CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1248 din 01 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (66): MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Maistrul Mircea Diaconu a rupt 6,81% din voturi! O parte ale PNL. I-a dat lovitura de graţie lui Crin Antonescu! Ce n-au reuşit Tăriceanu&Chiliman a reuşit actorul. Cunoaştea bine replica: „Şi tu, fiul meu, Brutus?”. Urmează să contorizăm succesurile demnului urmaş al Ebe ! Curat, Independentă!  
 
Trei lucruri i-am reproşat, în ultimul an, lui Antonescu. Neieşirea din USL la timp (un proiect necesar, dar puternic virusat), făcându-se părtaş la manevrele oculte ale şobolanilor roşii; punerea soţiei pe liste, fiind pe linie pcr cu Ponta şi Băsescu (o fi ştiut ce-l aşteaptă, asigurându-şi pâinea cotidiană?) şi, mai ales, comunicarea dezastruoasă cu mass media. Consilieri(?) de strânsură!  
 
În politică nu se joacă cu sentimentalisme telenovelistice. Mai ales în cazul electoratului educat al liberalilor, uşor ipohondru, care a taxat partidul imediat ce a simţit jocul la două capete al liderului. De reţinut, numărul voturilor anulate, mai mult sau mai puţin premeditat, fiind cel mai mare din întreaga istorie a alegerilor din România! La care se adaugă 689.371 de turişti electorali ! Meteahnă veche!  
 
Scorul obţinut de PNL nu este slab. Cum propagă, insistent, casandrele! Dornice de spectacol şi sânge! Butaforie. În concluzie, Crin Antonescu demisionează de la conducerea partidului, deşi PNL-ul a strâns, à la Pirus, peste 20%. Parte, prin conturi offshore! Revenirea paparudei Tăriceanu, la conducerea Partidului Naţional Liberal nu se mai pune, după toate piruietele în care i s-au văzut, în toată splendoarea, „desuurile roşii”. Superbă replica energică a venerabilului Quintus!  
 
Plaja politică românească e în plină reamenajare! Nu doar cea de la Mamaia! Urmează,firesc, restructurarea Dreptei, clamată de mulţi, nedorită de Sistemul cripto-comunist. Cu demisii (neamţul, tot neamţ!), fuziuni, trădări, traseism, înscenări, demascări... toate ingredientele circului politic dâmboviţean. Totul e să fie fără coana Joiţica de Pleşcoi şi oamenii toxici ai lui Băsescu. Care, în realitate, sunt ai PSD-ului! Puţini înţeleg manevra fesenistă, care a otrăvit scena politică postdecembristă aproape 25 de ani.  
 
Va fi greu cu refacerea Dreptei, după cât a distrus Băsescu, autoinfiltrat pe Dreapta! Mafiile politice locale pesedisto-pedelisto-penelisto-pompiste au intrat în sevraj! Uşurel, tovarăşi! DNA-ul veghează! De la magazie sunt livrate noi tipuri de brăţări. De import. Sondorii, nu cei de la Chevron, s-au compromis definitiv, prin „pesedizarea exit poll-urilor”. În mod ordinar. Premieră mondială! De la CSCI la Operations Research, care au creditat PSD-ul cu 44-46% (în realitate 37,60%), umflând, premeditat, şi PMP-ul Demisului naţional. Să fie efectele vizibile ale pactului de coabitare?  
 
Antena 3 şi RTV se întrec în osanale aduse contributorilor la hărtănirea liberalilor şi victoriei „zdrobitoare”. A celor de ieri, de azi şi de mâine! Din ziarişi au devenit, maI toţi, analişti virulenţi! De stânga. Frumos spectacol! Păcat, la ambele posturi sunt şi ziarişti buni, unii, făcînd pactul cu diavolul. Roşu. Avem nevoie, mai ales în aceste momente, de câini de pază ai Democraţiei, cât mai obiectivi. Democraţia românească e minoră! Are nevoie de bodyguarzi vrednici. Vedem cum toţii violatorii politici o siluiesc permanent! Biata Constituţie nu-i scutită, nici ea, de hărţuiri cotidiene. În şeful de stat urlă, încă, hormonii. Politici. E la vârsta la care, unii, îşi schimbă nevasta!  
 
