bombardamentul mediatic trimis prin satelit! Poate-poate vine şi o ştire bună! Pentru asemenea „programe” TVR I sunt cheltuiţi bani publici. Ar fi culmea, ca la mijloc, să se dea şi ceva facilităţi şi ProTv-ului I pentru „promovarea” imaginii României în străinătate!?!  
 
În acelaşi timp, am avut ocazia să văd secvenţe ale televiziunilor de profil din Rusia, Polonia, Germania + Bulgaria, CNN, BBC, Euronews, Eurosport... Peste tot emisiuni vii, ce degajează optimism şi o realitate instant, obiectiv relatată, fără rubrici horror.  
 
Ceva nu este în regulă nici în prezentarea fotbalului românesc. Se califică CFR Cluj în grupele celei mai tari competiţii europene, ceea ce contribuie indiscutabil la imaginea României prin performanţele realizate, aduce şi 20 de milioane de euro în ţară, dar publicitate maximă i se face unei echipe care a făcut o mărgică, calificându-se într-o competiţie de mâna a doua. Cotcodăcitul becalian a acoperit zile întregi adevărata performanţă cu mesajul delirant „De nouă ani consecutiv ...”. De nouă ani, ce? Cu ce finalitate? În afară de cotcodăceală.  
 
Am avut parte şi de paranormal. Am petrecut o parte a concediului la un hotel cu management german, all inclusive, din Bulgaria, cu fraţii... Băsescu. Nu mă credeţi !?! Nemţii ştiu să-ţi organizeze zile de concediu active. Nu te lasă doar cu berea în faţă. Despre turismul bulgăresc, stil german, cu altă ocazie. De vreo cinci ani, nepoţii mei dau calificative maxime an de an. Având contact, multidecanal, cu al nostru, nu-i pot contrazice.  
 
Ne înscriam, la diverse concursuri de dimineaţă sau de după amiază. Copiii la copii, adulţii la adulţi. Cu excepţiile de rigoare. La înscriere trebuia să-ţi declini doar prenumele. Fratele cel mare, nefiind obişnuit, şi-a declinat numele. La care, animatorul, tânăr şi bun comunicator se opreşte îngrozit: Băsescu – Katastrophe! De unde concluzia că nu toţi nemţii sunt Angelika!  
 
Au fost puţin jenaţi de asocierea cu ceilalţi fraţi Băsescu, impostorul şi tiribombistul. Ei fiind oameni oneşti, serioşi şi muncitori. De locul lor, din Huşi. Cum, la bază, sunt bârlădean şi cu ceva rude la Huşi, relaţia s-a înfiripat de la sine. Deşi sunt nesusţinător declarat al preşedintelui-jucător, nu prea mi-a convenit. Merg pe principiul, ca noi, românii, să rezolvăm problemele noastre. Din păcate, dra procuror Macovei a externalizat problema, la ordin, lansând teoria loviturii de stat.  
 
Culmea e că lovitura a dat-o Băsescu. După referendum. Împotriva a 7.403.836 de români, care l-au repudiat! La care se adaugă copiii, copiilor lor! O lovitură dată golăneşte, cu şmecherii ieftine la care am asistat, pasiv, mai mulţi ani. De data asta, poporul, cât a mai rămas, a reacţionat masiv. Ca niciodată. Însă, şmecherul, ajuns şef de stat, a mai întors odată rezultatul, evident nefavorabil, prin complicităţi la vedere cu diverse instituţii europene şi interne. Totul girat de Unchiul Sam. Strong, frate, strong! Merde! A procedat la fel ca şi altădată, apelând, fară niciun scrupul, la argaţii din aparatul de partid, servicii secrete şi la cozile de topor din Justiţie. Cu CV de javră! Mulţi, puşcăriabili!  
 
Problema, însă, a rămas pe rol. Cei 7.4 milioane de NIMENI sunt împotriva sa. Poate unii se vor lăsa păcăliţi în continuare. Mulţi s-au lămurit, definitiv, cu ce javră au de-a face. Asta nu înseamnă toţi sunt pesedişti sau penelişti! Cum se tot insinuează. Sau că sunt plătiţi de forţe oculte. Nimic mai fals! Pur şi simplu nu mai vor o hahaleră ca Băsescu. Sau, mai bine zis, politiceni tip băsescu. Javra s-a întors.  
 
