CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 504 din 18 mai 2012        Toate Articolele Autorului

SCHIMBAREA FORMALĂ A GUVERNULUI DIN ROMÂNIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Am deosebita plăcere de a coresponda cu domnul Dr. Gheorghe Funar Secretar general al P.R.M. Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj,care a avut amabilitatea de a răspunde la întrebările mele.  
Rodica Elena Lupu: „Opriţi Guvernul şantajabil! Aşa nu, niciodată!”- acesta a fost titlul moţiuni de cenzură, oare vom avea un altfel de Guvern?  
Gheorghe Funar: Fiind în anul Caragiale, după transferuri viceversa de deputaţi şi senatori de la Putere (P.D.L., U.N.P.R.) la Opoziţie (P.S.D., P.N.L., P.C.) şi după ce deputaţii minorităţilor etnice au trădat din nou, a trecut prin Parlament Moţiunea de cenzură cu titlul: ”Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”. Ca să nu coincidă cu ziua de 8 mai, când în anul 1921 comuniştii evrei de la Moscova împreună cu câţiva evrei cu cetăţenie română au înfiinţat Partidul Comunist din România, pentru liderii noii Puteri a U.S.L. (P.S.D., P.N.L., P.C.) sprijiniţi de U.N.P.R. şi deputaţii minorităţilor etnice a fost stabilit un program de lucru intensiv. În după amiaza zilei de 7 mai a.c. a fost prezentat în Parlament „Programul de guvernare 2012” şi a fost citită lista cu cei propuşi pentru a face parte din noul Guvern din România. După lungi şi furtunoase discuţii în Parlament, inspirate multe din operele lui Ion Luca Caragiale, în seara zilei de luni a fost aprobat Guvernul Ponta şi Programul de guvernare, pentru cel mult 7 luni din anul 2012. După ora 21, membri noului Guvern din România s-au dus la Palatul Cotroceni şi au depus jurământul în faţa preşedintelui Băsescu. La finalul ceremoniei, sub pretextul că e criză, preşedintele Băsescu a refuzat să ciocnească o cupă de şampanie cu noii miniştri ai U.S.L. şi cu ceilalţi invitaţi. Fiind în anul Caragiale, liderii noii Puteri n-au avut inspiraţia să sponsorizeze întâmplarea şi să ducă 10 sticle de şampanie pentru protocolul prezidenţial.  
În prima parte a zilei de 8 mai a.c. au fost instalaţi la ministere noii titulari, iar după-masă s-a desfăşurat prima şedinţă a Guvernului Ponta. Au fost adoptate multe hotărâri şi a fost acceptată scrisoarea de intenţie a Guvernului Ponta către F.M.I., de fapt un nou capitol din Programul de vasalitate a României către marile bănci străine.  
Respectând tradiţia de după anul 1989, când prin regizarea mineriadei Guvernul Roman a plecat fără să predea gestiunea şi fără să prezinte în Parlament care este Starea Naţiunii, acum a plecat Guvernul Ungureanu şi a venit Guvernul Ponta, în fapt a avut loc o schimbare formală a Guvernelor din România. Guvernul care a fost demis prin moţiune de cenzură şi premierul Ungureanu nu a prezentat în Parlament care este Starea Naţiunii, nu a predat nicio gestiune, iar Guvernul Ponta s-a instalat fără să ştie care este Starea Naţiunii şi situaţia reală de la fiecare minister. De 22 de ani în România cei care au ajuns la Putere nu au preluat şi nici nu au predat nimic în ceea ce priveşte Ţara.  
R.E.L.:Credeţi că salariile nominale ale bugetarilor vor fi reîntregite?  
Gheorghe Funar: Guvernul din străinătate care conduce România, cel care a pus la cale şi care coordonează Holocaustul împotriva Poporului Român, a rămas acelaş.  
