CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  SCRISOARE DESCHISA...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinau fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist: cald, receptiv, sensibil, sincer. Are un cult pentru artişti şi pentru spectacol. Este copleşitor şi în acelaşi timp onorant să fii în mijlocul unei săli in care publicul te aplaudă minute în şir, îţi cunoaşte repertoriul, vibrează împreună cu tine şi lăcrimează la fiecare vers.  

Ador călătoriile spre orizonturi deschise altor culturi şi civilizaţii şi am fost fascinat de orice destinaţie în care întâlnirile mele muzicale şi demersul meu artistic au rezonat cu inimile oamenilor, indiferent pe ce tărâm al lumii s-au aflat.  

Totuşi, fără a da dovadă de un fals patriotism, sunt mândru că sunt român. Nu mi-aş asuma niciodată riscul dezrădăcinării, convins fiind că ar fi o pierdere de identitate. Acasă oamenii au nevoie de mine, mă simt iubit cu toate zbaterile, neîmplinirile sau gloriile mele şi mă pot exprima artistic (cu toate lipsurile în care se dezvoltă arta la noi). Aici sunt familia mea, prietenii mei şi publicul meu drag, pe care nu-l voi trăda şi dezamăgi niciodată, indiferent cât de mult şi-ar dori unii acest lucru.  

Deşi unele publicaţii au relatat eronat că intenţionez să părăsesc ţara şi scena muzicală românească, nimeni şi nimic nu-mi poate lua bucuria de a trăi prin muzică. Şi pentru că numai voi, dragii mei prieteni mă înţelegeţi cu adevărat, pornesc din nou la drum, către inimile şi sufletele voastre, într-un turneu naţional de colinde, nutrind speranţa că veţi simţi cu adevărat o "Emoţie de decembrie", o nouă întâlnire cu muzica şi poezia şi un prilej al împăcării cu ceilalţi şi cu noi înşine.  

Al dumneavoastră, prieten pentru totdeauna,  

Paul Ciprian Surugiu - Fuego  

Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE DESCHISA... / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 698, Anul II, 28 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!