CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1234 din 18 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (64): EI, LASĂ, NU-I CHIAR AŞA DE RĂU !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ea, între două vârste, frumoasă, uşor vulgară, elegantă (rochie Armani, geantă Vuiton, pantofi Gucci, inel Vanghelis...), uşor aferată. Înainte de lectură, pregătiţi-vă, un minut, pentru a intra în rol.  
 
- N-aţi văzut-o pe mama? Pe mama soacră! Cum, n-o cunoaşteţi? Se poate? Pe mama o cunoaşte o ţară! Păi, dacă nu era ea... cu mormolocul de bărbată-meu rămân europarlamentară o viaţă!  
 
Da! Se vede în ea firea revoluţionară! Da! Venea Crăciunul şi facea curăţenie în cabinet. Tocmai dăduse portretul jos să-l şteargă. A venit Revoluţia şi au prins-o cu tabloul Odiosului în braţe!  
 
- Bravo, tovaraşa! Aşa, ai inţiativă! Râmâi cu noi !  
 
Pe 13 ianuarie l-a pus pe al Bunicuţei. Venise noul Front. Al Salvării Naţionale. A Partidului Comunist Român. Liniile următoare! Şi-a acolo a rămas! A luptat săraca... Din greu! De aia, i-am şi spus lui bărbată-meu:  
 
- Asigură-i, dragă şi tu, un venit acolo! Ce să facă ea cu solda aia de revoluţionar? I-a făcut. Venitul minimum pe economie... Din Elveţia. A pus-o şi în vreo 10 consilii de administraţie. E bine! Dacă se duce la muncă!? Auzi întrebare provocatoare! După ce că şi-a expus viaţa! La Revoluţie! Şi după. Când au venit minerii. Ehei, ce zile frumoase! A fost şefa grupului de femei. De întâmpinare! Zile şi nopţi! Nopţi, grele! Ce-mi povesteşte! Te ia cu fiori. Romantică, mama soacră!  
 
Şi baronii ăştia, ce drăguţi ! I-au dat fiicei mele, l-a majorat, o maşină personalizată. Un Hummer. Din Afganistan. Cu numărul Aba ! Cum nu-i Aba? Ba da! Eba e tuta ailaltă! S-o vezi pe-a mea! Când trece pe Magheru se opreşte circulaţia! O dată la dus şi de două ori la întors! Ştiţi, la patru dimineaţa e mai greu! Face opturi, mai vede câte un zălud staţionând pe trotuar. Trebuie să-l ocoleşti! Se distrează şi ei, micuţii...  
 
- Ei, sigur, are şi ea, acolo un venit! Normal. Abia e la început. O aranjează soacră-mea! Asta, femeie!  
 
***  
 
- Cu mormolocul... nimic nu făceam ! Toată ziua plecat prin delegaţii... Parlamentare! De informare. Noua Zeelandă, Paraguay, Belize, Mauritius. Ce să-i faci? E doar la al cincilea mandat!  
 
- Cum... Ce-a făcut pentru ţară? Păi, aşa se pune problema? Vă întreb, ce a făcut ţara pentru el? Că se zbate toată ziua. S-a şi cam îngrăşat. 120. De stres. Plus tensiunea! Cum, de ce se zbate? Păi, să nu-l prindă colegii de la DNA! Ăştia sunt foarte atenţi, acum! Da, să nu se aresteze între ei!  
 
- Al meu munceşte... săracu'! Mai nou prin WC-uri! Metode subtile. Tehnologii noi! Abia de mai ia o şpagă-două! Uite, luni mi-a adus un milion, marţi... doar 500.000 de mii! Miercuri, a fost mai binişor! 3 milioane. Cum... de lei?! Păi, ce suntem la capra podului? Da, vezi azi e joi... Şi nimic, nimic! Nemernicii!  
 
- Da, e mormoloc! A venit unul cu o şpagă de două vapoare! Din ălea 300. Făcute nevăzute! De şefu'! De stat. Să vezi că nu le-a luat! Cică, nu le are cu cârma! La cârmă se ştie cine e! Mucles!  
 
- Noroc de soacră-mea! L-a demolat pe vecinul. Avea, ăsta, un dosar... A dat un telefon la... 112 şi-au venit mascaţii... De ce l-a demolat? Ca să aibă aia mică unde să-şi gareze Hummerul!  
 
- Cum, unde stăm? În Primăverii! A, da, ştiu... Ţoapele astea noi, şi-au făcut viloaie în altă zonă! Unii la Monaco, să mori nu alta... Zornăie zarurile pe acolo, de acoperă aplauzele de la circ. Dacă au ăia circ? Cum să nu! Dar, nu-l bat pe-al nostru ! Aici, dăm lecţii la toată lumea!  
 
- De ce are Parlamentul boltă? Păi, aţi văzut circ fără cupolă!?  
 
- A, uite-o a venit ! Mă duc s-o ajut să coboare. Nu înţeleg ce i-a trebuit jipanul ăsta, când Mercedesul ăla nou-nouţ, se prăfuieşte în garaj...  
 
Ei, lasă, nu-i chiar atât de rău!  
 
Pt conformitate GSM  
Uite, de aia mă duc la vot.  
Să-l anulez. Altfel o iau razna !  
Tu mai rezişti ?  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 17 mai 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (64): EI, LASĂ, NU-I CHIAR AŞA DE RĂU ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1234, Anul IV, 18 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!