CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 1226 din 10 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (63): CUM A AJUNS CASA POPORULUI – CASA HOŢILOR! (2)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Români, Duminica Orbului se apropie ! 
  
Curios! A început de ceva timp campania pentru europarlamentare. Subiectul principal nu este, însă, prezentarea candidaţilor şi, mai ales, ceea ce-şi propun să facă partidele noastre la Parlamentul European. Candidaţii, în general, şi celelalte partide, nici nu există pe televiziuni. Pare a fi o tactică PSD-PMP, care să anuleaze din start, importanţa acestui tip de alegeri şi aşa cu o slabă audienţă la poporul român. Ele îndreaptă tunurile pe prezidenţialele din noiembrie curent. Astfel, scena se încinge pe tot felul de subiecte, altele decât cele de la ordinea zilei. Inclusiv ce mănâncă Becali în puşcărie! 
  
Ce Europa? Totul este acaparat de dialogul, tot mai suburban, între Demisul ţării şi primul ministru. Ce să-i faci? Carenţe evidente de educaţie. Demisului nu ai ce să-i ceri. El însuşi a declarat că nu prea le-a avut cu şcoala. Nici cu cei şapte ani de acasă!?! Dar să-l plagieze pisicul?!? Nu mă aşteptam. De aceea nu mai mir, ca alţii, de ce nu denunţă niciunul „pactul de coabitare” ? Dacă e aşa de pornit împotriva Demisului. Sau invers. Pare, a fi tare doar o ciondăneală, aşa, de ochii lumii! Se explică şi de ce PSD-ul nu a vrut, de fapt, demiterea preşedintelui penal. Era suficient, vorba deputatului Ghişe, să se întrunească Parlamentul şi Băsescu era pe făraş! 
  
Iată, că se vorbeşte de o nouă încălcare a bietei Constituţii. Motivul: politică partizană a cotrocenistului puşcăriabil. Credeţi că urmează suspendarea ? Analiştii afirmă că nu se poate, deoarece a rămas cvorumul. Da, a rămas, dar numărul locuitorilor din 2011 este, oficial, altul. Deci scade şi numărul alegătorilor. De fapt, Băsescu a fost demis legal ! Numărul alegătorilor nefiind cel real la referendum. Şobolanul Rus a jucat dur. Aici se vede jocul dublu al „democraţilor” pesedişti. Cum mă aşteptam, Antonescu a fost izolat. De moguli. La ordine superioare. Urmăriţi de camere sunt doar cei doi + paraşutista de serviciu! Doar li se sorb cuvintele! Repetate şi analizate la nesfârşit de analiştii mercenari. Mai ales ale celui stabilit, deja, de Sistem să vină la Cotroceni! 
  
Mesajul e clar! - Crin, n-ai vrut USL? Vrei să fii cinstit? Patrie, popor, dreptate, regalitate, aiureli de astea... Hai, pa! Noi avem multă treabă! Votaţi Sistemul PSD-UNPR-PC + UDMR! Sau pe proaspăt vopsiţii de la PMP! Marea majoritate sunt şobolani roşii. Sub acoperire! Au pus mâna şi au distrus tot în ţara asta! Pentru ce? PSD-ul a pus brandul USL în fereastră, ca „mortul” să ia cât mai multe voturi! Şmecherie cu care vor încerca, din nou, să păcălească boborul ! Cum, care bobor ? Cel cu mari dificultăţi cu înţelegerea mesajelor audio, iar despre cele scrise! Vezi sondajul Pe ce continent locuiesc românii, maică/taică ? Te cruceşti! Asta e! În democraţie tot maturul (!) votează. Mai mult, din cei 40%, declaraţi cu ceva carte, nu prea se prezintă la vot. Cică, ar fi forma lor de protest, declarând ritos că nu fac politică !?! La clevetit, însă... Aşa că, ne merităm soarta! 
  
Analiştii tembelviziunilor afirmă că după 25 mai, mulţi liberali vor trăda pe cei care au hotărât ieşirea din USL. Asta-i foarte tare! Adică ei, pe ei înşişi! Conducători de organizaţii locale, judeţene şi din conducerea centrală. Decidenţii leberali vor valsa! Să vedem dacă membrii PNL liberali sunt nişte lichele. Câţeva şi-au primit, deja, ciolanul de la Putere. Urmează autodemascarea altor conserve implantate, din timp, în PNL. Nu m-ar mira să fie indivizi chiar din conducerile locale şi centrale, care au votat ieşirea din USL! Mă îndoiesc, însă, că liberalii sunt nişte trădători! Atunci, ne merităm cu adevărat soarta! 
  