Aşa cum am promis, curând, îi voi retrimite cea de a doua scrisoare (din 14 februarie a.c.) neobrăzatului, care se joacă cu nervii şi demnitatea românilor. Scrisoarea în care îi comunicam, la vreme de ger, în mai multe puncte, de ce este o javră. Ordinară. Sintagmă, care nu are nimic jignitor pentru oameni de tip băsescian. Urât mirositori şi hidoşi. Din contra! Termenul caracterizează perfect asemenea specimene. Consultaţi DEX-ul şi alte scrieri.  
 
Bineînţeles, scrisoarea va fi adusă la zi. Cu ajutorul Dumneavoastră. Aştept. O aveţi în ataşată mai jos! Dacă nu aţi primit-o atunci. Poate mi-a scăpat ceva. Sunt şi eu un biet pământean! Şi român (moldovean) pe deasupra!  
 
Între timp, văd că preşedintele-jucător a mai dat un tun. Nu prin băieţii deştepţi, ci pe spatele lor. I-a invitat la nunta analfabetei-europarlamentar. Cum să lipseşti? Altă golănie a scumpului nostru preşedinte! Dacă ar fi fost fiica cea mare, nu scoteam o vorbă. Ar fi fost un eveniment cu adevărat privat. Eba are foncţie grasă, obţinută la ordin, prin trafic de influenţă şi mânuire de voturi, deci este o persoană publică, plătită din bani europeni. Cum sunt cetăţean european, nu-mi convine deloc să fiu reprezintat un europarlamentar cu educaţie precară, cu faţă tâmpă, făcut pe puncte. Dovada? Spectacolul oferit la orice apariţie publică.  
 
Protipendada dâmboviţeană de mucava (vedete la liber-impuse, caţavenci fără număr, ţoape pe post de doamne, cocalari, piţipoance, oameni de „afaceri”, justiţiari dalmaţieni, cetăţeni de bine din diaspora, interlopi, însăşi regalitatea bastardă creată premeditat + regalitatea romă) a prezentat umil ... darul şi şi-au etalat bogăţiile. Comitetul central băsescian a servit cu zel cauza. La care s-au adăugat, voluntar sau bine plătiţi, designeri, compozitori, fotografi, lăutari, postaci, ziarişti, analişti, can-can tv, activişti, chelneri, animatoare, pupincurişti ... cu implicări până la nivelul lichelei Pristanda din serviciile secrete, SSP, poliţie, jandarmerie...  
 
Trăiască, d-ra Eba, că e damă bine! Am înţeles că tot Băsescu semnează. Pentru că e nume de răsunet! Flatulant. Am avut parte de un spectacol grotesc, opulent, cu scene plagiate din Naşul şi alte filme de gen, scăpate pe toate posturile tv. Curată discreţie! Pe tipar Dinu Păturică din „Ciocoii vechi şi noi”. Totul, agrementat cu huiduielile şi scandările mulţimii. A celor care au avertizat, cinstit, că vor urmări javra-preşedinte, demisă de propriul popor, oriunde, cât timp va mai sta la Cotroceni s.r.l. !  
 
Culmea tupeului! Întrebaţi dacă au simţit strigăturile şi huiduielile, rude şi nuntaşi de frunte au declarat nonşalant, cu zâmbet larg, în pur stil mafiot, că nu au fost deloc deranjaţi! Nici un pic de jenă. De bun simţ. Pentru ei boborul nu contează ! Nu există. Vă aduceţi aminte când preşedintele Constantinescu a fost socru? N-aţi ştiut? Nici eu. N-a ştiut mai nimeni. Altă educaţie, altă lume! Acea Românie încetează, tot mai mult, să existe.  
 
Am auzit că slugile CCR-iste, ălea cu erata, au dat o hotărâre prin care Băsescu a fost declarat socru mare la această nuntă de partid 1000%! Cu europarlamentar, independent, pe post de mireasă! Cu „Noi suntem români”, ritmuri sud-americane şi trecerea Carpaţilor la crăpat de ziuă, într-o veselie şi chiuială generală!... Distracţie! S-a văzut, pentru a câta oară în ultimii ani, mârlănia în toată splendoarea ei. Toate structurile României sunt infestate! Toate partidele. Slabă speranţă de revenire la normal!  
 
Nunta analfabetei lu' tata cu Sida a fost o simplă afacere, pe care un bişniţar de teapa matelotului, nu o putea rata. Conturile Ebei au crescut ca în poveşti. În câteva ore, cât la alţi români în zeci de vieţi ! Banii nu au miros. Băieţii deştepţi şi-au mai onorat odată licitaţiile câştigate cu multă trudă. Sau posturile grase, în care au fost instalaţi pe criteriile de partid ştiute.  
 
