AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1284 din 07 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (70): CE A MAI FĂCUT SIMONA ?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am fost plecat câteva zile pe plaiuri nemeţene. La întoarcere, citesc, pe FB, interpelarea unui prieten, becher de la Ploieşti: „La a câta berică eraţi la finalul setului al doilea, dle profesor, dacă nu-s indiscret, he, he, he?” E vorba de meciul Simonei cu Sabine Lisicki din sferturi. La Wimbledon. Pe care l-am comentat, imediat, în stitlul meu. Cunoscut. „Simona, mai uşor ! Nici nu am apucat să-mi beau berea şi ai şi terminat setul al doilea. Se poate? Bravo!” Îi scriu abia acum.  
 
Amice, am precizat că n-am apucat să-mi beau berica de la setul al doilea. Iată răspunsul complet la întrebare Dumneavoastră. A fost, mai întâi, berea pregătitoare - acuş-acuş începe meciul! Firesc, a urmat berea de încălzire - uite că au apărut fetele pe teren! Eu, mă încălzeam pe balcon, aruncând priviri triumfătoare peste Bucureşti. Înspre Parlament. Am continuat cu berea de început de meci, apoi, berea de necaz. Conducea adversara cu 3 la 0 ! Alt necz la 4-1, altă bere. A venit berea pentru break-ul Simonei, cea pentru egalare şi alte două pentru finalul de set.  
 
În pauză, la frigider. L-am deschis, am zărit ceva de-ale gurii, am mai tăiat şi o roşie-două la telemeau şi uscăturile adiacente. Cu berea într-o mână şi farfuria în cealaltă rămân interzis în uşa sufrageriei ! Setul al doilea ajunsese la 4 la 0 pentru Simona. Ce să mai vezi!?  
 
N.B. Unii s-au supărat că Simona nu a ajuns în finală! Din fotoliu, totul pare simplu! Cine a mai pus mâna pe o rachetă (nu cu rază lungă de acţiune), mai ştie cum stau lucrurile. Mă bucur că a spart bariera, realizând o nouă performanţă românească la Wimbledon. Urmează, după pauza-turneu-sărbătoare de acasă, ultimul mare turneu de tenis al anului. Peste Baltă. La final de an - Turneul Campioanelor. Să ne pregătim pentru viitoarele succese ale Simonei!  
 
Hai Simona, bere mai găsim !  
 
Cu amiciţie.  
 
GSM  
Mulţumiri pentru Moldova !  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 5 iulie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (70): CE A MAI FĂCUT SIMONA ? / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1284, Anul IV, 07 iulie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!