AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Ilie Marinescu         Publicat în: Ediţia nr. 88 din 29 martie 2011        Toate Articolele Autorului

SĂRBATORIREA ZILEI MONDIALE A POEZIEI LA TIMIŞOARA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În seara de 21 martie 2011, Fundaţia Culturală „Orient latin” din Timişoara a celebrat Ziua Mondială a Poeziei. În cadrul programului, a avut loc şi festivitatea de decernare a premiilor anuale. 
  
Premiul de excelenţă literară, ex-aequo, le-a fost înmânat la doi tineri scriitori care, în anul 2010, au primit distincţii naţionale: Lucian Adam (reşiţean, câştigătorul premiului, pentru volum de debut, la concursul „Porni Luceafărul...”, şi Adelina Dozescu (studentă timişoreană în vârstă de douăzeci de ani, colecţionară de premii literare (43 în patru ani). 
  
Premiul „Horia Ionescu”, care se atribuie unui actor timişorean implicat în poezia timişoreană, i-a fost înmânat maestrului Vladimir Jurăscu (foto). Diploma i-a fost înmânată de către Călin Ionescu, fiul regretatului actor şi regizor. 
  
Manifestarea s-a încheiat cu un salut către preaiubitul „Big Brother” al literaturii române, absent datorită slujbei lui pariziene, şi discipolilor lui timişoreni, şi ei absenţi datorită luptei pe care o duc pentru a ocupa instituţiile culturale locale. 
  
Ilie CHELARIU 
  
Timişoara 
  
Martie 2011  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SĂRBATORIREA ZILEI MONDIALE A POEZIEI LA TIMIŞOARA / Ilie Marinescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 88, Anul I, 29 martie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ilie Marinescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilie Marinescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!