Marele socru mic îşi râde în barbă. I-au ieşit socotelile. Cu lacrima de rigoare în colţul stâng al ochiului de dreapta ! Cu largul accept al Licuriciului şi cu aviz de la Barosso, Reding, Angelika + alte grupuri de interese planetare. Am zărit şi doi ochi oblici! Semn că România este, încă, o vacă bună de muls! Nota bene. Mi-a plăcut gospodina care i-a urat, în huiduielile celor prezenţi la primărie, preşedintelui-bişniţar „Vă urez la toţi, casă de piatră”! Gura păcătoasei...  
 
Sunt silit a recunoaşte. România s-a ales cu cea mai tare javră! Adevărat animal politic. De vreo opt ani de zile ne chinuim să intrăm în propria ogradă! Nichts! Hичего! Semmi! Niets! कुछ नहीं! Nothing! Hârrr!  
 
Toate bune !?!  
 
Sergiu GĂBUREAC  
Bucureşti  
1 septembrie 2012  
 
------------------------  
 
ANEXA: SCRISOAREA A DOUA (REVENIRE)  
 
Traian Băsescu,  
preşedinte resuspendat al Republicii România  
 
Revin cu scrisoarea trimisă la 25 februarie 2012. Adusă la zi. Ca să nu mai fii nevoit să-ţi pui consilierii la treabă cu răspunsuri inepte, ca la prima epistolă, te rog să bifezi singur răspunsurile la întrebările de mai jos. Să ştii că în PIEŢE nu trebuie să fie milioane, cum crezi, ci la urne. Contează mesajul transmis de cei din pieţe. El a fost cinstit şi corect. Acum te-au demis 7.403.836 de români.  
 
Concluzia generală.Traian Băsescu este o JAVRĂ. Ordinară! Poporul te-a caracterizat perfect. În discursurile, uşor paranoice, marca odiosu, nu ai suflat o vorbă despre acest supranume. De ce? Ai recunoscut doar că nu eşti dictator. Ca să fii dictator trebuie să ai sânge! Să fii bărbat de un anumit tip, pe care personal nu-l agreez. Nu, eşti doar o javră!  
 
Sper să bifezi corect răspunsurile la cele câteva întrebări? Simple. Pe înţelesul oricui. Fără alte comentarii.  
 
01. Te-ai strecurat din structurile de la Anvers, în cele feseniste?  
DA NU  
02. Te-ai gudurat pe lângă Petre Roman până l-ai lăsat fără gât?  
DA NU  
03. Apoi, hara-hara la ţărănişti, până i-ai făcut praf?  
DA NU  
04. Ai semnat cu mâna ta privatizarea României, în calitate de nogociator şef ?  
DA NU  
05. L-ai lins pe Stolojan şi, cu lacrima mimată, l-ai trecut pe linie moartă?  
DA NU  
06. I-ai asigurat un post gras lângă EBA? Poate îndrăzneşti să spui că a ales-o poporul!  
DA NU  
07. Numărul ăsta de maşină, EBA, e fiica ta semialfabetizată?!? Aşa tată, aşa fată!  
DA NU  
08. Fratele, big Mircea, e la fumigene cu alde Bercea Mondialu şi alţii de teapa lui?  
DA NU  
10. Eşti un mitocan cu o educaţie precară?  
DA NU  
11. Ai un CV demn de orice, numai de preşedinte al unei ţări europene nu?  
DA NU  
Mă tot întreb, cum ai avut tupeul să candidezi cu un asemena CV!?! Din păcate, nu eşti singurul.  
12. Ai fost bişniţar?  
DA NU  
13. Te-ai amestecat şi te amesteci ilegal în treburile altor puteri ale statului român?  
DA NU  
Acum ai sărit, cu cinism, la gâtul poporului.  
14. Ai paralizat, prin măsurile tale irespeonsabile, instituţiile civilizatoare ale statului român: şcoala, sănătatea, justiţia afirmând, cu cinism, că faci reformă?  
DA NU  
Personal cer reforme de 20 de ani, dar nu cum le faci tu. La televizor. Nu impuse, ci dezbătute pe larg.  
15. Ai alungat din ţară milioane de români, ducând la prăbuşierea economică a ţării?  
DA NU  
16. Ţi-ai bătut joc de PARLAMENT, făcând din pedeleiii-parlamentari simple marionete?  
DA NU  
17. La conducerea Camerei Deputaţilor ai pus o hoaţă notorie?  
DA NU  
18. Ţi-ai bătut joc de ARMATĂ cu un general-izmănar ciubucar, azi ajuns indispensabil?  
DA NU  
19. Ţi-ai bătut joc de POLIŢIE şi de SERVICIILE SECRETE, făcându-le simple slugi?  
DA NU  
20. Ţi-ai bătut joc de JUSTIŢIE, gripându-i motoarele?  
DA NU  
21. Ai schimbat legile cum ţi-a convenit mai bine?  
DA NU  
În loc să vii în Piaţa Universităţii, unde te aştept de zile bune, ai preferat discursuri la indigo similare cu ale ciuruitului. De parcă tu şi PDL-ul aţi fi fost în OPOZIŢIE! Auzeam trebuie, trebuie, trebuie ... O şmecherie ieftină, reluată de toţi pedeleiii la comandă.  
22. România e doar o navă, colonel Băsescu?  
DA NU  
Halal, preşedinte! Ţi-a luat angajamentul că nu vei părăsi nava până nu o scufunzi de tot. Refuz angajamentul tău. DEMISIA! Analfabetule, nu ştii să faci o minimă diferenţă! La educaţie ta precară, de găozar şi marinar împuţit, nu e de mirare! Faci bişniţă cu ţara, cum ai făcut şi în calitate de negociator şef? Sau ai uitat cum ai procedat atunci?  
23. Golănia cu boicotul la referendum ţi-a plăcut?  
DA NU  
24. 7,4 milioane reprezintă mai mult decât 4,6 miloane?  
DA NU  
25. Crezi că ai păcălit Uniunea Europeană cu lovitura ta contra poporului român?  
DA NU  
26. Vezi Doamne, nu poţi demisiona! Că eşti preşedinte! Jucător.  
DA NU  
Javra... tot javră! Nici onoare, nici demnitate! Vine ziua când o să apară şi Cattani de România! Sunt semne! Să vezi atunci procese de zile mari! Cu marele rechin. De la flotă, Mihăileanu, Haysam, Alro, Roşia Montană, la luarea creditelor externe de miliarde de euro, doar cu buletinul României! Ne-ai tăiat salarii, pensii, drepturi şi nici nu ne-ai întrebat!  
27. Ştii ce se întâmplă cu orice javră?  
DA NU  
 
