CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Florica Bud         Publicat în: Ediţia nr. 108 din 18 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

SĂRBĂTOAREA POEZIEI ŞI A POEŢILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cenaclul Scriitorilor din Maramureş a sărbătorit, în cadrul întâlnirii din 26 martie 2011, Ziua Internaţională a Poeziei, zi fixată de către U.N.E.S.C.O pe data de 21 martie. Sărbătoarea Poeziei şi a Poeţilor a fost deschisă de mai tinerii noştri colegi, Anamaria Polgar şi Mihai Egli, care şi-au marcat astfel şi debutul. Dintre membrii tradiţionali ai cenaclului, au lecturat poetele Adela Naghiu, Rodica Dragomir, Claudia Tomescu, Ioana Ileana Steţco, Florica Bud. Au urmat poeţii: Valeriu Sabău şi Ion Georgescu, care au citit şi din lirica lui Dumitru Fănăţean şi a lui Gelu Dragoş. Un moment aparte a fost recitalul poetului Mihai Ganea, recital pregătit în colaborare cu criticul literar Virginia Paraschiv. Ne-a încântat cu câteva epigrame poetul Ion Bogdan. Nu au lipsit nici poeţii Nicolae Scheianu, Dragomir Ignat, Aurel Pop, Ioan Voicu, Ioan Călăuz, Vasile Mureşan. Oaspete de onoare a fost artistul plastic Ioan Marchiş, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu, Maramureş, care ne-a prezentat o elocventă lecţie de istorie a culturii reflectată în comorile arheologice descoperite cu ani în urmă în localitatea Suciu de Sus. Ioan Marchiş a venit printre noi după susţinerea cu brio a lecţiei sale de istorie maramureşeană integrată european, în mediile culturale de la Bruxelles.  
  
Sărbătorirea Poeziei şi a Poeţilor a continuat, miercuri, 30 martie 2011, cu Seara de Poezie de la Teatrul Municipal din Baia Mare, unde au citit scriitorii Florica Bud şi Radu Ulmeanu, programaţi pentru seara respectivă şi prezentaţi de profesorul Săluc Horvat. După o scurtă pauză, au citit în premieră, elevi de la Colegiul ”Vasile Lucaciu” coordonaţi de profesoara Emilia Mihnea. Seara s-a încheiat cu un recital de poeme al membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureş. Întregul program a fost primit cu entuziasm de spectatorii prezenţi. 
  
Serile de Poezie desfăşurate la Teatrul Municipal din Baia Mare au loc din două în două săptămâni la orele 18.00 sub genericul Poezia de Miercuri. În ediţiile anterioare şi-au prezentat poemele scriitorii maramureşeni: Vasile Muste, Echim Vancea, Vasile Morar şi Viorel Mureşan. Miercuri, 13 aprilie 2011, se vor prezenta în faţa publicului, scriitorii Mihai Ganea şi Ion Bogdan, prezentaţi de Virginia Praschiv. Acordurile de pian ale maestrului Petru Damşa însoţesc armonios lectura poeţilor. Acest eveniment cultural se desfăşoară sub egida Centrului Creaţiei Populare Maramureş, în parteneriat cu Teatrul Municipal Baia Mare, în colaborare cu: Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu, Maramureş, Cenaclul Scriitorilor din Maramureş, Asociaţia Scriitorilor Baia Mare şi Revista Nord Literar. 
  
Conducerea Cenaclului Scriitorlor din Maramureş aduce mulţumiri cu acest prilej scriitorului Radu Macrinici, director artistic, precum şi întregii conduceri a Teatrului Municipal Baia Mare.  
  
 
  
Florica BUD 
  
Preşedinta Cenaclului din Maramureş 
  
Baia Mare 
  
Aprilie 2011 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SĂRBĂTOAREA POEZIEI ŞI A POEŢILOR / Florica Bud : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 108, Anul I, 18 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Florica Bud : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Bud
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!