AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 105 din 15 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

SALONTA, BIHOR, ROMÂNIA - 1100 DE SUFLETE HRĂNITE CU SFÂNTA SCRIPTURĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După ce a postit în pustiu patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a fost ispitit de Satana care s-a apropiat de El şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini”. Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: Omul nu trăieşte numai cu pâine ci cu orice Cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”(Matei 4:1-4). Acest adevăr sfânt a transformat Biblia sau Sfânta Scriptură în cea mai vie carte din ultimii 2000 de ani, citită, iubită şi respectată de miliarde de oameni, însuşită şi trăită prin mesajul divin din Vechiul şi Noul Testament. 
  
Acest adevăr absolut al creştinătăţii a determinat Fundaţia Mission Without Borders România (Misiune Fără Frontiere), cu sediul în Sibiu, coordonată de misionarul creştin Vasile Iuga, să doneze Centrului de Misiune Creştină al Cercului Pastoral Salonta coordonat de pastorii Aurel Galchiş, Mihai Cociubei, Florin Cociubei, Flaviu Tocai, Cristian Vidican şi Ioan Marişcaş, în care sunt incluse bisericile baptiste din municipiul Salonta şi din localităţile Mădăras, Avram Iancu, Ghiorac, Ianoşda, Homorog, Mărţihaz, Bălnaca, Sântelec şi Hidişelu de Sus, 1100 de exemplare din Sfânta Scriptură pentru a fi distribuite gratuit în şcoli, spitale, instituţii publice şi societăţi comerciale, unităţi bancare şi secţii de poliţie, precum şi în biserici ale Comunităţii baptiste bihorene. 
  
Acţiunea de evanghelizare prin distribuirea gratuită a Cărţii Cărţilor a demarat în ziua de 8 Martie şi s-a încheiat marţi, 15 martie. Într-o singură săptămână, cele peste o mie de biblii s-au epuizat cu rapiditate, impactul acestei misiuni de evanghelizare fiind apreciat la superlativ de primari, poliţişti, directori de instituţii publice, profesori, elevi şi părinţi. 
  
Primarul comunei Ciumeghiu, Gheorghe Huple şi poliţiştii locali au primit cu bucurie Sfânta Scriptură şi Biblia pentru copii. „Este o binecuvântare pentru orice instituţie publică, ne-a declarat primarul Huple. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să guverneze actul administrativ al localităţilor din România. Atunci vom fi mai pricepuţi, mai înţelepţi, mai atenţi cu semenii noştri”. Inginerul Torok Laszlo, primarul municipiului Salonta, s-a declarat profund marcat de această acţiune de răspândire a Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu şi s-a implicat personal în distribuirea Sfintei Scripturi în birourile Primăriei Salonta. „Citind şi trăind îndemnurile Bibliei devenim mai buni, mai toleranţi şi sensibili la necazul aproapelui nostru, la nevoile societăţii şi putem găsi împreună cu Dumnezeu soluţii eficiente pentru depăşirea situaţiilor dificile”, ne-a declarat primarul Torok Laszlo. Cornelia Vereş, secretarul Consiliului local Mădăras a primit cu lacrimi în ochi Biblia pentru adulţi şi Biblia pentru copii despre care şi-a amintit o frumoasă minune petrecută în familie. „Ştiu că Biblia este o Carte Sfântă şi Vie, ne-a spus Cornelia Vereş. Am trăit experienţa puterii Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa mea şi am văzut minunea: cum un copil de numai cinci anişori a învăţat să citească singur, fără ajutor, jucându-se la început şi apoi citind Biblia pentru copii”. Elevii clasei a VI-a B de la Şcoala Generală „Arany Janos” din Salonta au fost primii elevi care au primit, de 8 Martie, un cadou deosebit din partea dirigintei lor, profesoara de fizică-chimie Marinela Cociubei. În 30 de exemplare, Biblia standard şi Biblia pentru copii au devenit manualele sufletului de copil. Profesoara a pregătit pentru fiecare elev un verset din Cartea Psalmilor, din Vechiul şi Noul Testament, cuvinte sfinte care au hrănit cu dragoste şi binecuvântare sufleţelele şcolarilor. Serioşi şi emoţionaţi, copii s-au grăbit să studieze în detaliu Biblia şi, cu mânuţele de îngeri ridicate spre tavanul clasei s-au grăbit să dea citire Cuvântului lui Dumnezeu. „Biblia este cartea copilăriei mele, a tinereţii şi maturităţii mele. Ca părinte şi profesor îmi trăiesc viaţa în litera şi spiritul Sfintei Scripturi. Cuvântul lui Dumnezeu este bun, este adevărat este ziditor. Este tot ce are nevoie un suflet curat de copil, o minte limpede şi creativă”, ne-a declarat prof. Marinela Cociubei. Profesorul de istorie Ioan Bejan, director al Şcolii Generale „Arany Janos” din Salonta a participat cu multă dăruire la acest eveniment şi a încurajat iniţiativa Centrului de Misiune Creştină. „Dincolo de porţile şcolii, copiii sunt ispitiţi cu atâtea tentaţii şi vicii nocive şi nu sunt nici gratuite, nici bune pentru dezvoltarea lor. Astăzi, copiii au primit gratuit Biblia, adică Dragostea şi Cuvântul lui Dumnezeu. Gratuit şi benefic pentru mintea şi inima lor. Cred că doar aşa ne putem păstra vie speranţa în normalitate”, a ţinut să precizeze prof. Ioan Bejan. 
  
Dana Ţîrle, consilier al Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor s-a implicat cu multă dăruire în această acţiune de evanghelizare. Personal şi prin intermediul unor asociaţii şi fundaţii creştine, Dana Ţîrle a distribuit gratuit câteva sute de biblii pentru copii, biblii standard şi cărţi creştine în aşezăminte umanitare din judeţul Bihor şi în Penitenciarul Oradea.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SALONTA, BIHOR, ROMÂNIA - 1100 DE SUFLETE HRĂNITE CU SFÂNTA SCRIPTURĂ / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 105, Anul I, 15 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!