CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 281 din 08 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Scriitorul Al.Florin Ţene a primit DIPLOMA DE EXCELENŢĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scriitorul Al.Florin Ţene a primit DIPLOMA DE EXCELENŢĂ din partea 
  
Senatului Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “din Arad 
  
Articol de SABIN BODEA, directorul Editurii VIAŢA ARDELEANĂ 
  
Vineri, 7 octombrie, la rectoratul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “, din Arad, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, conţinând un bogat program cultural.În prezenţa membrilor Senatului Universităţii, a corpului academic al acestei importante instituţii de învăţământ superior, a domnului prof.univ.Vasile Man, directorul Editurii “Vasile Goldiş“ university press, a scriitorilor din oraşul de pe malul Mureşului, a unui public iubitor de literatură şi a opt televiziuni, a avut loc un triptic cultural, organizat de filiala Arad a Ligii Scriitorilor. 
  
În deschiderea acestei manifestări, prorectorul Universităţii, mai sus amintite, domnul prof.univ.dr.Iovan Marţian a înmânat DIPLOMA DE EXCELENŢĂ a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “, semnată de rector Prof.Univ.Dr. Aurel Ardelean, scriitorului Al.Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Americană Română, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, ca drept recunoaştere a “impresionantei Dvs, operă literară, publicată în cele 48 de volume şi reviste literare din ţară şi străinătate, contribuţia adusă culturii române prin înfiinţarea Ligii Scriitorilor Români, a cărei fondator sunteţi, prestigiul de care vă bucuraţi- onorat prin numeroase premii naţionale şi internaţionale, pentru tot ce faceţi spre lauda limbii române prin cultură, Senatul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş“ din Arad a hotărât să vă acorde: Diploma de Excelenţă a Universităţii de Vest „ Vasile Goldiş“.( extras din Laudatio semnat de rectorul Universităţii, prof.univ. dr.Aurel Ardelean. ). 
  
Despre preşedintele Ligii Scriitorilor a mai vorbit prof. Vasile Man, directorul Editurii “Vasile Goldiş “, university press, redactorul şef al anuarului Studii de Ştiinţă şi Cultură, în care a publicat, de-alungul anilor, şi Al.Florin Ţene, şi Sabin Bodea, preşedintele filialei Arad a Ligii Scriitorilor şi directorul revistei”Viaţa de pretutindeni “. 
  
În cuvântul său, Al.Florin Ţene a mulţumit Senatului şi rectorului, după care a făcut o retrospectivă a vieţii sale pusă în slujba culturii române, şi un mic istoric al Ligii 
  
Scriitorilor, care în preyent are 31 de filiale cu aproape 500 de membrii şi 12 reviste, din care 9 pe suprort de hârtie. 
  
În a doua parte a acestei manifestări au fost lansate cărţile: “Dicţionarul Ligii Scriitorilor,” vol.1, „Viaţa ca o punte„, povestiri de Titina Nica Ţene şi antologia de autor ”Întoarcerea statuilor- 70 de poeme “, de Al.Florin Ţene. Despre aceste cărţi au vorbit scriitorii: Emil Şimăndan, Horea Gana, Ion Stăncioiu şi aurtorii. 
  
În continuarea acestei ample manifestări dedicate scriitorului Al.Florin Ţene s-a desfăşurat la Mânăstirea Hodroş Bodrog, ce se află la 15 km de Arad, unde stareţul acestui lăcaş de cult ortodox, Arhimandrid Nestor Iovan a vorbit celor prezenţi despre istoricul mânăstirii, cea mai veche din ţară, cu activitate neîntreruptă, datând din anul 1177. În cadrul acestei ambianţe poeta Titina Nica Ţene a susţinut un recital, din poezia sa religioasă . 
  
Această instructivă manifestare culturală s-a încheiat în studioul televiziunii “Baricada,” ce emite pentru trei continente,( Europa, America şi Australia ), unde moderatorul Eugen Marinoff i-a avut ca invitaţi în cadrul emisiunii „Vitralii “pe scriitorii: Al.Florin Ţene şi Sabin Bodea, care au dezbătut problema litaraturii române contemporane. 
  
Sabin BODEA 
  
Directorul revistei „ Viaţa de pretutindeni“ 
  
" 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Scriitorul Al.Florin Ţene a primit DIPLOMA DE EXCELENŢĂ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 281, Anul I, 08 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!