AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 443 din 18 martie 2012        Toate Articolele Autorului

SCURTĂ MEDITAŢIE PASCALĂ - CEZARINA ADAMESCU - DACĂ AR FI DE VÂNZARE...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCURTĂ MEDITAŢIE PASCALĂ 
  
DACĂ AR FI DE VÂNZARE... 
  
Aş merge să cumpăr... E vorba de ceea ce are omul mai multă nevoie: un strop de tandreţe, un picuşor de bunătate, de alinare, de mângâiere, un bucheţel de gânduri bune...Iată ce cumpărături aş dori să fac, dacă tot nu le pot găsi gratuit, nicăieri... 
  
Am căutat pe toate drumurile şi-n toate drogstorurile aceste „produse”, dar, rareori am găsit...Aş fi dat orice... 
  
Bunătatea sufletească e un lucru atât de rar încât, nu se mai poate găsi nici măcar în biserică...A fost înlocuită cu un alt produs, care are mare căutare azi: interesul.... 
  
Şi astfel, din interes în interes, sau interes peste interes, clădim o construcţie şubredă, din toate punctele de vedere, care la primul vânticel se va prăbuşi... 
  
Pe care temelie să edificăm ceva trainic? M-am întrebat de multe ori. Răspunsul nu poate fi decât unul: pe Dragostea lui Cristos care generează dragostea între oameni. 
  
Îl mai iubim noi oare pe Cristos? 
  
Poate, numai cu buzele, atunci când rostim Crezul, dacă-l rostim. Sau nici atunci. 
  
Revin tot mai des la vorbele lui Quohelet: Goană după vânt! Deşertăciune, deşertăciune şi totul este deşertăciune.  
  
Atunci, la ce bun ne naştem, creştem, trăim? Pentru ca apoi să murim? Doar atât? NU se poate. Trebuie să mai fie ceva de care să ne agăţăm când plouă peste lume cu singurătate. 
  
În căutarea acelui „ceva” – oamenii se nevoiesc toată viaţa. 
  
Şi nu de ei depinde întotdeauna să-l găsească. 
  
E un har pe care ţi-l dăruie Duhul. Doar tu poţi să-l gestionezi, ca pe talantul încredinţat, pe care nu trebuie să-l îngropi în pământ, ci să-l sporeşti şi să-l împărtăşeşti, celor aidoma ţie.... 
  
18 martie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SCURTĂ MEDITAŢIE PASCALĂ - CEZARINA ADAMESCU - DACĂ AR FI DE VÂNZARE... / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 443, Anul II, 18 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!