CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 737 din 06 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - NICI MAYAŞII NU MAI SUNT CE-AU FOST...!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au fost Sărbători pe cinste ! Cu trei superconcerte: Tudor Gheorghe, Viena, Phöenix. Nicu Covaci nu se dezminte! Am văzut la ştirişti, cu reluări la nesfârşit, cum exersa Demisul părăsirea Cotroceniului cu elicopterul. Pe undeva prin munţii patriei, pe banii contribuabilului român!?! Sau concediul e pe sponsorizare de la... Eba ?  
 
Am stat la taifas cu prietenii. În jurul mesei, la telefon, pe facebook, mail ...  
- Toate bune?  
- Toate bune!  
- La Mulţi Ani!  
- Cu sănătate!  
 
Cel mai mult au suferit, de sărbători, televiziunile. În special cele de ştiri. Nu tu crime sadice, nu violuri de senzaţie, nu coduri galbene, portocalii, roşii, nu accidente îngrozitoare, cu zeci de victime ... Doar ceva găinării, mărunte ca orice găinărie, printre care şi cea de la restaurantul Palatul RSR (sic!) vandalizat de plătitorii Revelionului. Cu adevărat de neuitat! Invazia bucătăriei e antologică!  
 
Bietele noastre televiziuni dâmboviţene s-au prostituat cât au putut. În goană după rating. Cu o vădită lipsă de imaginaţie şi profesionalism. De la al 5.733-lea sfârşit al lumii (mayaşii, mici copii!), până la nemaipomenitele revelioane pe stradă! Cu gunoaiele aferente! Nici anul ăsta nu s-a transmis în direct de la Roman!  
 
La atâta veselie generală, printre focuri de artificii şi tiribombe, a trecut aproape neobservată intensa activitate statală a partenerului nostru strategic din noaptea noului an. Marele Licurici a trăit clipe de coşmar. Raţiunea a învins. Peste baltă, la unchiul Sam, s-a majorat nivelul de impozitare asupra gospodăriilor cu venituri mai mari de 450.000 de dolari pe an. Peste Dunăre, la bulgari, preţurile la gaze scad cu aproape 10%, iar energia termică se ieftineşte cu până la 7%!  
 
La noi, veselie continuă! Transpare o dorinţă tot mai aprigă de rupere a alianţei ajunsă la putere. Prin voinţa electoratului. Se vede de la o poştă, că sunt forţe oculte ce nu doresc stabilitatea naţiunii. Realizatorii de emisiuni, cioclii de serviciu, bagă tot felul de strâmbe. Doar, doar or avea un breaking news de senzaţie!  
 
Ne aflăm în plin Kafka. Becalianul a devenit mama Omida de Băneasa! Până şi bătrânul marinar, tot mai jigărit, pare resemnat. Îşi doreşte, pişicher, realizarea programului de guvernare! Se face că nu ştie că e un program pe patru ani. Când el va fi o tristă amintire. Se bazează pe proverbiala nerăbdare a boborului, care vrea rezultate instant. Ceea ce este, practic, imposibil. La cât a distrus PDL-ul, e greu de refăcut într-un an.  
 
Acum, face opoziţie constructivă?! Cu cerebralii udemerişti! Udreniana visează cai verzi pe pereţi şi îşi apără, cu înverşunare, frunza! Cea de un milion de euro. Pe sor-sa, identică, dar de 4 euro n-o bagă în seamă!  
 
Aleşii, intraţi pe toate uşile şi portiţele, se pregătesc de noi confruntări democratice! În aceeaşi anvelopă salarială!?! Între timp, pleacă, spre alte zări, cei care ne-au umplut sufletele de bucurie de-a lungul anilor. După dealuri nu se întrevede nimic bun. Constat că scena se umple, tot mai mult, cu vedete nonvalori. Am ajuns să nu putem dormi dacă nu ştim ce a mâncat cutare loază, cu ce s-a îmbrăcat alt cutare...  
 
Vulgaritatea a cuprins întreaga societate românească. Mahalagismul este prezent în orice talkshow. Nu eşti trendy dacă nu eşti cârcotaş! CTP-ul ocupă, detaşat, locul I. „Nu trage, dom' Semaca!" Se simte, mai mult ca oricând, nevoia unei solidarităţi a neamului românesc. Pentru a opri tăvălugul nimicitor, pe care televiziunile mioritice îl prezintă cu o satisfacţie nedisimulată. Mai vine şi crivăţul FMI! Tăvălug, care trece peste o Europă aflată în mare impas.  
 
N.B. Sunt zile când eşti porumbel şi zile când eşti monument !  
 
Sergiu GĂBUREAC  
început de an 2013  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - NICI MAYAŞII NU MAI SUNT CE-AU FOST...! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 737, Anul III, 06 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!