CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mara Circiu         Publicat în: Ediţia nr. 1013 din 09 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

Sărbătoarea Hramului Bisericii Sfânta Maria, din Dacula, Georgia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Toamna îşi face debutul în Atlanta cu Sărbătoarea Hramului bisericii noastre, Sfânta Maria. În fiecare an, slujba de Hram pivotează în jurul Sfintei Fecioare, şi Acoperământul Maicii Domnului a devenit simbolul nostru, al tuturor enoriaşilor acestei frumoase biserici pentru reculegere duhovnicească si rugăciune, o vorba bună sau un sfat, lucruri esenţiale pentru toţi cei ce trăiesc în stresul cotidian al zilelor noastre. Îmbrăcată în haine de sărbătoare, Biserică Sfânta Maria i-a întâmpinat pe toţi cei prezenţi cu dragoste şi evlavie. Slujba de hram şi agapa creştinească ce a urmat au constituit un motiv de bucurie pentru toţi cei prezenţi, şi aceste frumoase evenimente vor rămâne în sufletele noastre o amintire preţioasă şi un imbold la mai bine în viitor.Alături de părintele Nicolae Clempuş, Sfânta Liturghie praznicală a fost prezentată anul acesta de către Părintele Petrică Corduneanu aflat în vizită pe meleaguri americane tocmai din îndepărtata Moldovă. A fost o bucurie şi un privilegiu să împărtăşim această frumoasă zi cu cei de-acasă reprezentaţi de data această de Părintele Petrica, Preot Paroh în localitatea Cornu Luncii, Suceava.  

Slujba de hram a fost urmată de o agapă crestinească şi gospodinele parohiei noastre in frunte cu d-na Viorica Cherchezan, preşedinta Comitetului Doamnelor din Biserica Sf. Maria, au dat dovadă de un talent culinar remarcabil: micii, sarmalele şi prăjiturile servite au fost delicioase. Pentru că tot suntem la capitolul bucătarie, se cuvine să menţionez gustoşii langosi făcuţi cu dragoste şi mult talent de Betty Jac, talentată noastră cofetareasă!  

Ne-am bucurat apoi să fim impreună şi să urmărim programul artistic oferit cu multa maiestrie artistică de către Ansamblul Bucovina, coregrafia Garofaş şi Irina Milici; grupul de dans "Ghiocelul", coregraf Marian State, dar şi invitaţii noştri speciali, formaţia instrumentala "Balada" din Maryland - originari din Chişinău, şi binecunoscuta solistă locală de muzică populară Daniela Ilitescu. O supriză plăcută a fost unul dintre membrii bisericii noastre, Dan Florescu-Buturcă care ne-a încântat cu melodiile sale. S-au legat prietenii, s-au rememorat evenimente importante din viaţa şi traseul spiritual al bisericii noastre, am petrecut impreună clipe unice care vor rămane pentru multă vreme in amintirea noastră, ecoul unei zile minunate. Vă invit să vizionaţi link-ul de mai jos pentru a vedea mai multe imagini de la acest frumos eveniment: http://www.youtube.com/watch?v=Iu8xfu0KoiM  

Cuvintele sunt sărace sătranspunăemoţiile şi bucuriile sufleteşti ce au inundat sufletul nostru, al tuturor celor prezenţi. Am simţit cu toţii cădeşi departe de casă, trăim şi gândim româneşte, căavem aceeaşi credinţăstrămoşeasca pe care suntem datori săo transmitem copiilor şi nepoţilor noştri. Ştiu căprintre icoane se ascund uneori tot felul de oameni iar printre oameni tot felul de îngeri, printre toţi însă, lumina sfântăşi dragostea de Dumnezeu şi de semeni, fie ca ea sa vălumineze sufletul mereu! Văaşteptăm cu drag sătreceţi pragul bisericii noastre! Pentru mai multe informaţii, vărog săaccesaţi link-ul http://www.stmaryro.org/  

 

Referinţă Bibliografică:
Sărbătoarea Hramului Bisericii Sfânta Maria, din Dacula, Georgia / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1013, Anul III, 09 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!