AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1148 din 21 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

SALT SPRE LIBERTATE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Poate că minunea precede întâmplarea, orice întâmplare. Orice minune. Exact aşa cum luna aceasta, întinzându-se pe patul norilor, mă determină să visez o anumită culoare. Iar pentru că veni vorba de culori, mai cred că iubirea este în primul rând un drum. Şi posibilitatea de-a călători pe el. Unii fac plimbări de agrement, alţii de afaceri...Altfel spus, dragostea este aşa cum şi-o face omul cu ajutorul celuilalt.  

 

Vai, luna plânge (apune ?), oglindindu-mi sufletul!  

 

... În sfârşit, voi avea din nou statut de civil începând cu data de 10 iunie 1979 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Mă bucur că visul, acest tovarăş al singurătăţii, există prin şi cu tine.  

 

De cele mai multe ori, numai el ne scoate din impas şi ne dă încredere în viitor şi în forţa fiecărei bătăi de inimă. Da.Carpe diem. Însă trăieşte fiecare clipă ca şi când ar fi ultima clipă de viaţă. O , dar nu aşa ca un disperat irevocabil!  

 

Dincolo de infern, începe altceva decât haosul. Probabil, un altar.  

 

Şi totuşi, fericirea a fost şi va rămâne încă multă vreme un ideal la care se raportează existenţa umană .  

 

Bucuria este o oază. Fericirea poate fi, însă , pustiul, repetabilul paradis pierdut.  

 

Şi totuşi, şi totuşi dacă poţi provoca bucurie ( iar tu sigur că poţi !), prezenţa ta, simpla ta prezenţă cotidiană ar putea fi chiar fericirea cea îndelung căutată!  

 

 

27.02. 1979. Sunt în cazarmă din nou, cu numele primăverii pe buze şi cu gândul la fulgii care ţi-au mângâiat obrajii. Ei nu s-au topit de căldură , ci de emoţie...Poezia am scris-o acolo înainte de-a pleca, pentru tine.  

Prea puţin pentru viaţă şi prea mult pentru moarte  

prea puţin pentru ură şi prea mult pentru a iubi  

 

Prea mult prea puţin şi prea puţin prea mult  

Doamne al depărtărilor !  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (148)  

 
 
Referinţă Bibliografică:
SALT SPRE LIBERTATE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1148, Anul IV, 21 februarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!