AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 160 din 09 iunie 2011        Toate Articolele Autorului

SCORPIONS - Conferinţă de presă din 08.06.2011
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu o zi înainte de concertul din cadrul turneului de rămas-bun, membrii formaţiei germane, cu excepţia lui Matthias Jabs, au venit în sala George Enescu a hotelului Athenee Palace Hilton pentru a da ocazia jurnaliştilor, timp de jumătate de ceas, să adreseze intrebări. Cei care au răspuns cel mai mult au fost membrul fondator Rudolf Schenker şi solistul Klaus Meine, cu mici adăugări din partea lui James Kottak. 
  
Reporter: Ce o să faceţi după terminarea turneului? 
  
Rudolf: După o petrecere te duci sa te culci. Noi încă savurăm petrecerea. Ce o să fie apoi o sa vedem la momentul respectiv. Deocamdată celebrăm 40 de ani de SCORPIONS prin acest turneu, savurând momentul. Am început anul trecut şi avem încă multe lucruri de făcut înainte. Nu ne gândim prea mult la ce o să fie apoi. 
  
Klaus: Când o să închidem cartea Scorpions o să rămânem tot artişti, iar proiecte o să mai tot fie. Nu are rost să ne gândim la asta acum. S-ar putea totuşi să mai auziţi de noi. Nu am scos înca nici un album solo ... (zâmbind) 
  
Reporter: Care este cea mai frumoasă amintire de până acum? 
  
Rudolf: Cu siguranţă invitaţia preşedintelui Gorbaciov în Rusia. Acest preşedinte petrecăreţ ne-a dat chiar bani să facem o variantă in limba rusă a melodiei “Wind of change”. Concertul de acolo a reprezentat o punte de legătură între ţări,culturi,”lumi” diferite, a fost cu totul special. 
  
Reporter: Care au fost sacrificiile pe care a trebuit să le faceţi? 
  
Klaus: Ne-am îndeplinit visele, ne-am creat cântecele atâţia ani,am avut noi şi noi generaţii de fani ... Ne trăim visele practic, şi în asta nu e nici un sacrificiu. 
  
Reporter: Sunteţi emoţionaţi? 
  
Klaus: Când repetăm sau suntem pe scenă nu. Pentru reprezentaţii repetăm, dar fără să ne relaxăm;doar ne concentrăm şi avem încredere în voce. Suntem totuşi când ne trezim dimineaţa şi ne gândim câte camere o sa fie aţintite asupra noastră, da. În ce priveşte concertele, aseară am susţinut unul în Budapesta, săptămâna trecută în Rusia, şi sperăm că vremea o să fie buna mâine. 
  
Dacă da, o să “Rock like a hurricane”, altfel, o să “Rock like a tropical tornado”. 
  
Ileana Sima - Revista Armonii Culturale: Domnule Rudolf, vă gândeaţi în 1965,atunci când aţi pus bazele trupei, că o să ajungă aşa atât de importantă? 
  
Rudolf: Nu mă aşteptam, dar speram. Am cântat cu prietenii şi am încercat pur şi simplu să facem ceva. Ne-a ajutat foarte mult şi lipsa unui element care distruge multe trupe: propriul ego înainte de tot. Noi doar ne bucurăm de cariera construită, savurăm petrecerea, uitând de orgolii inutile. 
  
Reporter: Există trupe pe care doriţi să le promovaţi? 
  
Klaus: Da ... Metallica, Green Day, AC/DC ...  
  
Reporter: Credeţi în suflete pereche? 
  
Klaus: În viaţa privată e vorba de noroc. Rockului i se aplică aceeaşi regulă.  
  
Ileana Sima - Revista Armonii Culturale: V-aţi găsit sufletele pereche în timpul unui concert? 
  
Klaus: Personal, da. Sunt căsătorit de 30 de ani.  
  
Reporter: Care sunt ultimele cuvinte care ar închide cartea Scorpions? 
  
Rudolf: (râzând) AMIN! 
  
Reporter: Cand vă mai întoarceţi? 
  
Rudolf: Mâine (râzând). 
  
Reporter: Ce aţi găsit special la România? 
  
Klaus: Faptul că acum totul e mult mai diferit decât la ultima conferinţă de presă, când eram într-o sală foarte mare, jurnaliştii erau undeva foarte departe de noi, nu erau prea multe camere şi era o atmosfera dominata de linişte. Acum oamenii s-au schimbat, se pun multe întrebări ... . 
  
Reporter: Unde este Matthias? 
  
Rudolf: A rămas în Budapesta, din curiozitate să vadă cum e o nuntă tradiţională bulgărească. O să fie mâine aici pentru concert. 
  
Reporter: De ce aţi decis să vă opriţi? 
  
Klaus: Nu vrem să ne târâm în faţa publicului. E un “uragan rock” (referire la piesa “Rock you like a hurricane”), nu o furtună tropicală. E nevoie de multă energie şi noi vrem să menţinem nivelul acesta până la final, dar în acelaşi timp suntem destul de realişti să admitem că în câţiva ani nu o sa mai putem menţine acest nivel de energie. Să mergi în turnee este solicitant. De exemplu, dupa un concert in Brazilia, a trebuit să fim urmatoarea zi în Bolivia, o trecere de la temperaturi de 38 grade Celsius, la o umiditate care abia îţi permitea să cânţi. 
  
Mâine promitem să facem cel mai bun concert dupa cele din anii '80, ceva mai special decât ce a fost în 1993. Ne bucurăm că avem mai mulţi fani acum, de toate vârstele. Alături de muzică, ei sunt cei mai importanţi. Iar publicul din România este de excepţie. 
  
Ne vedem mâine! 
  
Aşa a încheiat solistul Scorpions conferinţa la care au intârziat mai bine de jumătate de oră, dar pe parcursul căreia atmosfera a fost una destinsă, cu momente foarte amuzante pe alocuri. 
  
Redacţia Revistei Armonii Culturale 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SCORPIONS - Conferinţă de presă din 08.06.2011 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 160, Anul I, 09 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!