CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Gina Zaharia         Publicat în: Ediţia nr. 443 din 18 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Să-mi trimiţi magnoliile toate!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Să-mi trimiţi toate magnoliile! Eu le-am făcut să-nflorească, sunt ale mele!
- Mi le-ai furat, femeie, şi le-ai ascuns în urciorul de cremene! Erai ca o regină când le numărai să vezi de-ţi lipseşte vreuna! Şi triumfai când piesele de şah te umpleau de glorie!
M-a prins! Şi cât m-am ferit să nu devin prizoniera lui!
Stăteam spate în spate, ca doi întemniţaţi uitaţi în soarele stâncilor. Dincolo de noi se auzeau izvoarele împletindu-şi glasul în cor de greieri.
- Un văl de dor mi se aşează pe ochi ... nu mai ştiu unde le-am ascuns! Şi toate erau pline de har! Ultima dată le-am împărţit unei rochii de bal. Apoi a venit pârjol peste cântecul privighetorii, îl programaseră prăpăstiile mereu flămânde, cu săbii în pereţi şi ochi ageri.
Punctele cardinale s-au rotit într-un unghi mort. Le-am simţit pulsul pe gâtul meu, pe pleoape...
- Nu, n-am vrut să v-amestec pe voi în povestea asta, le-am spus, vedeţi-vă de treabă, eu ţes un ştergar pentru sirene, să-l închine adâncurilor spre pacea mea!
Am sărit deodată într-un poem recitat de pustnici şi-am împietrit cu piciorul pe ultima scară, cea mai senină. Am reţinut lumina care mă călăuzise, să-i învăţ puterea de a se dărui şi s-o rog să şerpuiască până spre primele mele cuvinte, să le îngheţe în adevărul care mă tot încleşta şi care mă durea odată cu trecerea mea printr-o Sahară plină de ploi, veşnică şi nepăsătoare. M-a privit cum străbăteam aleile rătăcite în oglinda lunii şi mi-a atins sfoara de mătase pe care urcasem să deznod inima agăţată de talpa îngerilor.
- Cu bine, femeie de foc! Dă drumul corăbiilor să-ţi plimbe lacrimile, piraţii se vor îmbogăţi adunând perle din albia oceanului tău!
Voiam să distrug acele ceasornicului! Mă încuiaseră într-un cadran cu miresme de magnolii şi mă botezaseră cu nume nedefinit.
Am închis poarta dintre cer şi pământ, cu mâna la ochi:
- Să-mi trimiţi, dacă mai găseşti vreo magnolie, să mi-o trimiţi... că-i a ta....  
Referinţă Bibliografică:
Să-mi trimiţi magnoliile toate! / Gina Zaharia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 443, Anul II, 18 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gina Zaharia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gina Zaharia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!