CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Diana Ilia         Publicat în: Ediţia nr. 614 din 05 septembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Scrisoare către iubitul meu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Plimbările pe cărările nesecate ale oamenilor care se nasc, sau se căsătoresc, sau mor în faţa altarelor creaţiei construite de diverşi scriitori mi-au îmbogăţit sufletul cu poveşti de viaţă, poveşti nemuritoare care mă poartă întotdeauna pe tărâmul imaginaţiei, dar întotdeauna sfârşesc în braţele realităţii. Realitatea, crudă sau miloasă, tragică sau fericită, depinde de fiecare după cum îşi percepe propria existenţă.  

Nu este suficient să fim realişti pentru a fi fericiţi, a fi împliniţi, a ne putea lua un schimb de haine într-o cârpă de şters geamuri şi un deodorant, săpunul şi pasta de dinţi şi să plecăm în lume. Suntem înconjuraţi de oameni, de când vedem lumina zilei oamenii sunt cei care ne dau note după cât de tare plângem, apoi tot oamenii ne dirijează primii paşi, tot oamenii ne îndrumă şi ne învaţă literele, cifrele şi partea teoretică care va trebui să o aplicăm în meseriile pe care le îmbrăţişăm şi în final tot oamenii aruncă ultima lopată de pământ peste cutia în care cuminţi păşim spre eternitate, care culmea este pregătită tot de oameni. Realitatea mea este că depind de oameni cum şi ei depind de mine.  

Aşa am ajuns să îmi doresc să fac pe cineva fericit direct proporţional cu fericirea pe care doresc să o simt zbătându-se în piept, trup şi gând în fiecare clipă a existenţei mele.  

Experienţele multor oameni mă fac însă sceptică în privinţa unui viitor în care fericirea să fie trecută pe ordinea fiecărei zi. Unii nu şi-au întâlnit niciodată fericirea, alţii au întâlnit-o ca să le fie furată după puţină vreme, alţii au intâlnit-o dar nu au ştiut cum să o primească şi au alungat-o sau nu au bagat-o în seamă, alţii cred că o trăiesc zilnic, dar de fapt nu au dat ochii cu ea niciodată.  

Dimineţile în care mă trezesc din pat leneşă, mă apuc să îmi pregătesc micul dejun, mă îmbrac şi mă îndrept cu paşi adormiţi camuflaţi de o ţinută prezentabilă spre locul în care trebuie să fiu, mă întâlnesc cu colegi, cunoştiinţe, oameni necunoscuţi şi le citesc pe chip poveştile, îmi dau seama că toată condiţia mea, tot bagajul meu sentimental, toate principiile mele stau în cât mă iubesc pe mine însumi şi în cât iubesc să fiu înconjurată de persoanele care mă învaţă zilnic câte ceva…care vreau să cred că mă va ajuta cândva. Aşa că hai să deschidem propriul roman, să privim fiecare clipă a vieţii noastre, fiecare persoană care ne-a aşternut petale mai policrome sau mai puţin policrome pe drumul fiecăruia dintre noi, vom zâmbi de amintirile care ne vor acapara, ne vom întrista când ne vom gândi la lucrurile sau persoanele pe care le-am pierdut, şi vom privi cu sete înainte mai împăcaţi cu noi înşine, pentru că fiecare zi ne rezervă ceva nou. Aşa că sentimentele negre care ne acoperă cerul sufletului sau aşa zisele nefericiri chiar merită să ne umbrească adevarata fericire? Simplu, nu!  

Niciodată nu vom fi singuri, întotdeauna va fi cineva lânga noi, întotdeauna vor exista oameni care vor încerca să ne împiedice să ajungem undeva, la fel cum întotdeauna vor exista oameni cinstiţi care ne vor ajuta, tot timpul vor fi oameni care nu ne vor suporta la fel cum vor exista oameni pentru care reprezentăm totul, cert este că trebuie să ne modelăm după societatea în care trăim, să ascultăm pe fiecare ce are de spus dar întotdeauna să facem cum credem noi de cuviinţă pentru că tot ce ne-a mai ramas al nostru este propria viaţă, nu o imbiba cu negativisme, oamenii vin şi pleacă, tu rămâi şi te confrunţi zilnic cu ea.  

Care este definiţia fericirii? Nu există!  

Pentru fiecare om fericirea e alta, cum pentru fiecare om un simplu tablou abstract poate să semnifice altceva, cum fiecare om îşi trăieşte propria viaţă fără a fi similară cu a altuia. Până şi cei care se supranumesc ”cei mai nefericiţi” au fost fericiţi odată, aşa că îmi place să cred că fericirea ne-o facem fiecare, fericirea nu înseamnă o casă mare cu 10 dormitoare şi 5 băi, fericirea nu înseamnă contul bancar, fericirea nu înseamnă cele mai noi şi la modă haine, fericirea stă în lucruri simple. Lucruri simple precum zâmbetul de la sfârşitul unei zile grele de muncă, liniştea de sine în momentul în care ieşi pe uşa casei şi cu umerii drepţi te avânţi printre oameni, descoperirea leagănului atârnat de copacul din fundul grădinii care îţi reînvie toate jocurile copilăriei în minte, împlinirea pe care o simţi atunci când eşti strâns în braţe din toată inima de cei apropiaţi sufletului tău.  

Lucruri simple au fost şi privirile timide îndreptate spre acel apus de soare în acea seară de toamnă, parcul scăldat în luminile artificiale ale unor felinare stradale, valsul de la ora 03:00 dimineaţa pe muzica lui Strauss, vizionarea acelui film romantic care ţie îţi place, sărutul ludic, convorbirile lungi la telefon în noapte, plimbările infinite pe aleile prăfuite ale oraşului, pe malul apei, îmbrătişările de sub clar de lună, excursiile puse la cale într-o zi, minciunile spuse părinţilor, jocurile prosteşti ale începutului care te fac să zâmbeşti chiar dacă eşti nonagenar au fost paşi pe drumul numit fericire.  

Dar şi certurile din cauza unor lucruri minore, feţele şifonate dimineaţa, neînţelegerile în privinţa viciilor, toate acestea au fost doar paşi…spre fericire. Pentru că atunci când vrei să fii fericit uiţi, ierţi, nu bagi în seamă, renunţi, te pui în locul altuia.  

Dezbrăcându-mă de scepticismul amintit la început, mi-am privit cufărul amintirilor şi am ridicat capul spre un viitor construit doar din cărămizi arse de sentimente solide care nu imi vor umbri nicio clipa zâmbetul. Iar o astfel de cărămida ai pus-o tu prin felul tău de a fi, prin modul tău de a ma iubi, prin ceea ce eşti şi nu prin ceea ce ai putea fi!  

Pot spune cu mâna pe inimă că sunt fericită în fiecare zi, zâmbesc, citesc, mă plimb, învăţ, întâlnesc oameni noi, muncesc si te iubesc.  

 

Celui care nu a obosit să îmi umble prin gând secundă de secundă, minut de minut, oră de oră, săptãmână de săptãmână, lună de lună  

Referinţă Bibliografică:
Scrisoare către iubitul meu / Diana Ilia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 614, Anul II, 05 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Diana Ilia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Diana Ilia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!