Am scris, din nou, parlamentarilor României. Omerta! Totală. Sistemul politic, profund corupt, nici măcar nu mai mimează democraţia! Cu acel tipic răspunsul acela pur birocratic: „Am primit mesajul dumneavoastră. Urmează să-l analizăm. Vă mulţumim. Cutărăscu.” Comportamentul a devenit tipic mafiot. Aroganţa e la ea acasă. Au treabă parlamentarii!?! Multă treabă! În timp ce noi le plătim drepturile! Senatorii (ce cuvânt, ce acoperire ar trebui să aibă!?!) sunt în vacanţă. Electorală! Muncesc, pe rupte. Prin satele şi oraşele patriei. Da, ei au drepturile achitate la zi. Cu vârf şi îndesat! Noi... murim cu dreptatea în braţe! 
  
Deputaţii nici la votul pentru ridicarea imunităţii baronului cu puii grill luaţi moca (doar 70 de tone?!), n-au catadixit să vină! Cum să-şi lase colegul, nu contează că-i de la Opoziţie, pe mâna Justiţiei? Dacă ăia greşesc şi-l bagă la mititica? Alături de alţi găinari. Aleşi. Începând de la fost preşedinte de partid, la alţi decidenţi prin instituţile statului! Da, de ce nu se face o puşcărie la locul de muncă? Ar fi mult mai simplu! Cică la suedezi parlamentarii îşi plătesc singuri întreţinerea, fără maşini... 
  
- Hai, bă, terminaţi cu prostiile! Ăia e săraci, nu ca noi! Da? 
  
Văd că s-a dat publicităţii activitatea europarlamentarilor noştri la Bruxelles. Interesant! Unii au avut activitate cât de cât eficientă. Că de dat din gură s-a priceput chiar şi semianalfabeta tatei! Efecte 0 (zero). Dar s-au distrat copios europarlamentarii? S-au distrat, bineînţeles pe seama noastră. Doar noi am trimis-o acolo! Demisul naţional face campanie electorală direct de la pupitrul Cotrocenilor. Nu numai de pe plaja de la Neptun. Ce Constituţie? Care Constituţie? Aia cu care se şterg toţi, de la CCR până la ultimul găinar politic de comună? Nu degeaba îi spune lumea javră ordinară! Cum să afirmi în văzul naţiunii? „Păcat că sunt steagurile în spate...” Ce ar însemna asta în orice altă ţară civilizată? DEMISIA! Păcat că un asemenea individ se află în faţa steagurilor de la Cotroceni! O ruşine care nu se va şterge uşor din istoria neamului. Măcar dacă am fi votat-o! Da şi voturile au fost furate! Bişniţarul, bişniţar moare!  
  
Am spus. Mă duc la vot, în cea de a treia Duminică a Orbului (sic!). Oare, să fie puse, cu premeditare, alegerile tocmai în această duminică fatidică? Sau sunt semne divine? Dar cine să le priceapă? Şi tot plătim, la fiecare patru ani, propria prostie! Voi anula votul cu trei ştampile. Să nu mai aud de astfel de încrengături mafiote. Le-am spus, de ani buni, să-şi facă curăţenie prin ogradă. Degeaba! Ei, da, mă duc la vot: 
  
1. Să se vadă că exist. 
  
2. Să se vadă că nu mai votez găşti, numite, cât mai sonor, partide, pline cu neamuri proste, fudule şi pretini mafioţi! 
  
3. Să se vadă că nu mai sunt fraierul de serviciu, cum mă crede Sistemul cripto-comunisto-mafiot instalat prin confiscarea Revoluţiei Române. 
  
De regulă, voturile anulate, la noi, nu depăşesc 1-3% din total. Dacă în, mai a.c., 30-40% din voturi vor fi anulate, premeditat de alegători, în semn de protest, ar fi un uriaş scandal politic. Nu urmăresc nealegerea candidaţilor. Ei, oricum, vor fi aleşi, ci semnalul politic al alegătorilor către actuala clasă politică, care s-a discreditat total. Partidele ar fi obligate să-şi facă curăţenie sau vor dispărea! 
  
