CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 206 din 25 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Scări
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În acest har al timpului, găseşti viaţă şi o distanţă între tine şi Dumnezeu. Scara, arderea existenţei noastre, urcăm să ne trecem. Adunăm aşa cum se cuvine închipuiri şi vise. Ar trebui să investim timpul chiar în noi, să ne putem lăsa suspinele pe treapta de jos. Să nu lăsăm timpul să ne piardă precum un lucru, chiar dacă Spinoza a spus că timpul e doar un mod de a gândi...pentru că atunci de ce timpul ne vindecă rănile?  
  
Timpul a rămas alb, suspendat de cer mai strigă încă verde spre pământ. Rugă de eşti unde sunt, dar tu nu ai auzit tunetul zăpezii şi nu ai simţit muscătura albului, şi nu ai trăit iluzia visului în picioarele goale pentru că sufletul face tăcerea să-ţi cânte. 
  
Sunt aici şi te aştept. Serile se roag să dispară, să se facă noaptea scară iar eu să tot urc până la tine. Pe lumina nopţii îmi las suspinul. Întinde-mi mâna şi-ai să vezi amintirile mele pentru tine. În fiecare lacrimă stă ascuns răsăritul. 
  
Cred că am aşternut fericirea în faţa ploii. E atât de curat în jurul meu încât aud ecoul tăcerii. 
  
Încercăm să ne ţinem cu sufletul de viaţă pentru ca rădăcinile să nu ne piardă urma. 
  
Am crezut că atunci când viaţa trece peste om, găseşte o speranţă. Constaţi că rămâi cu acelaşi vis eronat. Nu se poate trăi cu speranţă. Am văzut că oamenii încep lucrurile mici şi le termină mari. 
  
În paralel cu noi nu merge destinul şi nici logica. Am trăit atât cât să-mi dau seama că nu am trăit viaţa, ci ea m-a trăit pe mine. Punctele se macină la răscruci, acolo nu ai indicator. Paşii merg după cum spune inima, şi ea poate greşi. Abia acum remarc viaţa ca pe o soluţie, nu ca pe o problemă. Fac parte din proza ei dar arde poezia. 
  
Cine să ştie ce suntem şi unde vrem să mergem? Poate că ne-am oprit de mult dar continuăm să fim de dragul luminii. 
  
Echilibrul perfect e o iluzie. Aşa cum măsura înalţă armonia tot aşa raţiunea îmbină perfectul de echilibru. Spaţiul se află suspendat între patru puncte iar universul poate susţine vârful unei lacrimi. Aici este echilibrul.  
  
Nici adevărul nu ne ştie pentru că tot rătăcim prin noi după noi. Trebuie să iertăm, atunci vom înţelege totul iar sufletul va plânge de fericire iubirii. 
  
Autor Dorina Şişu 
  
Dublin - Irlanda 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Scări / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 206, Anul I, 25 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!