CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 598 din 20 august 2012        Toate Articolele Autorului

SCRISOAREA DESCHISA A LUI SORIN ILIESIU CATRE CCR :Respectaţi voinţa cetăţenilor !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sorin Ilieşiu către CCR: Respectaţi voinţa cetăţenilor  
 
 
Sorin Iliesiu, membru fondator al Grupului de Dialog Social, a dat publicităţii o scrisoare deschisă adresată Curţii Constituţionale prin care invită judecătorii să respecte voinţa cetăţenilor care au votat la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Basescu.

Catre
Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei
D-lui judecator Augustin Zegrean (presedinte)
D-nei judecator Aspazia Cojocaru
D-lui judecator Acsinte Gaspar
D-lui judecator Petre Lazaroiu
D-lui judecator Mircea Stefan Minea
D-nei judecator Iulia Antoanella Motoc
D-lui judecator Ion Predescu
D-lui judecator Puskas Valentin Zoltan
D-lui judecator Tudorel Toader

Stimate Doamne, Stimati Domni,
Va scriu in numele cetatenilor români care la referendumul din 29 iulie a.c. si-au onorat datoria civica de a vota.

Conform Dictionarului explicativ al limbii române, cuvântul JUDECATOR are doua intelesuri: “1. Functionar de stat, numit sau ales, care solutioneaza pe calea justitiei procesele prin pronuntarea unei hotarâri. 2. Persoana solicitata sa-si spuna parerea intr-o chestiune in vederea stabilirii adevarului”. Conform unui dictionar român, JUDECATOR inseamna “Magistrat insarcinat sa faca dreptate.”

Stimate Doamne, Stimati Domni,
Zeci de milioane de cetateni români se uita la domniile voastre ca la o Lumina datatoare de Adevar si Dreptate. Viitorul acestora va depinde de cinstea cu care “veti stabili adevarul” si “veti face dreptate” fata de vointa populara exprimata la referendumul din 29 iulie a.c..

Aveti datoria morala de a respecta vointa majoritatii de 87,52%, respectiv 7.403.836 de cetateni care au votat pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Daca ar mai fi participat la vot inca vreo 6 milioane de cetateni care ar fi votat cu totii impotriva demiterii presedintelui suspendat, chiar si in aceasta situatie scorul pentru demitere ar fi fost majoritar.

La referendumul din 29 iulie a.c. au participat 46,24% dintre cetatenii cu drept de vot conform unor liste neactualizate, dar in curs de actualizare la cererea domniilor voastre, nefiind atins cvorumul de 50%+1 impus in mod nedrept.

Subliniem ca impunerea pragului de participare nu a respectat recomandarile Comisiei Europene adoptate recent la Venetia in materie de referendum prin care “nu se recomanda un cvorum de participare, intrucât ii asimileaza pe cei care se abtin cu partizanii votului negativ”.

Mai subliniem ca inainte de referendum, presedintele suspendat si partidul acestuia (PD-L) au facut apeluri ilegale si nedemocratice catre electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic catre minoritatea maghiara din România, de circa 7% din populatie, a fost facut si de dl Viktor Orban, premierul Ungariei, prieten de idei cu presedintele suspendat.

Dupa constatarea numarului real al cetatenilor cu drept de vot, credem ca veti constata ca pragul de 50%+1 a fost de fapt depasit.

Sa nu uitam ca, spre nenorocirea României, Traian Basescu a derapat grav, in ultimii ani, de la valorile democratiei, excelând in minciuna, duplicitate, diversiune, dezinformare si iresponsabilitate. Mentionam ca dezinformarile facute de Traian Basescu la nivel national si international, legate de o asa-zisa „lovitura de stat”, au avut consecinte extrem de grave din punct de vedere politic, economic si financiar.

Dar nu cumva se poate considera un fel de lovitura de stat ceea a facut presedintele suspendat pentru a reveni in fruntea României impotriva vointei cetatenilor ei?

Stimate Doamne Judecatoare, Stimati Domni Judecatori,
Prin DEMOCRATIE se intelege “forma de organizare si de conducere a unei societati in care poporul isi exercita (direct sau indirect) puterea”.

Vom trai in democratie?
Bucuresti, 20 august 2012

Sorin Iliesiu
autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 si 2006 pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html,
membru intre anii 1990-2012 al Grupului pentru Dialog Social din care am fost exclus pentru ca anul trecut, in iunie, am cerut demisia presedintelui Basescu .. ..s  
 
 
Referinţă Bibliografică:
SCRISOAREA DESCHISA A LUI SORIN ILIESIU CATRE CCR :Respectaţi voinţa cetăţenilor ! / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 598, Anul II, 20 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!