CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 252 din 09 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Sentimente
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sunt o fire mai sentimentală:) Asta este !

Sunt uşor impresionată de gesturi frumoase, mă las înduioşată de amintiri, mă răscoleşte toamna teribil, ador ploaia şi pentru cel pe care-l iubesc aş călca pe jăratec încins. Sau, Doamne fereşte, i-aş dona un rinichi.

Mi se întâmplă de multe ori să am păreri total diferite despre anumite lucruri în discuţii cu unii oameni privind anumite lucruri. Doar că nu mi le exprim de cele mai multe ori. Sunt sentimentele mele, trăirile mele... mie mi se par fireşti altora li se pot părea ciudate. Deşi ai zice, citindu-mă că ştii mai totul despre mine, mai gândeşte-te odată:)

Dar prefer să rămân în pătrăţelul meu de multe ori pentru că altfel ţi-aş părea puţin ciudată. Dar, nu-ţi fă probleme, sunt o ciudată simpatică.

Aseară mă gândeam la faptul că trecem foarte uşor peste sentimente şi trăiri. Sunt lucruri pe care poate le trăim o dată-n viaţă. Dar vom realiza această numai când va fi foarte târziu.

Când nu mai putem întoarce timpul înapoi nici dacă inventăm cine ştie ce drăcie să călătorim în timp... înapoi sau înainte.

Băiatul meu e băiat mare. Nu a fost niciodată "băieţelul mamii", e în felul lui un mic bărbat viteaz şi ambiţios, care se ruşinează când îl pup în văzul lumii. Aseară m-am aşezat lângă şi am început să mă uit la filmuleţul pe care îl urmărea atent. Nu a zis nimic dar mi-a luat braţul şi şi l-a încolăcit în jurul umerilor, s-a cuibărit lângă mine şi şi-a pus capul pe umărul meu. Apoi a şoptit un singur cuvânt:"Mami". Zilele astea am lucrat ore eroice, am lipsit cam mult de acasă şi el în felul lui mi-a arătat că i-am lipsit.

Cine ştie când mă mai întâlnesc cu un gest atât de pur? Creşte, devine adolescent incomod, maică-sa va fi ultima persoană lângă care ar vrea să se alinte. Iar "mami"va fi istorie şi va fi înlocuit cu celebrul "Moooom!!!"

Şi când o să mă mai întâlnesc cu trăirea, cu fantasticul sentiment de duioşie şi iubire incandescenta care mi-a prins inima într-un cerc de tandreţe şi dulce durere?

Am savurat momentul îndelung.

Am simţit pentru o secundă ca inima îmi înfloreşte.

Ar trebui să zăbovim mai mult, în fuga noastră către mâine, asupra lucrurilor care se întâmplă astăzi. Ar trebui să căutăm momentele care ne dau şansa să trăim atât de intens, chiar dacă intensitate se transformă după aceea în dulce obişnuinţă.

Cât de fantastic este sentimentul acela când seara, după o zi lungă şi stressanta adormi "moleşita şi molicioasă"în braţele omului iubit. Sentimentul acela când simţi toropeală aceea plăcută cotropindu-te leneş... când singurul lucru pe care-l mai poţi simţi este inima lui bătând regulat şi cuminte sub tâmpla ta. Ştii că nu contează ce va fi mâine, astăzi eşti în siguranţă. Astăzi nimic rău nu se poate întâmpla.

Fericirea este formată din momente mici şi perfecte.

Cât de unică şi emoţionantă este secunda când descoperi că cineva te iubeşte. Când cineva s-a îndrăgostit de tine răspunzând iubirii tale secrete?

Nu-i aşa că am vrea să dureze o viaţă-ntreagă?

Nu ştii, doar bănuieşti, îl iubeşti în secret, apoi, într-o zi printr-un simplu gest sau doar printr-o anumită privire îţi spune totul. Fără un singur cuvânt. Căldura aceea care-ţi invadează toată fiinţă pentru o secundă infinit de lungă, senzaţia că nu poţi respira de fericire, sentimentul de "întreg", de "tot"... de două inimi care se ating pentru întâia oară. E o descărcare erotică atât de intensă că ţi-e frică să nu arzi pe interior şi să te dizolvi în faţa lui. Apoi totul se transformă într-o infinită senzaţie de bine, de linişte de împlinire. Ştii că o anume fericire a fost croită şi pentru tine.

Suntem naivi dacă credem că putem fi fericiţi dacă,sau putem fi fericiţi numai în cazul în care...

Ce?

Loto? Mătuşa din America? Avere? Maşina, casa cu piscină şi cea mai sexy vecină?:)

Mda... mistoooo... să le ai pe toate acestea, dar cine îţi garantează că vin braţ la braţ cu fericirea?:)

De cele mai multe ori trecem pe lângă momente perfecte fără să le realizăm, fără să le simţim, fără să le dăm "Bună Ziua":)

Şi din momentele acestea este formată fericirea. Fericirea aceea simplă şi frumoasă şi nepretenţioasa... fericirea de zi cu zi.

MAI EXISTĂ ŞI ALTA?  
Referinţă Bibliografică:
Sentimente / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 252, Anul I, 09 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!