AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 1032 din 28 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

SCRISOARE DE MULŢUMIRE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Iată, s-a scurs timpul, monoton şi egal, în propria-i imensitate... S-au stins şi ultimele ecouri de la evenimentul descris cu lux de amănunte, cu bogăţie de cuvinte, culori, dans, muzică şi gânduri ascunse delicat într-o multitudine de alese sentimente, în pagina specială din UNIVERSUL PRIETENIEI: http://www.universulprieteniei.org/t441-12-octombrie-2013-lansare-de-carte-celei-ce-nu-mai-este-de-marian-malciu. Revenind acum, aici, eliberat de toate emoţiile ce mi-au cuprins simţirea în ultimele două săptămâni, am derulat mintal întregul program, am privit fotografii şi am ascultat recitări şi prezentări, concert de pian şi muzică specifică dansurilor medievale, am reascultat fragmente din dialoguri cu oamenii-prieteni, mulţi şi dragi, din exprimări ale unor impresiilor personale, încercând să fiu un simplu observator. Un observator lucid, care să poată exprima o concluzie finală.  

Ei bine, fără teamă că greşesc, apreciez că lansarea volumului de versuri "Celei ce nu mai este" a fost o reuşită totală! Nu mă refer la poezie, la stilul adoptat de autor, nici la cartea în sine, ci la oameni şi fapte.  

Au fost mulţi oameni care au gândit şi au acţionat astfel ca organizarea şi desfăşurarea evenimentului să fie aproape perfectă, fără sincope. Au fost oameni-prieteni uniţi înspre realizarea unui scop nobil. În folosul autorului sau al Asociaţiei UNIVERSUL PRIETENIEI (din care acesta face parte), al Palatului-muzeu "Alexandru Ioan Cuza", al şcolilor din Rediu şi Dumbrăviţa, comuna Ruginoasa, Iaşi (care au reuşit excelentă acţiune educativ-culturală cu o parte din elevi), al literaturii şi al culturii în general.  

Rămân recunoscător şi adresez sincere mulţumiri, izvorâte din adâncul sufletului meu, tuturor persoanelor implicate! Imi este greu să fac o ierarhizare, să aşez aceşti oameni într-o anumită ordine. Ar fi absurd. Voi aminti câteva nume aşa cum îmi vin în minte în acest moment...  

Mulţumiri doamnei drd. Simona Ionescu de la Muzeul "ALexandru Ioan Cuza" din Ruginoasa, Iaşi, pentru amabilitatea de a mă invita la Muzeu pentru lansarea de carte şi pentru implicarea concretă în organizarea şi derularea proiectului iniţiat împreună cu doamna Rodica Rodean şi cu doamna prof. Simona Novac Fuiorea!  

Mulţumiri doamnei Rodica Rodean, Preşedinta Asociaţiei UNIVERSUL PRIETENIEI pentru tot sprijinul acordat în tipărirea cărţii la Editura PIM din Iaşi, pentru elaborarea proiectului mai sus amintit, pentru materialele publicitare minunat gândite, pentru toate acţiunile sale aferente şi necesare bunei desfăşurări a evenimentului!  

Mulţumiri adânci preotului Pavel Pavel şi soţiei sale, ed. Maria Pavel, din Ruginoasa, gazdele mele şi ale copiilor mei, pentru implicare multiplă în elaborarea şi susţinerea directă a multor materiale audio-vizuale şi a altor activităţi organizatorice, pentru prietenia sinceră şi dezinteresată manifestată constant în multe împrejurări!  

Mulţumiri doamnei prof. Petronela Angheluţă pentru sprijinul valoros în elaborarea programului audio-vizual, pentru cronica la carte, pentru corectarea manuscrisului şi pentru cuvântul său încărcat de emoţie şi mesaje!  

Mulţumiri poeţilor Horia Zilieu şi Emilian Marcu pentru prezenţă, sprijin moral şi cuvinte de îmbărbătare, pentru postfaţa la carte, pentru cuvântul exprimat public şi pentru prietenia dezinteresată, constant manifestată!  

Mulţumiri elevilor recitatori - Emilia Rotariu şi Ionuţ Ilăşoaia, pentru evoluţia desăvârşită, emoţionantă, dar şi doamnelor profesoare care s-au ocupat de pregătirea lor pentru acest eveniment!  

Mulţumiri dlui. Alex Marinescu pentru prezenţă şi susţinerea unui minunat concert la pian, adaptat subiectului general al volumului de versuri!  

Mulţumiri membrilor Ansamblului de dansuri experimentale "Coconiţe" din Iaşi, pentru reuşitul program oferit publicului numeros prezent la această lansare de carte, care a marcat debutul meu publicistic în poezie!  

Mulţumiri dlui. Viorel Pîrligras din Craiova, pentru realizarea unei impresionante coperte de carte! (reamintind că domnia sa este autorul copertelor la primele mele volume de proză: „Femeia, eterna iubire” şi „Ispita”)  

Mulţumiri marelui public asistent, pentru prezenţa lăudabilă sub toate aspectele - ţinută, conduită generală, căldură sufletească, prietenie şi amabilitate!  

Nimic nu puteam realiza de unul singur. Aportul conjugat al tuturor şi dăruirea manifestată în tot ce au făcut, au fost hotărâtoare în ceea ce priveşte desfăşurarea unui eveniment ce se înscrie, fără îndoială, ca fiind una dintre cele mai reuşite lansări de carte!  

Numeroase au fost mesajele de încurajare, susţinere, apreciere şi de felicitare, transmise de prieteni de pretutindeni.  

Primiţi sincerele mele mulţumiri, cu plecăciune, dragi prieteni!  

Bunul Dumnezeu să fie cu voi, cu toţi, oriunde v-aţi afla!  

 

Cu dragă prietenie şi recunoştinţă,  

Marian MALCIU  

Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE DE MULŢUMIRE / Marian Malciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1032, Anul III, 28 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!