AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 909 din 27 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Sărbătoarea Ligii Scriitorilor din România la Cenaclul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş 
  
Sărbătoarea Ligii Scriitorilor din România la Cenaclul „Vasile Sav“ 
  
Miercuri, 26 iunie 2013, Centrul de Zi pentru Vârstnici nr. 2, din str. Decebal nr. 21, a fost în sărbătoare. Sub conducerea doamnei Maria Bobină, a avut loc ultima şedinţă lunară a Cenaclului literar „Vasile Sav“ înainte de intrarea în vacanţa de vară. 
  
Punctul central al întâlnirii literare l-a constituit sărbătorirea a două personalităţi ale culturii clujene, Titina Nica Ţene şi Al. Florin Ţene, ale căror aniversări au loc în această perioadă. În acest context, a avut loc lansarea a trei importante cărţi, abia ieşite de sub tipar. Cea dintâi, semnată de Mariana Cristescu, Familia Ţene (Ed. Nico, Târgu Mureş), se constituie într-un omagiu închinat celor doi scriitori, ale căror destine personale şi artistice se împletesc de cinci decenii. În volumul colectiv Cărticica mea de vară (Ed. Maria Cristina, Iaşi), Titina Nica Ţene semnează un grupaj de povestiri şi de poezii pentru copii dedicate tuturor celor mici, dar mai cu seamă nepoţelei Anastasia. A urmat lansarea celui de al cincilea roman al lui Al. Florin Ţene, Inelul de iarbă (Ed. Napoca Nova, Cluj-Napoca). Despre cele trei cărţi au vorbit Voichiţa Pălăcean-Vereş şi sărbătoriţii zilei, soţii Ţene, care în final au oferit autografe cititorilor. 
  
După ce Maria Bârzu a vorbit despre Muntenegru şi poporul său minunat, iar Vasile Sfârlea a adus câteva precizări privind istoria micuţei ţări balcanice, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier de duminică. 
  
A urmat un recital de poezie şi proză poetică. Au citit din creaţiile lor poeţii: Maria Racolţea, Emil Perşa, Ioan Nemeş, Doina Nistor. Titina Nica Ţene a recitat un poem închinat lui Eminescu, iar Doina Mărghitaş a dat glas unei pagini romantice închinate poetului nepereche. În încheiere, Vasile Sfârlea a spicuit din pagini de caleidoscop, Ioan Lemni a depănat amintiri din tinereţe, iar Emil Tătaru a citit câteva savuroase epigrame având-o ca subiect pe eterna Eva. 
  
Următoarea şedinţă va avea loc miercuri, 25 septembrie, orele 11.00. Până atunci, vă urez o vară minunată, dragi colegi şi simpatizanţi! 
  
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sărbătoarea Ligii Scriitorilor din România la Cenaclul Vasile Sav / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 909, Anul III, 27 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!