CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 619 din 10 septembrie 2012        Toate Articolele Autorului

SECRETUL MESERIEI DE ASISTENT MATERNAL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iulia Oanţo în vârstă de 55 ani din Oradea, este asistent maternal profesionist din 2006, este căsătorită şi are doi copii, un băiat ( Valentin ) şi o fată ( Virginia ) ambi trecuţi de vârsta majoratului, sunt proprii săi copii, dar a considerat că are încă multă dragoste de oferit şi pentru copii abandonaţi. In prezent are doi copii în plasament, pe Roxana de 7 ani pe care o îngrijeşte de la vârsta de un an şi patru luni şi un băieţel de trei ani şi jumătate, pe care l-a "adoptat"când nu avea nici măcar patru luni de zile.  
 
Iulia, consideră meseria de asistent maternal una dintre cele mai frumoase, deşi nu este uşoară, pentru că implică mult lucru cu copii, necesită multă responsabilitate şi atenţie, răbdare, dragoste şi are un mare secret:"Copiii luaţi în plasament trebuie să-i tratezi ca pe copiii tăi proprii. Şi copiii aceştea au dreptul la viaţă ca şi copii tăi, dacă îi iei şi îi creşti ca pe copiii tăi nu e greu, ei au nevoie de mamă şi de tată".  
 
In anul 2008 când Iulia a fost anunţată de cei de la Protecţia copilului Bihor, pentru a primi în plasament pe Jeremiaş Zoltan ( Iliuţă ) nu şi-a formulat nici o pretenţie spunând că îl va îngriji ca pe copilul ei chiar dacă culoarea pielii băieţaşului de patru luni este creolă. Această "mamă" a reuşit să le insufle şi să-i conştientizeze pe cei doi copii luaţi în plasament că ea şi soţul ei Mircea, nu sunt parinţii lor adevăraţi, că ei se află în grija lor doar temporar. "Ştiu adevărul fiecare, în limita posibilităţilor - spune Iulia - dar ne consideră părinţii lor. Eu sunt mami şi soţul e tati, fata mea este sora lor şi băiatul fratele lor. Ne consideră familia lor şi este ceva plăcut a spus cu mândrie această femeie. Un alt motiv pentru care se simte mândră Iulia, este faptul că a reuşit să le insufle celor doi copii luaţi în plasament sentimentul de respect, dragoste faţă de aproapele lor şi faţă de învăţătură. Fetiţa Roxana va merge în această toamnă la şcoală în clasa întâia, iar băieţelul Iliuţă îşi va continua activitatea la grădiniţă în grupa mijlocie. "Sunt foarte mândră de aceşti copii ca de altfel şi de proprii mei copii" a continuat Iulia Oanţo.  
 
Cele scrise mai sus pot fi confirmate prin pozele alăturate  
 
 
 
Ionel Cadar  
 
 
Referinţă Bibliografică:
SECRETUL MESERIEI DE ASISTENT MATERNAL / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 619, Anul II, 10 septembrie 2012, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!