CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  SCLIPIREA MINUNILOR DE IARNĂ

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

IARNA COPIILOR  

Gerul muşcă greu şi crunt  

Şi din piatră şi din lemn,  

Geme bradul că îl doare,  

Dar rămâne drept şi demn.  

 

De nămeţi zdrobite case  

Prin ferestre clipesc lin,  

Pe pereţi lumina oarbă  

Varsă umbre-n lung suspin.  

 

Vuietul de-afară creşte,  

Cel din inimă la fel,  

Unu-ngheaţă răsuflarea,  

Altul sufletul din el.  

 

Neaua a cuprins pământul,  

Copiii cu veselie  

Chiuie printre nămeţi,  

Iarna-i a lor bucurie.  

 

Aflat intr-o vacanta bine meritata la munte, Fuego ne scrie:  

 

Sclipirea minunilor de iarnă

"Anotimp de veghe. Vreme a regăsirii. E iarnă iar, si poate mai mult ca niciodată mă gândesc la toate minunile albe, la feeria anilor ce-au îngheţat, la sclipirile amintirilor mele.
Iarna e pentru mine o încântare, e timpul care opreşte natura şi o descompune în secvenţe de copilărie, în fragmente de viaţă.
De iarnă mă leagă ceva aparte, de nedescris, o senzaţie care îmi poartă paşii, în fiecare an, la munte. În munţii ţării româneşti, care ascund sub cupola învolburată, omăt de veşnicie şi clipe de uimire. Şi aici, rememorez, toate momentele fermecate de pe vremea în care inocenţa-mi era paznic la suflet şi bucuria nemăsurată a acestui anotimp umbrea orice nelinişte.
Năzbâtii prin zăpada moale, zâmbete şi râsete ce topeau gerul iernilor năpraznice de prin Ardeal, mirosul rece al ninsorii şi toată atmosfera magică de atunci îmi revin în suflet.
Când ştii despre un anotimp atât cât ştie şi el despre tine, se poate spune că stabiliţi o complicitate ce trebuie respectată.  

Consemnez doar că iarna mi-a descoperit lumina albă a pământului, mi-a arătat calea către bucuria jocului, m-a iubit în dimineţi friguroase si mi-a insuflat, cu visări de nea, cea din urmă amintire a inimii mele.
E iarnă pentru gându-mi curat, o minune divină!"  

Paul Ciprian Surugiu - Fuego  

Mulţumesc, Paul, împărtăşesc aceleaşi sentimente cu tine, eu care iubesc anotimpul acesta in care am văzut lumina zilei.  

 

Referinţă Bibliografică:
SCLIPIREA MINUNILOR DE IARNĂ / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 759, Anul III, 28 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!