AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Anca Goja         Publicat în: Ediţia nr. 59 din 28 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

ŞAPTE IDENTITAŢI ÎNTR-O SINGURĂ EXPOZITIE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şapte artişti plastici şi-au reunit lucrările într-o expoziţie de artă plastică atipică, deschisă în aceste zile la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Baia Mare (Bd. Bucureşti nr. 6).  
  
Expoziţia, intitulată "Identităţi", se află la a treia ediţie şi este curatoriată de sculptorul băimărean Gyori Csaba. "Acest proiect este gândit astfel încât să vă aducă artişti pe care, altfel, nu i-aţi putea vedea, pentru că sunt, poate, prea departe, geografic sau spiritual. Nu încercaţi să înţelegeţi obiectele de artă, rezonaţi cu ele!", a îndemnat publicul Gyori Csaba, cu ocazia vernisajului.  
  
Cea care a intermediat transmiterea mesajului dinpre obiectele de artă spre public a fost criticul şi istoricul de artă drd. Eniko Botiş, care a caracterizat, pe scurt, creaţia fiecăruia dintre cei şapte expozanţi. Prezentarea a început cu Maxim Dumitraş, un sculptor extrem de cunoscut, ale cărui "Inele"sunt două lucrări foarte reprezentative pentru creaţia lui de 30 de ani, care reiau ideea includerii în semn a absenţei. Mirela Trăistariu expune două "Grădini", lucrări de pictură care iniţial, împreună cu două femei al căror corp era camuflat în peisaj cu ajutorul bodypainting-ului, formau un performance, care putea căpăta şi conotaţii de manifest. Interes pentru universul feminin manifestă şi Mircea Bochiş în lucrările sale de pictură, consecvenţa abordării subiectului feminin fiind, în opinia lui Eniko Botiş, izvorâtă din intenţia de a-l elibera treptat de sub aura sa de tabu.  
  
Sculptorul Elena Ilaş, în lucrările sale "Gemenele", reia citate ale memoriei artistice deja clasicizate, nu transpunându-le mimetic, ci reinterpretându-le. Pictoriţa Gyori Kinga se remarcă printr-o abordare în maniera suprarealismului clujean, în timp ce sculptorul Giuseppe Strano Spitu promovează structura de concept, realizând un dialog între natură şi tehnologie. În fine, Gyori Csaba are şi el, ca principiu guvernator, conceptul, în lucrarea sa realizând un echilibru între gol şi plin, între ansamblu şi spaţiu, în acelaşi timp purtând o grijă aparte pentru suprafaţă.  
  
Anca GOJA 
  
Baia Mare 
  
27 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ŞAPTE IDENTITAŢI ÎNTR-O SINGURĂ EXPOZITIE / Anca Goja : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Anca Goja : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anca Goja
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!