AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Sursă Neprecizată         Publicat în: Ediţia nr. 41 din 10 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

SCRISOARE A DOUA DIN BUCUREŞTI: CUM SE FURĂ (DINTR-) O MAŞINĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Salut, 
  
Astăzi, 10 februarie 2011, am avut ceva de rezolvat în zona Piaţa Coşbuc – Bulevardul Libertăţii (Bucureşti). Am parcat maşina în faţa sediului RCS-RDS, am rezolvat ce aveam de rezolvat în 15 minute şi m-am reîntors la maşină.  
  
Nu am reuşit să deschid maşina nici din cheie (telecomandă) şi nici din telecomanda de la alarmă. Lângă mine un domn se chinuia să-şi închidă maşina cu telecomanda şi nu reuşea. Deci eu nu reuşeam să o deschid pe a mea el nu putea să o închidă pe a lui. 
  
PREA MARE COINCIDENŢA ! 
  
Mi-am adus aminte că citisem pe net un articol care explica că maşinile care se închid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta şi maşina nu se inchide... deşi tu ai apăsat pe buton şi eşti sigur că s-a închis.  
  
M-am uitat în jur şi... am observat că o maşină micuţă cu 2 uşi, marca Datsun, culoare gri deschis, fără numere de înmatriculare, era oprită în apropiere, în spatele maşinilor parcate. M-am dus către acea maşina, în ea erau 4 indivizi - cum arătau este uşor să ghiciţi! Unul din ei avea un dispozitiv care semăna cu o telecomndă de tv dar avea şi antenă. Când m-au văzut, au plecat. 
  
Imediat după aceea ne-am putut descuia - respectiv încuia - maşinile din telecomandă. 
  
Aşadar este o noua metodă de a fura din maşină. Verificaţi-vă maşina după ce aţi închis-o!  
  
Cum funcţionează şmecheria? 
  
Individul ţine permanent apăsat pe butonul dispozitivului, care emite un semnal (frecvenţă) sau ce o fi, semnal ce nu lasă comanda ta de închidere să „ajungă” la maşina. Apeşi pe buton să închizi maşina, iar dacă nu eşti atent să vezi dacă într-adevăr s-a închis, aceasta rămâne deschisă. Pe urmă, hoţii, doar aşteaptă să pleci de lângă maşină şi te uşurează de ce ai lăsat prin ea. Ba îţi fură şi bunătatea de maşină dacă au de dat vreo lovitură...  
  
Nu credeam asta... ştiind că alarmele schimbă codurile la fiecare activare! Eu am un sistem de alarmă zice-se... bun, foarte lăudat! Se pare că e pentru fraieri cinstiţi. 
  
Cei care aţi păţit asta sau aţi văzut vreun caz, vă rog, susţineţi avertismentul, cei care nu au văzut, ţineşi minte şi anuntaţi-vă prietenii şi nu numai! 
  
Stan PĂŢITU 
  
Bucureşti 
  
10 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE A DOUA DIN BUCUREŞTI: CUM SE FURĂ (DINTR-) O MAŞINĂ / Sursă Neprecizată : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 41, Anul I, 10 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Sursă Neprecizată : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sursă Neprecizată
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!