Pe ordinea de zi a primei şedinţe a Guvernului Ponta se aflau mai multe proiecte de hotărâri pregătite pentru fostul Guvern Ungureanu. Vechiul Guvern a făcut pregătirile necesare pentru a putea „mări” salariile bugetarilor şi pensiile înaintea alegerilor locale din 10 iunie a.c. şi a celor parlamentare din noiembrie a.c.. Atât Guvernul Ungureanu cât şi Guvernul Ponta au pus la cale un nou program de păcălire a cetăţenilor, în anul electoral 2012. Ambele Guverne din România au cerut aprobarea de la Înalta Poartă şi după ce au primit undă verde de la misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-a trecut la mediatizarea „succesurilor”, respectiv: se reîntregesc în două rate salariile bugetarilor pentru a fi aduse la nivelul lor din luna aprilie 2010 şi se restituie la pensionari reţinerile ilegale pentru asigurările sociale. Aparenţele sunt înşelătoare, iar programul Guvernului Ponta pe aceste două teme este diabolic. De ce ? Pentru că nu se revine la câştigurile lunare ale bugetarilor dinaintea tăierilor din luna mai 2010, diktate de F.M.I. şi expuse public de preşedintele Băsescu. Vice-premierul Florin Georgescu a accentuat asupra faptului că numai salariile nominale ale bugetarilor vor fi reîntregite cu 8% începând cu luna iunie a.c. şi cu 8% din decembrie 2012, dacă rămâne U.S.L. la Putere după alegerile parlamentare. Sporurile tăiate nu se mai reîntregesc. Ca urmare, bugetarii rămân cu câştigurile lunare diminuate cu 15%-40% de Regimul Băsescu-Boc! Această scădere dramatică a câştigurilor lunare ale bugetarilor este prezentată de Guvernul Ponta ca o creştere. Este grea aritmetica pentru politicieni ! Demn de evidenţiat este faptul că, Regimul Băsescu-Isărescu-Boc-Ungureanu nu a informat Parlamentul şi Poporul Român cu privire la sumele lunare şi suma totală reţinute de la bugetari în perioada mai 2010-mai 2012 şi destinaţia acestora ! Guvernul Ponta refuză să afle aceste sume şi nu-l interesează pentru ce au fost cheltuite, deşi în Programul de guvernare Executivul s-a angajat să respecte principiul transparenţei. Guvernele Boc şi Ungureanu au păstrat secretul asupra acestei afaceri. Pe surse, s-a aflat că reţinerile masive din câştigurile bugetarilor au fost folosite pentru a plăti dobânzile la băncile străine (inclusiv la F.M.I. şi Banca Mondială) pentru creditele externe.  
Pentru a putea conta pe voturile a peste 300.000 de bugetari şi a membrilor acestora de familie, Guvernul Ponta a hotărât o amnistie fiscală, respectiv să nu fie reţinute de la aceştia sporurile imputate în urma controalelor Curţii de Conturi, pentru perioada 2008-2010. Este bine că s-a luat această decizie. Dar, apar întrebările: De ce au muncit în zadar pe această temă inspectorii Camerelor de Conturi ? De ce au fost emise sute de mii de decizii de imputare? De ce au fost şicanaţi, au fost aduşi la disperare şi purtaţi prin instanţele de judecată circa 300.000 de bugetari? Cui i-au folosit toate acestea? De ce Opoziţia (P.S.D, P.N.L, P.C.) nu a intervenit şi nu a oprit la timp toată această harababură?  
R.E.L: În ceea ce îi priveşte pe pensionari, aici a fost o adevărtă mişelie. Aceştia au fost furaţi cu neruşinare, după ce că o viaţă întreagă au muncit şi au cotizat la stat. Furaţi în rate şi restituiţi în rate?  
Gheorghe Funar: În privinţa pensionarilor, cu pensii mai mari de 740 lei/lună, cărora le-a fost reţinută ilegal timp de 18 luni contribuţia pentru asigurările sociale, cinismul Guvernului extern şi a celui intern din România este evident. După ce Guvernele Boc şi Ungureanu le-au furat din banii puţini ai pensionarilor, acum Guvernul Ponta – în loc să facă o plângere penală împotriva membrilor celor două Cabinete şi să hotărască restituirea în luna mai a.c. a sumelor reţinute ilegal de la pensionari – le-a dat chipurile o veste bună, de fapt umilitoare pentru milioane de beneficiari, spunându-le că se vor restitui sumele respective în următoarele 18 luni. Guvernul juristului Ponta aplică un nou principiu juridic: s-a furat în rate, se restituie tot în rate! Hoţul (Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu) rămâne nepedepsit, deocamdată. Cei care provin din F.S.N. (Frontul Salvării Naţionale) şi care au fost dirijaţi spre P.S.D., P.D.L., P.C., P.N.L., U.D.M.R. şi U.N.P.R. nu îşi scot ochii şi nici nu se adresează Parchetului! Fosta şi noua titulară a postului de ministru al Muncii le explică pensionarilor la televizor cum se calculează şi cum vor primi pensionarii în rate banii pe care i-au furat guvernanţii. A uitat însă Guvernul Ponta, în anul Caragiale, să dea o hotărâre sau o ordonanţă de urgenţă prin care se suspendă decesele în România, timp de 18 luni, pentru ca toţi pensionarii păgubiţi să-şi poate încasa drepturile cuvenite.  
