AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 490 din 04 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Scrisoare către Dumnezeu.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am căţărat pe-o scară a minţii până la Dumnezeu, şi l-am rugat: Dă Doamne ploaie peste răsădurile tale, pentru ca să le crească mintea şi simţirea, căci unii sau uscat atât de tare, că ne zgârie până şi privirea, când ne uităm la ei. Dă Doamne, ca unii să nu mai poată număra crescător, căci au adunat atât de multe numere, că au ajuns să se încurce în ele, iar norodul caută în glod amărăciunea. Dă Doamne orânduială, pentru ca cel mare să se facă mic şi cel mic, să devină mare, dar nu prin ce-au în buzunare, ci după puterea minţii. Pune-le Doamne inima înapoi, pentru că mulţi au pierdut-o, au aruncat-o la gunoi, căci au ajuns să spună că dacă ai inimă, ai milă. Pune-le Doamne putere-n mâini şi-n minte, pentru că fruntea să le asude, spre preţuiala vieţii şi-a celui cu care convieţuieşte-n comunitate, nu merinde-n traistă, că vor căuta umbra copacului, apoi somnul odihnei, după care iară vor veni c-o altă jalbă, pentru ca să-şi plângă amărâta de soartă. Si dacă vrei Doamne, la unii lungeşte-le sau scurtează-le zilele, după cum stau pe malul apei tale, să prindă truda altora.  
 
Doamne! Scrisoarea mea este lungă, dar cobor acum să am de trudă vieţii, pentru ca să am bucate pe masă, iar măine Doamne, nu voi cere, ci voi da ce-mi este de prisos, din munca mânilor şi-a frunţii, pentru ca să mă primeşti iară, pentru ca în ţara din care îţi scriu, să purcezi a te îndura şi-a trimite ceva mai multă lumină, a măreţiei cugetării tale, căci şi noi suntem poporul tău!  
 
By Viorel Muha  
 
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare către Dumnezeu. / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 490, Anul II, 04 mai 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!