Lucrurile încep să se limpezească. Băsescu devine istorie, oricât se dă el şef de stat. La fel, Udrea & Co. Unguent 001 dă târcoale (la ordin?!) şi dă lecţii, pe sticlă, partidelor verişoare! Out! Cât priveşte ALDE, mulţi jurnalişti/analişti se fac că nu ştiu că este, de fapt, o formaţiune de centru-stânga. Chiar m-am mirat ce căuta PNL acolo! Până la urmă, lumea va înţelege despre ce este vorba. Doar n-o va lăsa pe udreniana de Pleşcoi să reprezinte România în PPE! Acum, după plecarea majorităţii toxicilor din PDL se poate merge pe ideea fuziunii. Să vedem cu ce viteză!  
 
Constat, că nu liberalii de rând sunt îngrijoraţi de mişcările de la vârf, ci tocmai şobolanii roşii. Ai lui Ponta şi Băsescu. Ăştia plâng pe toate canalele, de mama focului, de grija poporului liberal. „Aţi fost trădaţi, aţi fost manipulaţi, aţi...!” În loc să-şi vadă de bubele lor! Penale! Toate conservele, plantate din timp ca liberali, explodează cu jerbe de scântei! Efecte zero!  
 
Analiza arată că Partidul Naţional Liberal a luat, exact, procentele obişnuite. Adăugaţi o parte din procentele rupte de actorul zilei şi veţi trage concluziile. PNL are un electorat educat. Nu prea oscilant. Doar în Bucureşti, unde scenarita e vehiculată la toate colţurile. „Stai, să-ţi spun eu, mon cher, cum stă treaba!”  
 
Datorită echipei Antonescu partidul are zestrea cea mai mare de primari, consilieri, parlamentari, inclusivi euro, din toate timpurile. Postdecembriste. Văd, că nici un deontolog nu vorbeşte despre zestre! În U.E. bătălia se finalizează, noii europarlamentari intrînd în pâine. Imediat! Proiectul celei de a doua uniuni europene intră într-o nouă etapă!  
 
*  
 
N.B. Bună replica „şefului de stat”, interceptată de serviciile speciale după incidentul de la Constanţa, cu tânărul ce l-a fitirisit pe chei: „Nu ştiu cum să-ţi spun, Maria, la câte-am făcut, o meritam din plin!” Cred că, mai întâi, trebuie expertizat psihiatric Demisul naţional. Papa a putut să-l ierte imediat pe cel care l-a împuşcat, iar el ţine morţiş să-l bage în puşcărie pe tânărul Zglobiu (ce nume predestinat!). Ruşine!  
 
Mircea Diaconu a prezentat nota de plată a campaniei electorale. 1.000 (o mie) de euro. Deşi, în România, plăţile se fac în lei! Cred că a uitat nişte zerouri! Cât costă, de pildă, minutul de emisie pe Antena 3 şi RTV la ora de vârf? Sau toţi independenţii au beneficiat de acelaşi tratament şi nu ştiu eu? Stupefiantă declaraţia: „Nu m-a ajutat nimeni şi nu sunt dator nimănui!” Maistre, vezi să nu te-audă ăştia de la Antena 3! S-ar putea să se supere! Când se supără pun drujba vocală în funcţiune, scot dosarul negru şi nu te mai spală toată Dâmboviţa! Ştiu şi ei că nu eşti chiar Maica Tereza!  
 
S-ar putea să se supere şi PSD! Însuşi Ponta a declarat că te-a sprijinit în mod direct. Se poate?! Nu-i frumos, mon cher!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 31 mai 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (66): MISIUNE ÎNDEPLINITĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1248, Anul IV, 01 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!