CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 750 din 19 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - MEDIATICA BUCUREŞTILOR (2)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un eveniment cultural! Un nou proiect finalizat.  
 
De Ziua Naţională a Culturii şi la aniversarea naşterii poetului nepereche Mihai Eminescu a fost inaugurat un nou spaţiu cultural al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, care se adaugă celorlalte 34 de filiale pe întinsul Bucureştilor.  
 
Despre semnificaţia noului proiect finalizat a vorbit directorul general al instituţiei, dr. Florin Rotaru. Vernisajul expoziţiei Fascinaţia culorii a cunoscutei plasticiene Luminiţa Gliga şi momentul poetic dedicate Luceafărului poeziei româneşti de către poetul Ioan Gliga, au completat în mod fericit evenimentul.  
 
Mediateca GEORGE ENESCU răspunde nevoilor de instruire, de informare şi de recreere prin consultarea colecţiilor, din domeniul artei, formate din albume, partituri, cărţi, înregistrări sonore, video, DVD-uri şi CD-uri, discuri, periodice şi documente online, cu caracter enciclopedic destinate oricărei categorii de utilizatori: copii, adolescenţi, adulţi de toate vârstele ... În total peste 24.000 de unităţi biblioteconomice, la care se adaugă milioanele de informaţii din bazele de date on-line..  
 
Mediateca GEORGE ENESCU este destinată tuturor utilizatorilor. Aici sunt colectate producţiile stocate pe suporturi audiovizuale multiple, concepute la nivelul unor tehnologii de vârf. Multe documente de bibliotecă pot fi împrumutate şi la domiciliu, în condiţii de operabilitate şi de eficacitate maximă, proprii modelului cultural al societăţii informatizate.  
 
Serviciile de informare (textuale, vizuale, sonore, audiovizuale) oferite angajează o multitudine de procedee şi tehnici de concepere, realizare şi gestionare a datelor, care pot fi difuzate simultan sau succesiv, imediat sau la diferite intervale de timp, individual sau în condiţii de (micro)grup.  
 
Prin parteneriatele încheiate cu diverse unităţi şcolare, instituţii, asociaţii avem posibilitatea organizării de activităţi pe diverse teme: dezbateri, cursuri, seminarii, lansări carte, CD, DVD..., expoziţii, audiţii, recitaluri, proiecţii cinematografice, prezentări power point,...  
 
Biblionetul mediatecii are şapte staţii de lucru, scanner şi imprimantă. Se asigură, astfel, comunicarea la distanţă tip skype. Perfecţionarea lor implică asocierea diverselor tehnologii de comunicare (telematica, reţele informatizate specializate, bănci de date, resurse audiovizuale) în condiţiile adaptării acestora la cerinţele comunităţii educative.  
 
O asemenea structură de funcţionare înseamnă deschiderea documentelor stocate şi procesate spre toate formele de informare şi educaţie / instruire (formală-nonformală-informală subordonată unor obiective de formare şi de evaluare continuă) realizabile prin acţiuni care valorifică tehnologii pentru prelucrarea fluxului informaţional cotidian. Totodată, se realizează asistarea şi ghidarea utilizatorilor în căutarea, găsirea informaţiilor şi a documentelor existente.  
 
Contact:  
Şos. Mihai Bravu, 4 (vizavi de Primăria Sectorului 2). Tel. 021 539.65.38; e-mail: filiala_ge@bmms.ro.  
 
Program cu utilizatorii:  
Luni, marţi, miercuri: 11-18; joi, vineri: 9-16.  
Accesul gratuit.  
 
Transport:  
Metrou - Staţia OBOR;  
 
Tramvaie: 1, 46 - Staţia OBOR;  
Troleibuz 66 - Staţia FĂINARI;  
Autobuze: 101, 330, 335 – Staţia MIHAI BRAVU 33.  
 
Aveţi o problemă cu informaţia ? Căutaţi-ne ! Poate o rezolvăm împreună !  
 
Sergiu GĂBUREAC  
coordonator proiect  
Bucureşti  
15 ianuarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - MEDIATICA BUCUREŞTILOR (2) / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 750, Anul III, 19 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!