Constat că mesajul cu anularea votului a început să fie preluat tot mai mult! E un semn bun! Cineva mi-a spus că nu sunt tuşiere în cabine. Are dreptate. Am să iau una şi votez până se termină tuşul. Fac acest gest electoral, ca să se vadă şi să nu creadă că sunt chiar de capul lor! Cu statul în casă nu rezolvăm nimic. O campanie devenită vizibilă la nivel naţional, prin care se anunţă anularea votului masiv în mod premeditat, are mai mari şanse de a sensibiliza lumea. Inclusiv europeană. 
  
Uite ce vor să facă românii! Ia să vedem sunt în stare? Prin anularea buletinului de vot vom arăta Uniunii Europene şi Unchiului Sam că vrem democraţie autentică. Nu doar mimarea ei. E adevărat. Nu m-a obligat nimeni să ies în stradă. Am făcut-o de bună voie şi pentru că am crezut că aşa se poate îndrepta ceva. Aşa voi face şi în continuare. Deşteaptă-te, române! VOTUL este mai puternic decât glonţul! 
  
ULTIMA ORĂ! 
  
Se propune ca Parlamentul să fie închiriat pentru nunţi botezuri, cumetrii... Mai lipseşte streaptease-ul, întrucât prostituţia, politică, e la ea acasă. De ce au camerele Parlamentului României boltă? Păi, aţi mai văzut circ fără cupolă? 
  
România pe locul 84 din lume la libertatea presei! Numai că şi românii mai trebuie să şi citească! Dar ce te faci cu 40% analfabeţi. Iar cei 10%, şobolanii roşii, ştiu să manipuleze la greu. Conform manualului de specialitate. Au cvasi totalitatea televiziunilor ştiriste la degetul cel mic. De aia le-au şi făcut. Nu mişcă nimeni în front! Mangafaua neamului a ieşit la ora ştiută şi i-a invitat din nou pe ruşi să ocupe R. Moldova. Decodarea mesajului Demisului e foarte clară. Practic e o invitaţie făcută ruşilor. Luaţi-o, bă, că nu ne băgăm! Nu e prima oară când transmite asemenea mesaje. Văd că dă indicaţii preţioase ruşilor şi americanilor. Pe ton răstit. Să vezi ce o să tremure Obama şi Putin! O face Demisul total premeditat sau nu-şi dă seama ce face ? Parcă ar fi paranoicul de ciuruit, cu „neamestecul în treburile interne”. Mi se pare tot mai mult sub influenţa băuturilor alcoolice (cum şi declară hăhăind) sau mă înşel eu? 
  
Putin crede că lumea civilizată e ca mujicii lui! Umblă cu tot felul de înscenări, pentru a avea motiv de intervenţie militară. Sovieticii şi rusofilii uită că de nu-i scoteau americani şi englezii din rahat în al doilea război mondial, mai sărbătoreau, ca-n Evul Mediu, Ziua Victoriei? Tancuri, rachete... Da, pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti! 
  
Se pare că ţarul a înţeles mesajul şi a lăsat-o mai moale. Degeaba! E târziu! Gestul iraţional a fost făcut. Şi-o fi spus „Am 39 grade! Încă un grad şi sunt vodcă!” 
  
Îmi menţin prezicerea. În septembrie, Rusia va fi în corzi ! Văd că lucrurile se derulează cu viteză sporită. De când îl aştepta Europa şi Unchiul Sam pe marele spy la cotitură! Şi-a făcut-o cu mâna lui. Când ridici sabia... 
  
* 
  
Toate bune!?!  
  
Ai nevoie de o informaţie? 
  
Mică, mică? O rezolvăm împreună. 
  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică! 
  
------------------------------------------------- 
  
Sergiu GĂBUREC  
  
http://blogulluigabu.blogspot.ro 
  
Bucureşti 
  
sâmbătă, 10 mai 2014 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (63): CUM A AJUNS CASA POPORULUI – CASA HOŢILOR! (2) / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1226, Anul IV, 10 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!