Scuze pentru limbaj. L-am preluat de la tine. Doar aşa înţelegi mesajele. Cu şaua bătută de ani buni, de oameni educaţi, profesionişti nu. Pentru mine şi alte 7.403.835 de români şi copii lor nu mai eşti preşedinte. Eşti un paranoic de colonel, din anii '60, dintr-un stat sud-american. Cum te-ai rătăcit pe aici, nemernicule?  
 
Te anunţ, dacă nu ai bun simţ să pleci, spre binele întregii ţări, te voi urmări oriunde vei fi. Pe tine şi gaşca ta de stânga vărsată într-o noapte la dreapta (care dreapta ?), cu care ai nenorocit România. Acum vrei să o dai din nou la întors. Prin intermediari. Altă dreaptă, cu alte javre dalmaţiene. Alţi băieţi deştepţi. Gata!  
 
MARŞ AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ!  
 
Foarte bună propunerea de a face liste cu javrele fripturiste, traseiste, mercenare de toate etniile şi din toate partidele. Să nu mai îndrăznească să mai candideze sau să fie numite în posturi grase. Inclusiv lichelele care au făcut apel la lichele.  
 
Toate bune pentru România! Doamne ajută! Să ne dea mintea cea de pe urmă.  
 
Nevroticul Sergiu GĂBUREAC  
C.I. RT 781640, din mahalaua Pantelimonului  
(Şos. Iancului, 37, ap. 52;  
tel. 0731 936.615,  
gsm_as@yahoo.com)  
 
va fi cu ochii pe tine împreună cu cei 7.403.836 de români şi copiii lor, contestatari ai realizărilor ciumei portocalii, devastatoare pentru România!  
 
N.B. Răspunsul corect îl colorezi cu VIOLET. Tot îţi place mult culoarea asta. Acum, să vedem cât de cinstit eşti! Aştept.  
 
Scrisoarea a II-a (din 25.02.2102) a fost redactată la sugestia colegilor din PIEŢE, de pe internet, etc. bineînţeles manipulaţi de aroganţa, limbajul şi prostiile fără număr ale “aleşilor” locali şi, mai ales, naţionali. Prima scrisoare a fost înregistrată de avocatul meu şi la Administraţia Prezidenţială cu Nr. 1246 / 23.01.2012. Am fost de două ori la Cortroceni, dar „şeful de stat” nu era la muncă! Era prin crâşmele montane! Cu ciracii, slugile şi complicii săi!  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE ÎNAINTE DE WEEKEND (15): JAVRA SE ÎNTOARCE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 612, Anul II, 03 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!