CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1254 din 07 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (67): MAREA DEBARCARE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Boborul jubilează! Să nu uităm că şi evreii l-au ales pe Baraba! Aşa se întâmplă când judeci după impresii şi manipulări securiste şi nu după rezultatele concrete. Amicul Ciuvică (specie de cucuvea) îi dă înainte cu scenariul sf Antonescu - Băsescu, în loc să vadă, de fapt, scenariul real Ponta - Băsescu. Tare de tot! Încep să cred că eu am semnat pactul de coabitare! „Antonescu a fost trădat!” Cum să nu ştie Ponta despre întreaga ţesătură, din moment ce a participat la ea? Dar, cine să vadă evidenţele?  
 
Concluzia e aceeaşi. Datorită, pentru şobolanii din cauza, echipei Antonescu, Partidul Naţional Liberal are acum zestrea cea mai mare de primari, consilieri, parlamentari, inclusivi euro, din toate timpurile. Postdecembriste. Antonescu şi-a făcut datoria, să vină alt lider care să ducă performanţele mai sus! Deontologii nu scot un cuvânt despre zestre!  
 
„Liberalul” Dinu Patriciu, coleg cu „liberalul” Tăriceanu, coleg cu „liberalul” Cataramă şi Valeriu Stoica şi alţii şi alţii, plantaţi din start prin PNL, ies, acum, la rampă. Cu lacrimi de crocodil! Vor trebui să rupă ceva! E ordin! Ioan Ghişe, unchiul Vanea, vrea să fie preşedintele liberalilor!?! Mai bun ar fi de purtător de cuvinte! Nu le uită. Le are pe tricou.  
 
Deja, Sistemul cu televiziunile aservite se aruncă pe Johannis. Interimarul. Cu fel de fel de declaraţii rupte din context. Ce-a făcut în ultimii cinci ani (a vândut copii, s-a culcat cu Bianca, a deturnat fondurile Primăriei Sibiu, are şase case...), zvonuri infantile (se uneşte cu basiştii, schimbă denumirea brand a partidului, prea e neamţ...), ştiri incendiare (noi dovezi că este omul lui Băsescu, Johannis - calul troian al Demisului, Klaus - pionul javrei, neamţul ne vinde ţara, a furat startul ş.a.m.d.). Vai, vai, vai! Ce ne facem, soro?! Ai! Ai! Ai!  
 
Ei, dacă ne-am putea explica atitudinea românilor, faţă de Antonescu şi liberali în ultimele luni! E greu cu înţelesul! Vorbă lui George Gobel „Dacă n-ar exista electricitatea, ne-am uita la televizor la lumina lumânării!”  
 
Atitudinea sistemului cripto-comunist de pe Stânga şi Dreapta (sic!) e de înţeles, dar a concetăţenilor nu prea! Fereastra pentru democratizarea reală a României s-a închis din nou! Ne-am înfrânt!?! Ar fi de tot hazul să iasă Ponta - preşedinte şi Băsescu - prim ministru! PMP-ul udrenienei se bagă şi el în vorbă, deşi nimeni nu-l bagă în seamă! Ca şi Unguent 001. Am înţeles că mâine, pompiştii au congresul în tramvaiul 55! Tot e tras pe dreapta de un an de zile. Să vedem cine va fi vatmanul!?! Cine plăteşte curentul, ştim cu toţii. Senzaţional, Dan Diaconescu-PP face mariaj cu ciocoiii lui Ponta! Doar aşa o va găsi pe Elodia!?! Primind funcţia de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni! Ptiu...  
 
*  
 
N.B. Cum să ajungi în rai când 5 din cele 7 păcate sunt hobby?  
 
Bilă, în comunism s-a construit o Românie prin autodistrugere. Nu ştiu dacă înţelegi cum vine chestia asta. Acum trăim exact urmările distrugerii naţiunii în plan moral şi mental. În epoca de aur. Mulţi cred că uzinele sunt totul! Prostii! România şi-a dat singură cu stângul în dreptu' dintr-o ambiţie prostească a lui Ceauşescu. A vrut să plătească toată datoria, neglijând retehnologizarea industriei, pe care a transformat-o, astfel, într-un morman de fiare vechi. La fel s-a întâmplat în toate domeniile. Nu contest că şi FMI avea anumite interese. Dragă Bilă, educaţia e totul! Numai educaţia duce le evoluţie. Industria, agricultura, comerţul, turismul, cultura... sunt adiacente, vin de la sine. Dacă există educaţie!  
 
Şi o ştire reconfortantă. A treia româncă, din toate timpurile într-o finală, la Roland Garros! Pentru mine nu mai cotează rezultatul acestei finalei. Sunt mulţumit şi cu rezultatul de joi. Dar, de ce să nu recunosc, sper şi la o finală fabuloasă. Hai, Simona!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 7 iunie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (67): MAREA DEBARCARE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1254, Anul IV, 07 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!