CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 710 din 10 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Seara speciala dedicata Poporului lui Dumnezeu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
”Blestemat să fie oricine te va blestema și binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta” – spune patriarhul Isaac fiului său Iacov binecuvântat de Dumnezeu cu numele Israel care, în traducerea Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament (Geneza 32:28) semnifică: ”, căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni și ai fost biruitor”.  
  
Însuflețiți de acest mesaj divin de binecuvântare, care stă la temelia formării poporului Israel, creștinii din Salonta au dedicat lui Dumnezeu o seară specială de laudă și închinare pentru mântuirea tuturor evreilor prin Jertfa Domnului Isus Hristos. În juruința sa făcută înaintea Creatorului Suprem, patriarhul Iacov recunoaște pe Domnul ca Dumnezeul său personal și pecetluiește acest jurământ cu o piatră – un stâlp de aducere-aminte, iar locul acela l-a numit Betel, adică Casa lui Dumnezeu și poarta cerurilor. Acest nume, ”Betel”, a fost ales în urmă cu 15 ani și de adunarea Bisericii baptiste române din Salonta (pastor Aurel Galchiș) care a găzduit duminică, 11 noiembrie, slujba divină de binecuvântare și mijlocire pentru mântuirea poporului evreu. Cântecele și poeziile evreiești interpretate de Orchestra de mandoline EuroStrings a orașului Salonta (dirijor Teofil Marișcaș), împreună cu Grupul de laudă și închinare al tinerilor creștini din Biserica baptistă ”Betel” (coordonat de Cosmin Tocai și Andrei Crețu, împreună cu pastorul Florin Cociubei) au binecuvântat lucrarea de mântuire deschisă în inima poporului Israel de Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Său Isus Hristos.  
  
După încheierea programului din seara de bucurie în părtășie cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, tinerii creștini și familiile lor din Biserica ”Betel” au trecut din nou la treabă, într-un nou început: pregătirea minuțioasă a Concertului de colinde ”Călătorim cu Isus către Cer”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria municipiului Salonta, condusă de ing. Török László și este programat la Casa de Cultură ”Zilahy Lajos” (director Carmen Laza) pentru duminica din 16 decembrie. Intrarea la concertul de colinde, care va începe la ora 16:00, va fi gratuită iar repertoriul vocal-instrumental la care sunt invitate să participe, alături de toate bisericile din Salonta, biserici din Arad, Avram Iancu, Batăr, Hidișelu de Sus, Micherechi (Ungaria), Petid, Talpoș, Tămașda, Tăut, Tinca, Tulca, se va adresa unui public cosmopolit.  
  
Sorin PETRACHE (Foto: Andrei Crețu  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Seara speciala dedicata Poporului lui Dumnezeu / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 710, Anul II, 10 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!