R.E.L.:Cât oare vom mai tolera minciuna în ţara mea?  
Gheorghe Funar: Guvernele de la Bucureşti s-au schimbat formal în 7 mai a.c.. Guvernul Ungureanu împreună cu eternul guvernator al Băncii Naţionale, alogenul Mugurel Constantin Isărescu, au început negocierile pe seama averii şi datoriei externe ale Poporului Român cu misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. Negocierile nu s-au întrerupt în perioada schimbării Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta. S-a pus la cale o nouă scrisoare de intenţie secretă pentru Poporul Român, cu scopul de a fi pregătit terenul pentru noi jafuri în domeniul bogăţiilor naturale şi al privatizărilor. Premierul Ponta încearcă să-i păcălească pe români susţinând că va face publică scrisoarea respectivă, dar numai peste o lună şi numai dacă acceptă conducerea F.M.I. şi Băncii Mondiale. Genialul Mihai Eminescu şi-a făcut publice scrisorile, iar Poporul Român a avut şi va avea de învăţat din ele. Cel care a fost poreclit „micul Titulescu” aşteaptă aprobarea străpânilor străini pentru a înştiinţa Poporul Român asupra clauzelor înrobitoare acceptate de Regimul Băsescu-Ponta în schimbul unei plase de siguranţă, de fapt un nou împrumut de un miliard de euro rezervat pentru următorii ani. Pentru rezervarea acestei sume, Regimul Băsescu-Ponta s-a obligat să plătească anual câte 25 milioane euro. În privinţa jefuirii celui mai mare zăcământ din Europa de cupru, aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Poieni, premierul Ponta se laudă că a obţinut o amânare de câteva luni. Cu toate că se apropie vara, Guvernul Ponta a lăsat în ceaţă demersurile făcute de asasinii economici şi asasinii politici străini pentru jefuirea celui mai mare zăcământ din lume de aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Montană, precum şi pregătirea celui mai mare dezastru ecologic din Europa prin dinamitarea a 4 munţi şi folosirea a 200.000.000 kg cianură. Cu referire la genocidul pus la cale în România prin exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, premierul Ponta a promis că va fi suspendată această tentativă până când va adoptată o directivă a Uniunii Europene. Acestea sunt numai vorbe. Faptic, Guvernul Ponta ar trebui să abroge hotărârile Guvernelor Tăriceanu, Boc şi Ungureanu prin care s-au aprobat licenţele pentru explorare, dezvoltare şi exploatarea gazelor de şist. Este puţin probabil ca Guvernul Ponta (P.S.D., P.N.L., P.C.) să anuleze hotărârile luate de guvernele precedente ale P.N.L., P.D.L., P.S.D., P.C. şi U.D.M.R..  
Cu privire la privatizările diktate de komisarii străini Guvernelor Boc I-V şi Ungureanu, pentru Guvernul Ponta s-a modificat puţin ordinea de prioritate, dar s-a impus mărirea vitezei de lucru, iar dispoziţia misiunii F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene privind aşa-numiţii manageri privaţi şi foarte bine plătiţi din Bugetul Statului Român se respectă întocmai.  
R.E.L.: Ceea ce mă nelinişteşte este că am devenit o piaţă de desfacere. Noi, care avem cel mai bun pământ din lume nu-l mai cultivăm, nu mai ştim produce nimic, cumprăm de la alţii mâncare plină de E-uri. Mă refer la omul de rând, pentru că cei care s-au ajuns nu cumpără decât produse bio. Şi o altă durere a mea este că, amărâtul de român îşi vinde puţinul pământ care îl are şi care ajunge în mâna străinilor. Economia e la pământ, industrie nu mai avem, agricultura la fel. Chiar nu ne mai pasă deloc?  
Gheorghe Funar: Programul de lichidare a Poporului Român în lagărul de exterminare numit România, început din anul 1990, va fi continuat şi de Guvernul Ponta, care refuză să oprească, printr-o ordonanţă de urgenţă, otrăvirea cetăţenilor români cu aditivi alimentari cancerigeni. Acelaşi Guvern Ponta respectă angajamentele Guvernelor Boc şi Ungureanu faţă de F.M.I. şi Banca Mondială în legătură cu adoptarea rapidă a noii Legi a Sănătăţii, de fapt Legea genocidului.  
