AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Loredana Ionaş         Publicat în: Ediţia nr. 49 din 18 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Semnal editorial:
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Editura Primus din Oradea, a apărut recent cartea „Viaţa cotidiană în Oradea interbelică", semnată de conf. univ. dr. Corneliu Crăciun, tipărită cu sprijinul financiar al Consiliului local al municipiului Oradea. O lucrare impresionantă, despre un oraş şi oamenii lui, despre care se spune - unanim - că au fost...  O mică greşeală: ei sunt! Lansarea va avea loc în viitorul apropiat, cel mai probabil în sala mare a Primăriei Oradea, ocazie cu care volumul va putea fi achiziţionat. 
  
„Oraşul timpului acestuia îmi e bine cunoscut, de parcă m-am plimbat pe străzile lui, am urcat în trăsurile de lângă gară sau de lângă Teatru, am înghiţit praful şi m-am cufundat în noroaie, m-am îmbrăcat ca şi ceilalţi, am râs, am vociferat, am strigat, am iubit, am lucrat, am glumit... Îi ştiu străzile drepte şi ulicioarele dosnice, palatele şi magherniţele, parcurile şi apa Crişului Repede, tulbure ori palidă, legănată între maluri sau îngustându-se la vremi de secetă", mărturiseşte autorul în preambulul cărţii. 
  
Cititorii sunt invitaţi la această călătorie în timp, deschizând pe rând filele fiecărui capitol: "Sufletul oraşului", "Populaţia", "Mijloacele de transport", "Localuri", "Cultura", "Alimentaţia", "Lectura", "Înalta societate a Oradiei", "Copiii" etc. La final, este reprodusă o hartă din 1931, cu noile denumiri ale străzilor, hartă care există la Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale - Bihor. 
  
„Prin intermediul documentelor de arhivă şi a materialelor de presă, am încercat să refac atmosfera, sensibilităţile şi culorile prin care s-a definit Oradea şi oamenii ei în perioada interbelică", ne-a declarat Corneliu Crăciun. 
  
  

Loredana Ionaş, Oradea
Referinţă Bibliografică:
Semnal editorial: Viata cotidiana in Oradea interbelica / Loredana Ionaş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 49, Anul I, 18 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Loredana Ionaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Loredana Ionaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!