CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 219 din 07 august 2011        Toate Articolele Autorului

Scrisoare către zeul Hercules,...autor Mihai LEONTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCRISOARE CĂTRE ZEUL HERCULES

Dragule Zeu Hercules, Legendarule!
Îţi scriu această scrisoare cu mare durere în suflet după tot ce am văzut în staţiunea care îţi portă numele tău legendar; HERCULANUS.
Am fost în zilele lui septembrie 2009 în oraşul staţiune, se zice, Băile Herculane!
Am văzut peste tot poze cu tine Mărite Zeu Hercules. Ţi-am văzut statuia impunătoare din piaţa ce îţi poartă numele. Privirea ta dură m-a impresionat. Am mai trecut şi altădată pe acolo, dar acum am vrut să mă uit în ochii tăi. Zeule cât de puternic ai fost şi ce ai ajuns acum! Toţi te vând, scump să ştii! Fiindcă pe tot ce îţi apare chipul tău costă mult mai mult decât pe un lucru obişnuit, căci tu Mărite Zeu Hercules nu eşti un oarecare, nu-i aşa? Dacă cei care conduc oraşul Băile Herculane ar pune o taxă pe ,,brandul” tău, cred că ar scoate bani să repare ce s-a distrus în acest oraş! Dar nu se ia nici o taxă pentru chipul tău, dar de vândut se vinde! Un hotel îţi poartă numele: Hercules! Păcat că este folosit de tot mai puţini oameni! De ce? Păi costa scump, chiar dacă are două stele! Comuniştii nu au avut de lucru şi au mai construit şi alte hoteluri cu nume de zeiţe de data asta; Afrodita, Diana, Minerva şi mai ziceau că sunt atei! Pe atunci acestea toate erau pline, căci mai veneau şi turişti din afara României, dar acum nu mai vin nici din interiorul ţării. Cum de ce? De unde să scoată românaşul de rând din buzunarul său gol cei câteva sute de lei să stea la hotel, să mai plătească ceva proceduri? De baie nu pomenesc, fiindcă i-am văzut pe foarte mulţi cum se bălăcesc prin izvoarele termale acum cât mai este cald! De ce nu la băile din hoteluri? Dar acestea nu mai funcţionează! Există ceva vile care îşi permit să cumpere apa termală. Da, o cumpără fiindcă şi asta costă bani!
Dragule Zeu Hercules mă rog marelui tău tată, atotputernicul ZEUS, să îţi redea viaţa veşnică pe care ai refuzat-o, şi să te readucă la Băile Herculane. Mă gândesc la isteţimea ta de a învinge obstacolele şi greutăţile, astfel poate vei reuşi să redai staţiunii pe care romanii au venerat-o ca şi pe tine, Mărite Zeu Hercules. M-am uitat la chipul regelui Decebal de pe firma spartă a hotelului ce îi poartă numele, şi care este o ruină cu firmă, cum de nu se răsuceşte în mormânt? Ştiu, îmi vei spune că Decebal nu mai are cap! Dar te întreb Mărite Zeu Hercules; Cei care conduc staţiunea Băile Herculane şi România de azi; AU CAP?
Am să-ţi mai scriu Mărite Zeu Hercules, poate vreo divinitate îmi va auzi rugile!
 
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare către zeul Hercules,...autor Mihai LEONTE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 219, Anul I, 07 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!