În mod tacit, Guvernul Ponta acceptă Programul diabolic de vânzare a pământului românesc la străini, precum şi Planul diabolic de expropriere a românilor din România de către titularii licenţelor de exploatare minieră, plan deghizat în aşa-zisa modificare a Legii minelor, iniţiată de P.S.D. şi P.D.L., care a fost votată în unanimitate în Senat, în 27 octombrie 2009 şi asupra căreia se păstrează o tăcere absolută, până după alegerile parlamentare din noiembrie a.c.. Celor care au fost la Putere în Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu şi celor care sunt acum la guvernare în Regimul Băsescu-Ponta le este teamă că dacă află Poporul Român de pregătirea acestei exproprieri riscă să se repete Răscoala de la 1907, cu unelte modernizate şi la standarde europene.  
Cu toate că, în Programul de guvernare a fost înscrisă ca a treia a prioritate esenţială a Guvernului Ponta protejarea „resurselor naturale ale ţării”, în realitate nu se modifică Legea nr.555/2004 a Regimului Iliescu-Năstase şi ţiţeiul românesc se vinde cu numai 3 dolari/baril, iar gazele naturale cu 5 dolari/1.000 m3. Pentru numeroasele bogăţii naturale exploatate din România, după anul 1989, Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu au stabilit cele mai mici redevenţe din lume, care nu pot fi modificate ca urmare a contractelor cu clauze secrete încheiate până acum. Pentru viitor, Guvernul Ponta va pretexta că nu are timp să majoreze substanţial redevenţele.  
Grija cea mare a premierului Ponta, expusă public, o constituie adoptarea rapidă a Legii privind statutul minorităţilor etnice, proiect al U.D.M.R. însuşit de Guvernul Tăriceanu I şi susţinut de P.N.L. şi P.D.L. în Senatul României. În ziua de 25 octombrie 2006, senatorii P.R.M., P.S.D. şi P.C. au respins proiectul de lege al Guvernului Tăriceanu I. Acum, noul preşedinte al P.S.D. şi premier al României se ţine de poante extrem de periculoase pentru prezentul şi viitorul Poporului Român, inclusiv pentru integritatea teritorială a ţării. Acest proiect de lege al U.D.M.R. vizează autonomia teritorială a Ardealului. Cu toate că U.D.M.R. este în Opoziţie, premierul Ponta - în premieră mondială -susţine un proiect de lege vizând dezmembrarea teritorială a ţării sale.  
De 10 mai, premierul Ponta n-a îndrăznit să-i ceară ex-regelui Mihai să facă publice detaliile privind actul de trădare naţională de la 23 august 1944 şi cele referitoare la predarea în 14 septembrie 1944, la Moscova, la cererea lui I.V.Stalin, a celor 300 table mari de aur din Tezaurul de la Sinaia, pe care este înscrisă istoria Poporului Primordial, a geto-dacilor, până în anul 106 d.Hr., când împăratul Traian a distrus centrul spiritual al lumii antice din Munţii Orăştiei.  
R.E.L.: Am înţeles şi cred că au înţeles şi românii noştri, cei care au cu adevărat în piept o inimă română, că, avem acum aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie.  
Gheorghe Funar: Cele câteva exemple prezentate dovedesc că la Bucureşti a fost făcută o schimbare formală a Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta.  
R.E.L:  
Când ceva nu merge bine  
La noi o ştie oricine  
Vina atuncea o are  
Lipsa de comunicare.  
 
A şti politică înseamnă  
E ideal de bună seamă,  
A nu fi de acord cu ei  
Cu jocul lor, asta să vrei!  
 
Dreptul la comunicare  
Cetăţeanul ştiu că-l are  
Şi libertatea de a şti  
Şi-acela de a gândi.  
 
Dar nu avem democraţie  
O spun deşi asta se ştie,  
Tot ce e-n a noastră ţară  
Este numai o vrăjeală.  
 
Cum zicea un „oarecare”  
Prin locurile esenţiale,  
Poate se va schimba ceva  
Vom trăi şi vom vedea!  
 
VRAJEALĂ” de Rodica Elena Lupu  
Din volmul HAOS, Editura ANAMAROL, 2011  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
SCHIMBAREA FORMALĂ A GUVERNULUI DIN ROMÂNIA / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 504, Anul II, 18 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!