CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Gina Zaharia         Publicat în: Ediţia nr. 347 din 13 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Salutul trandafirilor sălbatici
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mergeam pe lângă creste străpungând, din când în când, urciorul tăcerii aprins în ruguri de ceaţă ghimpată. Nu intenţionam să fac din asta un ritual însă repetam refrenul unei rugăciuni trecute de prima tinereţe albită de nesomn, mai ales în nopţile polare. 
  
Şi fiindcă am învăţat salutul trandafirilor sălbatici nu mi-a fost greu să-mi zidesc o peşteră grozavă, am zis eu, nesocotind tehnicile moderne ale registrelor de suflet. Mă hrăneam cu sâmburi de vânt şi beam licoare de un liliachiu artizanal, boem şi rătăcit, încadrat eronat în ierarhia arborilor de elită din care izvorăsc scântei năucitoare. 
  
Îmi roteam zborul după suflul deşertului şi scrijileam abanosul cu un fir de praf, să nu erodez cântecul de gardă al vulcanilor mereu agăţat în umbletul stelelor prin lacuri îngheţate în formă neobişnuită. 
  
Ce vină port eu că pe braţele nordului se întind sculpturi cu şerpi şi baloane de săpun, imagine greu de surprins într-o zi obişnuită?! 
  
Şi ... trebuie oare să pândesc ciutura a cărei apă sfinţeşte ogorul pe care mă gândisem să întind un veac de silabe, să le alint din când în când şi să mă mint că zgomotul carelor de pe cerul meu e doar îmbrăţişarea dintre alb şi negru?! 
  
Subliniasem un capitol în care-mi tipărisem numele pe zăpezi, în colţul troienelor din stânga inimii. 
  
Aveam acolo un peron invadat de actori în miniatură, zgomotoşi şi trişti, buni de prins cu ace în pieptul zilelor cenuşii. 
  
Dar vârsta scărilor a declanşat un protest. Poate pentru că am decupat o fereastră în cochilia de granit peste care am rostogolit luna, de vreo trei ori la rând.  
  
Paradis orb ca statuia unei pui de ciocârlie lângă o scoică uriaşă, în care s-au tot bătut grămezi de cuie pe soclul nemărginirii ...  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Salutul trandafirilor sălbatici / Gina Zaharia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 347, Anul I, 13 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gina Zaharia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gina Zaharia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!