CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1009 din 05 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

SALONTA: ÎNTRUNIREA ZONALĂ A PASTORILOR ŞI LUCRĂTORILOR CREŞTINI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

„Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” (2Timotei 2:15). Îndemnul apostolului Pavel din a doua Epistolă către Timotei a întărit inimile participanţilor la întrunirea zonală a lucrătorilor creştini cu Evanghelia găzduită sâmbătă, 5 octombrie, de Biserica Baptistă „Betel” din Salonta păstorită de Florin Cociubei.  

Au fost invitaţi la această a adunare creştină pastori, prezbiteri, diaconi şi lucrători duhovniceşti din Bisericile situate în sudul judeţului Bihor păstorite de Liviu Pop (Batăr, Gepiu), Daniel Oşvat (Căuaşd), Radu Pop (Cefa), Petrică Creţu (Ciumeghiu, Tămaşda, Micherechi), Gheorghe Chişe (Tulca), Ioan Cotrău şi Beni Hamza (Gurbediu), Valeriu Iovan (Talpoş), Dorin Simu (Tinca, Râpa), Adi Blaga (Girişu de Criş), Flaviu Tocai (Ghiorac), Gheorghe Cioară (Tăut), Moise Gherle (Tinca), Sandu Herman, Toni Mic (Călacea), Marius Pop (Ucuriş), Mihai Cociubei (Avram Iancu, Homorog, Ianoşda, Mărţihaz).  

Lucrările întrunirii au fost coordonate de pastorul Petru Vidu, în calitate de preşedinte al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea (C.B.C.B. Oradea) şi de către pastorul Alin Faur, secretarul C.B.C.B. Oradea.  

Esenţa îndemnului pentru rugăciune dat de Florin Cociubei, pastorul Bisericilor baptiste din Salonta şi Mădăras, a izvorât din Rugăciunea Domnului Isus Hristos către Dumnezeu Tatăl (Evanghelia după Ioan, 17:1-26). Asemeni Fiului lui Dumnezeu care reprezintă exemplul suprem de ascultare, slujire, dragoste şi sacrificiu, lucrătorii creştini s-au rugat pentru unitatea Bisericii din toate veacurile. În continuarea lucrărilor s-au purtat discuţii privind evaluarea situaţiei actuale din Bisericile baptiste şi s-au făcut propuneri ancorate în învăţătura biblică pentru împlinirea mandatului de a propovădui Evanghelia Domnului Isus Hristos aşa cum este scris în Sfânta Scriptură: Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.”Amin. (Matei 28:18-20)  

Pastorul Alin Faur, secretarul C.B.C.B. Oradea a subliniat faptul că traversăm o perioadă de confuzie generată de răsturnarea scării de valori şi a priorităţilor din societate, vinovăţie dovedită atât de cei care se lasă atraşi cu uşurinţă în capcanele pseudo-modernităţii, cât şi de elitele din societate şi Biserică care, prin tăcere, se complac într-o stare de ignoranţă iar prin aceasta işi pierd buna mărturie.  

Preşedintele C.B.C.B. Oradea, pastorul Petru Vidu a mulţumit lui Dumnezeu pentru îndelunga răbdare şi binecuvântările pe care le revarsă peste Bisericile din Bihor şi a dat îndemn lucrătorilor creştini potrivit cu învăţătura divină din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament (2Cronici 7:14) – „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara”. Următoarea întrunire zonală a lucrătorilor creştini din bisericile baptiste bihorene va avea loc la Marghita.  

În altă ordine de idei, potrivit unui comunicat al Cultului creştin baptist din România, cu ocazia adunării Consiliului Federaţiei Europene Baptiste care a avut loc la Bratislava (Slovacia), în perioada 26-28 septembrie, pastorul Otniel Ioan Bunaciu a fost ales în funcţia de preşedinte. Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu, decan al Facultăţii de Teologie Baptistă din cadrul Universităţii Bucureşti şi Preşedinte în exerciţiu al Uniunii Baptiste din România, este al doilea român ales în funcţia de Preşedinte al Federaţiei Europene Baptiste.  

Sorin Petrache  

Referinţă Bibliografică:
SALONTA: ÎNTRUNIREA ZONALĂ A PASTORILOR ŞI LUCRĂTORILOR CREŞTINI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1009, Anul III, 05 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!