CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 443 din 18 martie 2012        Toate Articolele Autorului

SCURTĂ MEDITAŢIE DUMINICALĂ - CEZARINA ADAMESCU - PE CĂRĂRI FELURITE SPRE LUMINŢA DIN CAPĂT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCURTĂ MEDITAŢIE DUMINICALĂ 
  
PE CĂRĂRI FELURITE SPRE LUMINIŢA DIN CAPĂT 
  
Rareori omul o apucă exact pe cărarea pe care ar trebui să meargă pentru a ajunge la ţintă. De obicei, se caută cu osârdie, drumuri întunecate, înguste, accidentate, pe buză de prăpastie, fiindcă, nu-i aşa? omul are vocaţia primejdiei şi fără puţină adrenalină, n-ar avea farmec nimic. 
  
Pe aceste drumuri dosnice poţi întâlni lesne tâlhari care să te jefuiască de ceea ce ai mai bun în tine sau la tine: de cinste, onoare, demnitate, avuţii sufleteşti. Pe cine să reclami dacă hoţii se fac nevăzuţi într-o clipă? 
  
Şi tu rămâi păgubit de tot ce ai avut bun înainte. Cu greu te vei mai putea reface din această cumplită încercare: va trebui s-o iei de la început, pas cu pas, să înveţi din nou să deprinzi, cu sau fără busolă, geografia drumului pe care-l vei avea de străbătut de aici înainte. Drumul drept se ţine anevoie. Mai curând cel lăturalnic, cel înfundat, fiindcă-i mai misterios, mai ispititor. Dar şi cel mai pierzător. 
  
Călăuzele pot fi clarvăzătoare sau oarbe. Te pot îndrepta greşit, cu bună ştiinţă. În gropi poţi călca deseori. Şi nu întotdeauna vei putea ieşi la suprafaţă singur. Îţi trebuie o mână, o creangă, un fir de pai de care să te agăţi. Mâna poate fi a unui dascăl, prieten, duhovnic. Braţul poate fi al părinţilor. Creanga poate fi a familiei sau a Bisericii, care-ţi oferă o a doua punte de salvare prin Taina Sfintei Spovezi şi a Împărtăşaniei. Iar firul de pai este nădejdea în Dumnezeu. Deşi poate părea slab, e trainic şi te poate ridica din nou pe teren neted, pe un drum sigur, la capătul căruia poţi zări, luminiţa. Spre ea să te îndrepţi pentru că, din luminiţă de candelă se poate transforma într-o imensă lumină cerească în care o să te scalzi, la timp potrivit, în braţele lui Dumnezeu de unde n-o să mai poţi aluneca niciodată... 
  
18 martie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
* 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SCURTĂ MEDITAŢIE DUMINICALĂ - CEZARINA ADAMESCU - PE CĂRĂRI FELURITE SPRE LUMINŢA DIN CAPĂT / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 443, Anul II, 18 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!